Ingrijorare!!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 14 Iun 2006, 07:38

ciprian ungureanu scrie:Deja s-au infiintat doua asociatii de pescuit comercial pentru Prut :(
Care si unde actioneaza aceste asociatii? Unde au voie sa pescuiasca comercial?

CipU
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CipU » 14 Iun 2006, 07:43

O sa pescuiasca pe Prut .Sunt in jud. Botosani .Mai multe amanunte nu pot da .Nu stiu nici daca au inceput activitatea .

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 14 Iun 2006, 08:22

ciprian ungureanu scrie:O sa pescuiasca pe Prut .Sunt in jud. Botosani .Mai multe amanunte nu pot da .Nu stiu nici daca au inceput activitatea .
Da, pe Prut, dar pe Prutul curgator, sau numai in barajul de la Stanca Costesti? ca daca le da voie pe Prutul curgator, ne-am ars :|

CipU
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CipU » 14 Iun 2006, 08:48

Pe Prutul curgator .Mai jos de barajul de la Stanca

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 14 Iun 2006, 08:55

ciprian ungureanu scrie:O sa pescuiasca pe Prut .Sunt in jud. Botosani .Mai multe amanunte nu pot da .Nu stiu nici daca au inceput activitatea .
iNTREBARE INTREBATOARE: OARE CINE E DIN JUD. BOTOSANI?????
OARE SA FIE INTAMPLATOARE INFIINTAREA LOR CHIAR ACOLO SAU SUNT ALTE INTERESE??????
INTREBATI REPREZENTANTII ANPA CE STIU DESPRE ELE SI DACA AU AUTORIZATIE.
E FRUMOS HAI CA INCEP SA APARA PISTE NOI.
IN CURAND O SA APARA ALTELE SI PE LA SUCEAVA SAU (DE PE) UNDE E "GRIPA AVIARA" .
:!: :!: :!: :!: :!:

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 14 Iun 2006, 09:09

revin cu precizarea ca pescuitul comercial pe Prut se practica legal de zeci de ani. si ma refer la pescuitul pe rau si nu pe Stanca Costesti care este o acumulare. se pescuieste in general in zona de aval, inspre Dunare, unde raul este mai lat si permite pescuitul comercial.
din cate stiu exista 2 asociatii de pescari profesionisti, care au autorizatie de pescuit comercial pe Prut, ambele in zona Galati.
de altfel pescuitul comercial pe Prut este prevazut si in legea pescuitului (192/2001). este de altfel singura apa curgatoare (cu exceptia Dunarii) unde se admite pescuitul comercial in lege. si nu imi amintesc, si pe vremea aia lucram la revista lor, ca in 2000-2001 cand se discuta legea pescuitului, ca AGVPS-ul sa se fi opus unei astfel de reglementari.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

pityu
veteran
veteran

ingrijorare

Mesaj de pityu » 14 Iun 2006, 23:00

Sunt de acord cu pescuitul comercial in Marea Neagra si o parte a Deltei Dunarii, dar ceea ce se intampla in Dunare, Olt, Prut, etc. este jaf national, atentat la fauna piscicola a tarii, fapt pentru care ar trebui sa se autosesizeze organele abilitate ale statului. Stie cineva adresa unui for international de protectie a mediului? (gen GREEN PEACE de ex.) Il rog sa-l posteze aici. Vreau sa fac o plangere in numele asociatiei pe care o conduc. Cred ca ar trebui sa o facem cu totii !!!!!!

pescuitorul
veteran
veteran

asa e

Mesaj de pescuitorul » 15 Iun 2006, 10:21

cred ca ar trebuii s-o semnam toti din tara mai putin cateva persoane care s-au gandit la aceasta mare greseala.
din cate stiu eu sunt cateva foruri din europa care stiu despre ceea ce se intampla cu pescuitul din Romania dar nu se amesteca ptr ca asa cum am mai spus Uniunea nu se amesteca in treburile unei tari.
asa ca scrisoarea ar trebuii facuta ministerului si ministrului ca ei sunt ciolanu si fasolea din ciorba noastra.

pityu
veteran
veteran

ingrijorare

Mesaj de pityu » 07 Iul 2006, 00:27

Dragi colegi de pe forum ! De ce aveti un asemenea comportament curios ? Cum am postat o propunere concreta, (sa-mi spuna si mie cineva
o adresa de la GREEN PEACE, sau alta organizatie internationala similara) cum v-ati dat la fund si de mai bine de o saptamana topicul a murit pur si simplu. Zau nu inteleg, cred ca ne batem gura degeaba. De "Pescuitorul" si ai lui nu ma mir ca ei nu vor intelege niciodata treburile astea. Ei au ce au cu ministrul si ministerul, ca simt ca le fuge terenul de sub picioare si culmea nerusinarii e ca asteapta ajutor de la noi. NOI, cei pe care ei nu ne recunosc de parteneri. Este ceva urlator la cer ! O prostie fara grad de comparatie !

Teodor
veteran
veteran

Re: ingrijorare

Mesaj de Teodor » 07 Iul 2006, 00:40

pityu scrie:... sa-mi spuna si mie cineva o adresa de la GREEN PEACE, sau alta organizatie internationala similara..
Greenpeace International: http://www.greenpeace.org/international/
Greenpeace Romania: http://www.greenpeace.ro/
Link-uri utile: http://www.intermediu.ro/links.html
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Scrie răspuns