in atentia ANPA si Asociatiilor de pescuit

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

kingofbeasts
veteran
veteran

in atentia ANPA si Asociatiilor de pescuit

Mesaj de kingofbeasts » 09 Sep 2010, 22:59

intrucat m-am saturat sa tot vad plase bagate in apele publice si sa nu vad nici un control al celor in drept sa le faca , de fapt nici macar sa nu aud de vreunul , am deschis acest topic pentru a aduna aici dovezi de braconaj pe care sa le vadedeti si voi, cei care veti dori sa ne bagati pe gat permise de pescuit la anu.
incep cu un filmulet de la cea mai recenta iesire:

http://www.youtube.com/watch?v=JxGUTwgiuCw

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 10 Sep 2010, 18:42

mda,
cunosc zona si cred ca stiu si personajul - cumva ciobanul ala din zona??
oricum, acolo am tras de doua ori plasa din apa, una chiar acolo unde este filmat acuma si alta exact la padure la copaci.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 10 Sep 2010, 22:25

cred ca cioban era. ca dupa ce a iesit la mal a plecat spre stana.

lukul
utilizator constant
utilizator constant

Re: in atentia ANPA si Asociatiilor de pescuit

Mesaj de lukul » 12 Sep 2010, 13:29

kingofbeasts scrie:intrucat m-am saturat sa tot vad plase bagate in apele publice si sa nu vad nici un control al celor in drept sa le faca , de fapt nici macar sa nu aud de vreunul , am deschis acest topic pentru a aduna aici dovezi de braconaj pe care sa le vadedeti si voi, cei care veti dori sa ne bagati pe gat permise de pescuit la anu.

cred ca si in atentia politiei,ca asociatiile fara politie nu pot face nimic,cred ca ai bn initiativa de a filma si pune pe net pt a se sesiza si asociatiile si politia din zona respectiva ,dar spunne si zona unde ai filmat pt a se putea lua masuri daca vrea cineva sa intervina

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 13 Sep 2010, 11:50

kingofbeasts scrie:intrucat m-am saturat sa tot vad plase bagate in apele publice si sa nu vad nici un control al celor in drept sa le faca , de fapt nici macar sa nu aud de vreunul , am deschis acest topic pentru a aduna aici dovezi de braconaj pe care sa le vadedeti si voi, cei care veti dori sa ne bagati pe gat permise de pescuit la anu.

Topicul este binevenit, dar, din pacate, cei in drept sa faca aceste controale (politia, jandarmeria, garda de mediu) nu o fac decat rareori.
Asociatiile de pescari nu au drept de control si sanctionare a contraventiilor.
Am propus si parteneriate "organilor", dar am fost refuzati, din motivul de mai sus.
Cezar Dan Chioibasu - presedinte Asociatia Pescar Club 21

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Sep 2010, 12:09

lukul scrie:cred ca si in atentia politiei,ca asociatiile fara politie nu pot face nimic,cred ca ai bn initiativa de a filma si pune pe net pt a se sesiza si asociatiile si politia din zona respectiva ,dar spunne si zona unde ai filmat pt a se putea lua masuri daca vrea cineva sa intervina
topicul l-am deschis ca sa posteze astfel de dovezi toti cei care au ocazia sa filmeze si sau pozeze asa ceva. despre locatie/locatii eu astept sa vad daca se va arata interesata vreo autoritate competenta, de fapt locatia este peste tot (adica pe toate barajele de pe olt pe care am pescuit pana in prezent am gasit plase si sau pripoane in apa).practic in orice zi din saptamana cine vrea sa faca o actiune pe baraje va gasi cel putin o plasa/baraj. asta ca sa nu vorbim de parasutisti sau de alte versiuni de braconaj si sau incalcari ale legii pescuitului mult mai frecvente si mai usor de depistat la o simpla plimbare pe orice mal de apa.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Sep 2010, 12:10

Ca sa vezi.. :roll: Si mai era unu ,nea Fane Generosu,ii zice,care spune ca noi,pescarii,nu avem spirit civic,neraportind actele de braconaj.Pai daca "organele: nu iau in seama asociatiile ,eu ca simplu pescar ce sa mai zic ...mai are rost?? :roll:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Sep 2010, 12:20

cezar.ch scrie:Topicul este binevenit, dar, din pacate, cei in drept sa faca aceste controale (politia, jandarmeria, garda de mediu) nu o fac decat rareori.
Asociatiile de pescari nu au drept de control si sanctionare a contraventiilor.
Am propus si parteneriate "organilor", dar am fost refuzati, din motivul de mai sus.
Cezar Dan Chioibasu - presedinte Asociatia Pescar Club 21
din partea asociatiilor tot ce se cere e initiativa in domeniu. adica nu trbuie sa faceti altceva decat sa-i trageti de maneca din cand in cand pe cei de la ANPA sau alte autoritati competente (adica cate o epistola trimisa prin posta in care sa intrebati de controale in zona in care activati sau de alte actiuni de combatere a fenomenului numit braconaj).
sincer, ma asteptam sa vad luari de pozitie publice din partea APS-urilor . sa vad si eu pe paginile web (ale aps-urilor care au) scrisoare trimisa catre autoritati in patralel cu raspunsul autoritatii respective.
imi pare rau sa va spun dar scuza cu lipsa dreptului de control a cam expirat.
eu imi voi face permis 2011 la asociatia la care voi vedea afisate pe web sau la sediul propriu , cele mai multe asemenea epistole.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Sep 2010, 12:35

as vrea sa vad si eu scrisori de genul:
" catre ANPA....
Asociatia xxx prin prezenta va solicita sprijinul pentru efectuarea unui control in data de......................in zona .................. din orasul/judetul nostru . Consideram ca o astfel de actiune se impune intrucat in ultima perioada s-a constatat ca in acea zona braconajul se practica din ce in ce mai frecvent pe scara larga sub diverse forme.
Solicitarea noastra vine intrucat ,conform legislatiei in vigoare asociatia noastra nu poate exercita asemenea actiuni fara participarea unei autoritati competente in acest domeniu iar , institutia dumneavoastra - in calitate de administrator al fondului piscicol din apele publice la nivel national , aveti abilitarea necesara in acest sens .
Va rugam sa ne comnicati din timp raspunsul dumneavoastra, precum si modalitatile de contact ale persoanelor desemnate, pentru a putea stabili impreuna detaliile organizatorice necesare bunei desfasurari a acestei actiuni.

Cu stima

APS..............

prin
Presedinte
(numele si prenumele)"

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 13 Sep 2010, 13:59

da buna ideea asta cu topicul
eu as putea sa spun multe, caci am trait multe si unii dintre voi stiti dar lucrurile sint mult mai complexe.nu complicate.ideea e ca federatia lu nenea nu e creat altceva decat buticuri de vandut permise si ape neadministrate de nimeni.adica haos
dar ce sa faci cu un singur om pe 4 judete.cine sa traga mai repede de el?care are pe langa pescuit si comercializare, si altele.nu se poate rupe in 10 bucati.nu ii iau apararea dar treaba pleaca de sus.si luptele au fost mari din moment ce si jandarmii au fost scosi din lege.
adevarul e ca s-a ajuns intr-o faza extrem de grava ptr ca federatia a contestat tot ce s-a putut doar doar ii baga in seama .
dar revenim cine are ceva de castigat daca o asociatie face control pe balta(cu solicitare anpa) si ptr asta face permisul 70 lei si o alta asociatie (alde de apartament) nu face decat sa vanda permise cu 5-10 lei mai putin doar sa fie sub piata ca ei si asa nu au cheltuieli de facut.se stie f bine ca din federatie sunt asociatii care au venit la magazine si au zis 60 totul=30 permis anpa+20 asociatia lu fane +10 castigul magazinului care face permise.
Va intreb: CINE VRETI SA FACA CONTROALE ?????asociatia apulum?????nici nu stie unde e oltul dar vinde permise bine mersi cu bani mai putini doar ca sa castige....
cam asta e.tragic dar astia sunt asa zisi reprezentanti ai pescarilor din romania.auto intitulati.

Scrie răspuns