In cautarea lostritei!
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
In cautarea lostritei!
http://stiri.kappa.ro/actualitate/nemir ... 19422.html
Problema e daca o sa repopuleze raurile care alta data au avut lostrita.Pareri pro/ contra ?
Problema e daca o sa repopuleze raurile care alta data au avut lostrita.Pareri pro/ contra ?
Foarte buuna initiativa dar de banii aia putea face direct repopulari
Se stiu arealele in care a trait si poate mai respira ceva lostrita ....si se poate din nou repopula
cu 5 jepcari si 4 baboieri afla mult mai repede si precis si ieftin unde mai inoata vreo adipoasa de lostrita ...
glumex desigur
Se stiu arealele in care a trait si poate mai respira ceva lostrita ....si se poate din nou repopula
cu 5 jepcari si 4 baboieri afla mult mai repede si precis si ieftin unde mai inoata vreo adipoasa de lostrita ...
glumex desigur
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
inclin sa cred ca daca se va face vreo populare cu lostrita se va face cu un singur scop ... sa umple buzunarele cuiva, adica oficial vor spune ca au bagat nu stiu cate sute de kg si ei de fapt vor arunca acolo o galeata ...
si in cazul fericit in care se va face vreo populare, la mentalitatea majoritatii sunt convins ca nu va rezista prea mult ... pacat, mare pacat ca era un peste superb pe care sunt convins ca e o adevarata placere sa il prinzi ...
mai stie cineva vreo locatie pe unde ar mai exista o sansa minima de a fi lostrita?
numai bine ...
si in cazul fericit in care se va face vreo populare, la mentalitatea majoritatii sunt convins ca nu va rezista prea mult ... pacat, mare pacat ca era un peste superb pe care sunt convins ca e o adevarata placere sa il prinzi ...
mai stie cineva vreo locatie pe unde ar mai exista o sansa minima de a fi lostrita?
numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
- veteran
In jurul nostru cam peste tot:Serbia,muntenegru,bosnia,croatia,slovenia,austria,polonia,cehia,alba-
nia(probabil),etc.Numai la noi n-a rezistat(din cauza neobositilor "culegatori ai naturii").E o pastravarie in Bihor(www.bradetrandafir.ro) care comercializeaza puiet de lostrita,2 euro 1 bucata de 10 cm,eu ma tot gandesc la chestia asta.
nia(probabil),etc.Numai la noi n-a rezistat(din cauza neobositilor "culegatori ai naturii").E o pastravarie in Bihor(www.bradetrandafir.ro) care comercializeaza puiet de lostrita,2 euro 1 bucata de 10 cm,eu ma tot gandesc la chestia asta.
asta e linkul cu pastravaria: http://www.brade.rodoryan scrie:app, la linkul care l-ai dat, e ceva in neregula.
-
- veteran
Scuze,intr-adevar linkul e asta,am retinut tot numele proprietarului ,de asta am gresit.Am fost in Muntenegru la sf. lui august si am pescuit pe Tara in zona statiunii Kolasin.Apa foarte limpede,am vazut pastravi si lipani, dar am incercat cu ceva vobleroace pt. lostrita.N-am prins nici una,pt. ca perioada ei e in lunile reci,noiembrie-decembrie(ca si ceilalti rapitori).Zona Kolasin este la o altitudine de 900 m,deci raul Tara,desi mare si aici,nu este ca in zonele mai joase(unde n-am mai ajuns spre regretul meu),unde chiar e mare comparativ cu raurile noastre.In drum spre casa am admirat raul Lim,in zona de granita serbia-muntenegru.Se vedeau carduri de scobari unduind pe pietre,si am intrebat ce pesti mai sunt in apa.Mi s-a raspuns ca lipan,mreana,lostrita, scobar.Deci asta e practic zona ei,cea submontana.Cred ca Cerna(pana la Orsova),Nera,Timisul ar putea tine lostrita.