INCREDIBIL!!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adelin
Moderator
Moderator

Re: INCREDIBIL!!!

Mesaj de Adelin » 14 Ian 2005, 20:40

adilucu scrie:Domnul Dorel Lazu, director al AJVPS Timis a publicat anul trecut (2004) o carte intitulata "Pescuitul recreativ sportiv".
Printre multe alte tampenii(sunt indulgent), iata un mic citat din cartea dansului:
pagina 153 - Omorarea pestelui:
"O datprie a fiecarui pescar este aceea de a curma suferintele animalului a carui darza aparare ne creeaza uneori clipe de neuitat. Cand pestele nu depaseste 20-25 cm si nu are dintii teposi, i se rupe gatul. Daca este un peste cu talie mai mare sau care este rapitor, se infige lama cutitului in ceafa, taindu-i bulbul rahidian
Un alt procedeu este acela in care se aplica o lovitura seaca la locul de imbinare a capului cu corpul" :shock: :shock: :shock:

Concluziile le trageti singuri.

Alte informatii de baza pt. pescari sau viitori pescari: :D
- momeli artificiale: cartofi fierti, mamaliga, paine, grau fiert, mazare, musca, intestine de pasare taiate bucati, sange inchegat de abator, etc.(asa apare in repetate randuri, deci nu este o greseala de tehnoredactare)
- in cazul unui peste mare, aveti grij sa blocati frana mulinetei!!! :shock:
- pescuitul cleanului si a avatului impune aruncari foarte lungi si obositoare
... si multe altele, dar nu am nici timp nici spatiu sa le citez pe toate.
:roll: Nu inteleg ce nu-i clar?! Se vede de la o posta ca dl director a copiat o carte, pe care o gasise probabil pe undeva prin podul casei, sau mai exact a dat-o secretarei.
Ce ma face sa cred acest lucru e maniera tipica anilor '40, metodele si probabil ca dintr-o lectura mai ampla ar fi si mai evident acest lucru("pescuitul cleanului si a avatului impune aruncari foarte lungi si obositoare": sigur la vremea cand a fost scrisa cartea originala , lansetele cantareau de 2 kile.) Faptul ca a scris-o cineva care n-are nici o treaba cu pescuitul e evident din insiruirea de "naluci artificiale". Daca stapanesti niste notiuni minime nu poti scrie o asemenea prostie. :shock:
Despre sacrificarea pestelui, fara insa a discuta metodele, eu zic ca e un lucru pe care ar trebui sa-l faca toti pescarii si e mai mult o chestie de etica.In fond nu cred ca e placut nici sa-l auzi cum se zbate in portbagaj.
:oops: Oricum frumos gestul domnului director de a da continuitate celor scrise in perioada interbelica, si cum autorul probabil, sau mai mult ca sigur, e undeva unde nu-si mai poate cere drepturile de autor, ce rost mai avea sa consume cerneala pe un nume in plus?!
FELICITARI DOMNULE DITECTOR!...si ca un sfat-rugaminte: :!: -Mai da o raita prin pod si rascoleste mai bine in cuferele prafuite ale bunicului poate gasesti ceva mai autentic . :lol:

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 14 Ian 2005, 21:16

bogdans scrie:M-am gandit la o shparla,

Daca facem rost de telefon, sa-l dam la Buzdugan...asta sa se dea drept managerul unei edituri super puternice din US si sa-i promita o suma exorbitanta la fraier ca sa-i traduca aberatia aia de carte si s-o publice in n-shpe mii de exemlare in SUA si in Europa de V...bla bla..sa-l vezi atunci ce grozav se crede :lol:
Iar la sfarsit sa-i spuna ca-i farsa, ca a luat m...e, si ca pescarii din tzara indignati de aberatiile care le-a scris acolo i-au facut farsa

Ce ziceti? Sau merita mai mult? :lol:
+ Adilucu :

in farsa propun sa-i spuna ca a prins un salau de 20 cm si ca nu i-a putut rupe capul cum scrie in carte.Si ca nu i-a nimerit bulbul rahidian cu cutitul. Sa vedem daca reactioneaza la tentativa de omor a unui salau de 20cm!!! (mult sub limita legala)

Na ca nu-mi merge netu' si abia acum vad si eu ce sa scris intre timp.
Bogdans cred ca a nimerit cea mai buna varianta.
Bravo !
Adilucu la fel !
, trebuie sa spuna ca el "ameriQanu" foloseste metodele din cartea lui si ca a inceput si el in sfarsit sa prinda peshti la noi in Iuesei !
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 14 Ian 2005, 21:38

Nu cred ca sa "da' pe net.
Cum spuneam sunt profesori doar cu numele, facuti pe baza 'originii sanatoase' si a carnetului de partid care isi rezolva problemele cu o sacosa .Kiar daca cineva i-ar fi apropiat cred ca s-ar amuza de farsa si ar savura momentul decat sa-l puna in garda.
Deci , daca credeti ca e suficient cu farsa sa trecem la definirea detaliilor si sa i-o trimitem lui Buzdugan !
daca D. B. va fi in forma , o sa fie o farsa noua , originala si va fi savurata de toti pescarii di Ro.

sper sa-mi mearga netu' si sa fiu pe faza.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 14 Ian 2005, 22:04

[quote="bogdans"]M-am gandit la o shparla,

Daca facem rost de telefon, sa-l dam la Buzdugan...asta sa se dea drept managerul unei edituri super puternice din US si sa-i promita o suma exorbitanta la fraier ca sa-i traduca aberatia aia de carte si s-o publice in n-shpe mii de exemlare in SUA si in Europa de V...bla bla..sa-l vezi atunci ce grozav se crede :lol:

+ sa-l invite daca timpul ii permite pe banii editurii in 'IUESEI' la prezentarea cartii ! Iti dai seama ca face pe le la faza asta ? :wink:
sa se vada plagiatoru si-n "iuesei' ?
Mugur Dixit !

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 19 Ian 2005, 11:41

Uite un articol recent despre intentiile profesorului Dorin Lazu in Capital !

http://www.capital.ro/index.jsp?page=ar ... ction_id=4
Mugur Dixit !

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 19 Ian 2005, 13:31

Unde dracu a vazut el cega cu 10 EUR/kg? Ca daca te duci pe Clisura Dunarii primavara cand urca si se prinde la plasa, e mai ieftina decat salaul ( deci vreo 2-3 EUR/kg)...si cine sa dea 30 EUR pe 1 Kg de carne de morun? 1milion doua sute :shock: pe un Kg de carne de peste?

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 19 Ian 2005, 13:39

ANUNT: VAND BOBOCI DE RATA UTILI IN CAPTURAREA RAPITORULUI: PARCA SOMN II ZICE :D NU VA INGHESUITI. VALABIL DOAR DIN PRIMAVARA CAND OUA RATELE.
PROPUN DEZVOLTAREA AFACERII. CAUT ASOCIAT. 1KG/FICAT GRAS - 1 milion lei. LA NAIBA CU STURIONII. TRECEM PE CEVA UTIL PENTRU PESCARII DE SOMN. :D

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 19 Ian 2005, 14:45

...rezultatul unei minti bolnave dornice de imbogatire. :cry: :cry: :cry:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 19 Ian 2005, 14:49

nutzu_z scrie:...rezultatul unei minti bolnave dornice de imbogatire. :cry: :cry: :cry:
:lol: Ovidiu... te-a ars nutzu_z :lol:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 19 Ian 2005, 14:50

Nutzu_z... atat cat il stiu pe Ovidiu si cum il stiu, nu ar da bobocii de rata sa fie sacrificati la partidele de pescuit la somn... A fost o gluma... :)

Scrie răspuns