apsalba scrie:Domnule Trentea, Daca vrem sa recunostem pescuitul ca sport si fie practicat ca atare, trebuie sa fi inscris intrun club de pescuit sau asociatie de pescuit sportiv. Poti juca de exemplu, fotbal dac nu esti jucator legitimat la o echipa de fotbal? Insasi legislatia europeana impune apartenenta pescarului la o asociatie pentru a putea practica pescuitul.
gataaa,eu nu mai pot!
fratilor,voi chiar nu intelegeti sau doar va faceti ca nu intelegeti ca sa "trageti jar pe turta voastra"?
unde masa mare a-ti vazut voi obligativitatea de a fi inscris intr-o asociatie ca sa poti pescui pe apele interioare si libere?dece mama dracu bateti campii aiurea?
nu a-ti jucat niciodata fotbal in copilarie pe maidan sau in spatele blocului,ori mai tarziu intr-o echipa de cartier pe un teren inchiriat?
cine dracu avea legitimatie de fotbalist?
ce ma impiedica sa joc fotbal acuma?trebuie sa fiu mebru al unui club ca sa am acest drept?
bateti campii si spuneti numai tampenii,aratati-mi in legislatia europeana un singur paragraf care sa oblige pescarul liber la apartenenta la o asociatie de pescuit si eu promit ca nu mai scriu in veci pe acest forum ,despre asa ceva.
va rog,un singur paragraf,dar documentat in legislatie nu asa ca am auzit noi,sau asa ne-a spus noua nu stiu cine.
veniti cu fapte si documente concrete,nu abureli.
spuneti ca vreti sa faceti ceva pt pescari si viitorul lor precum si pt copii nostrii,chiar aveti convingerea ca silindui sa se asocieze ca sa aiba dreptul de a pescui o sa le fie mai bine?ce dracu domnilor aveam pretentia ca ganditi altfel nu ca la "colectiva".
tot ii dati cu recunoasterea pescuitului ca sport,dar cati dintre pescari vor asta?voi a-ti facut un sondaj?a-ti avut un aflux masiv de cereri pt pescuit sportiv?ma indoiesc!
majoritatea nu vrem altceva decat sa putem pescui liberi,linistiti,fara sa fim deranjati de braconieri,fara sa vedem plasele bagate ziua in amiaza mare in fata noastra,sa platim cinstit si corect ceea ce ni se ofera,sa putem pescui oriunde in tara asta fara sa fim alergati de asociatia X sau Y ca am incalcat nu stiu ce delimitare,fara sa il vedem pe Z ca ne rade in nas atunci cand il atentionez ca are mai mult peste prins decat permite legea sau ca are o caruta de undite insirate pe mal de parca l-a facut masa acolo,fara sa...,fara sa....,fara multe alte lucruri care ne amarasc zilele.
si acuma veniti voi cu tot felul de propuneri care mai de care mai abracadabrante,cu examene,asocieri ,ingradiri ale accesului la resursa,taxe si iar taxe si cate si mai cate.
daca se vrea pescuit comercial,ok,sa se faca dar acolo unde se poate si permite natura si mediul ,pe fluvii mari si oceane,nu pe rauri interioare.
daca se vrea pescuit sportiv,ok,sa se faca,dar fara sa fim obligati sa "facem sport" toti.
se vrea pista de concurs de pescuit,ok,faceti piste cate vreti,dar pe baltile pe care sunteti propietari nu altundeva
am obosit sa tot spun mereu si mereu acelasi lucru si ce ma doare foarte tare este faptul ca doar cativa pescari sunt in stare sa ia atitudine,restul preferand sa-si vada de micile lor "suse"
bine spunea cineva innainte,ca ne meritam soarta.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.