INCREDIBIL!!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

INCREDIBIL!!!

Mesaj de Adi_ » 10 Ian 2005, 15:46

Domnul Dorel Lazu, director al AJVPS Timis a publicat anul trecut (2004) o carte intitulata "Pescuitul recreativ sportiv".
Printre multe alte tampenii(sunt indulgent), iata un mic citat din cartea dansului:
pagina 153 - Omorarea pestelui:
"O datprie a fiecarui pescar este aceea de a curma suferintele animalului a carui darza aparare ne creeaza uneori clipe de neuitat. Cand pestele nu depaseste 20-25 cm si nu are dintii teposi, i se rupe gatul. Daca este un peste cu talie mai mare sau care este rapitor, se infige lama cutitului in ceafa, taindu-i bulbul rahidian
Un alt procedeu este acela in care se aplica o lovitura seaca la locul de imbinare a capului cu corpul" :shock: :shock: :shock:

Concluziile le trageti singuri.

Alte informatii de baza pt. pescari sau viitori pescari: :D
- momeli artificiale: cartofi fierti, mamaliga, paine, grau fiert, mazare, musca, intestine de pasare taiate bucati, sange inchegat de abator, etc.(asa apare in repetate randuri, deci nu este o greseala de tehnoredactare)
- in cazul unui peste mare, aveti grij sa blocati frana mulinetei!!! :shock:
- pescuitul cleanului si a avatului impune aruncari foarte lungi si obositoare
... si multe altele, dar nu am nici timp nici spatiu sa le citez pe toate.

Acest domn doreste introducerea examenului pt. obtinerea permisului de pescuit. Iata cateva intrebari:
Copii pana la 8 ani !!! (saracii de ei):
- Pestii prinsi de pescarii recretiv-sportivi pot fi mancati prajiti?
DA__ NU__

Copii intre 8-14 ani:
- Cand se prinde cel mai mult peste?
-dimineata
-ziua
-seara
-Cate kg. de peste poate pescui pescarul intr-o zi?
-1-2kg
-3kg.
-1 peste peste 3kg.
Si raspunsul corect (5kg) unde este? Si la urma urmei, poti pescui cat vrei, important e cat retii.

Tineri intre 14-18 ani:
- Undita trebuie sa aiba plumb?
DA__ NU__

Voi ce ati raspunde la toate aste?

Sa nu va mai spun, ca editarea acestei carti a fost finantata cu 100 mil. lei.

Va vine sa credeti ce a putut sa debiteze un DIRECTOR de filiala?
Mai are cineva aceasta carte? A citit-o cineva?
Ultima oară modificat 11 Ian 2005, 08:12 de către Adi_, modificat 1 dată în total.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 10 Ian 2005, 15:52

Eu am crezut ca doar militzienii sunt prosti, intotdeauna mi s-au parut imbarligate intrebarile de la examenul de conducere dar dom' director ii depaseste pe totzi. Oare chiar a dat vreodata cu batzul in balta? Sau doar in rahat?
Adi, daca ne-ntalnim vreodata sa-mi dai si mie cartea aia ca de la Benny Hill incoace n-am mai prins glume asa funny :lol:

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 10 Ian 2005, 15:54

Chiar ca-i incredibil :shock: :D !
Asta daca mai trebuia cineva sa demonstreze cine conduce destinele pescuitului romanesc...
Ar putea fi folosita ca dovada incriminatoare intr-un (ipotetic) proces al pescarilor sportivi impotriva cretinilor Ajvps-isti?! 8)

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 10 Ian 2005, 16:10

E veche. Voi nu cititi Aventuri la Pescuit ? Dan Secosan a scris despre asta acum vreo trei luni.

Totusi, dragi timisoreni, cred ca aveti si voi o datorie: "aceea de a curma suferintele animalului (d-l Dorel Lazu) a carui darza aparare (pentru pastrarea scaunului de director AJVPS TM) ne (vă) creeaza uneori clipe de neuitat". Fiind de talie mai mare, si rapitor pe deasupra, ar fi preferabil sa i se rupa gatul, se i se infigă lama cutitului in ceafa, taindu-i bulbul rahidian, sau chiar să i se aplice o lovitura seaca la locul de imbinare a capului cu corpul.
:twisted: :twisted: :twisted:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 10 Ian 2005, 16:11

:shock:
Ultima oară modificat 11 Ian 2005, 09:43 de către bogdans, modificat 1 dată în total.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 10 Ian 2005, 16:14

suferintza specimenului de Director cine o curma fratilor?
un "vobler" tip drob de sare nu s-a nascut inca si pentru individ ?

jalnic ...specimen
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 10 Ian 2005, 16:15

salut!si eu care credeam ca banatul e fruncea!eutanasiati ,tembelul,ca prea se chinuie.
walleye

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 10 Ian 2005, 16:15

Retard...

Numai bine!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 10 Ian 2005, 16:17

Nu am citit in ALP. Am citat doar putin din carte.
Ultima oară modificat 11 Ian 2005, 08:17 de către Adi_, modificat 1 dată în total.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 10 Ian 2005, 16:19

as avea cate completari la cartea domnului ''director recreativ''
la tehnici de sacrificare bietului patruped piscicol:
- inecarea pestelui in cel mai apropiat ochi de apa sau sufocarea lui prin astuparea temeinica a gurii si a nasului pana nu mai misca.
- o moarte rapida prin taierea jugularei cu unghera de taiat fire din dotarea obligatorie a pescarului...daca nu aveti unghera la voi dati-i in cap nenorocitului de peste cu sticla de bere goala de langa scaunu de pescar modern
- daca cumva pestele are dinti ( mai exista ciudatenii d-astea ) pilitzi mai intai cu rabdare toti dintii ca sa nu va zgarie dupa care ii suciti gatu ca pui de gaina
La metode de pescuit la momeli artificiale as adauga:
-pescuit la fix cu naditoru cu carbid iar in carlig se pune un bob de iaurt cu arome de piper mexican
- pescuitu la artificiale cu ceas de mana cu cuc , nu de alta da printr-o evolutie incitanta rapitoru poate fi curios cat e ceasu si-l pune repede pe mana si uite asa l-am prins!!!

La intrebari pentru permis , pentru copii intre 70 -80 de ani:
la ce se prinde pestele:
a) carlig de rufe
b) ancora maritima
c) ac de cusut

raspuns corect: nici o varianta pentru ca pestele e prost si nu se prinde
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns