Am inteles perfect care este scopul deschiderii topicului .kingofbeasts scrie:buun.
poate n-am fost suficient de clar. o sa incerc sa explic ce am vrut de la topicul asta.
topicul am vrut sa fie un fel de arhiva in care cine vrea si/sau cine poate si-si permite sa posteze dovezi de bracobnaj (cu precadere poze si filmulete) sau sa spuna ce tip de braconaj a intalnit la ultima partida de pescuit (cu mentionarea datei si eventual a locului - denumirea raului sau baltii, sau a zonei ori macar a judetului respectiv- ).
asta pentru ca subiectul a fost dezbatut destul in multe alte topicuri (atat on cat si off topic).
![]()
Ca sa fiu si eu mai bine inteles asupra a ceea ce am vrut sa spun mai sus :
...o sa fie o alta discutie de ,, discutat discutii " . Nu vreau sa jignesc prin asta sau sa minimalizez bunele intentii . Doar ca , asta voiam sa spun , vom citi noi , vom raspunde tot noi , este chiar posibil sa ne si certam intre noi , insa cine ar trebui sa-l vada ( topicul asta ca si multe altele ) , ori nu-l vede , ori il ignora cu nesimtire . O sa ne trezim dupa saptamani sau luni de polemici ca ,, am alergat ca hamsteru' pe roata " .
... Eficienta unor asemenea discutii etalate doar pe forumuri este redusa .
... Nu vreau sa fiu prost inteles . Eu personal gasesc ca fiind bine venite astfel de discutii . Insa , poate , singura consecinta benefica pe care-o pot avea este ,, deschiderea creierului " celor ce inca nu concep sau nu agreeaza sportivitatea pescuitului , protejarea populatiei acvatice , samd .
...Sa nu fiu ipocrit , am sa recunosc deschis ca si eu mi-am schimbat mentalitatea doar dupa primele contacte cu internetul , implicit cu forumurile tematice . Cinste celor ce si-au expus punctele de vedere in sensul asta pe forumuri , oameni de la care am invatat multe .
... V-am mai spus , anul trecut ( cel putin ) am initiat sau am incercat sa demaram o serie de repopulari , ecologizari sau combateri ale fenomenelor nedorite in pescuit . Pur si simplu au ramas fara nici cel mai mic ecou , ne-am impotmolit atat in indiferenta oficialitatilor cat si in mentalitatea unora : ,, Asa fratilor ! Bravo ! Cinste voua ! Noi ..... stam si admiram ce faceti .... VOI !" . Care ,, NOI " ? Cine sunt acesti ,, NOI " ? Nu suntem decat simpli pescari care vor sa atinga un bine in pescuit . Cu nimic mai sus sau mai prejos decat ,, galeria " noastra .
...Cu speranta ca n-am fost prost inteles , ca am exprimat in clar ceea ce vreau sa spun ,
...fir intins domnilor ! ( cat ni l-o mai intinde pestele . Pe urma o sa ne multumim cu o agatatura in gunoaiele de pe fundurile apelor . Doar asa ne vor mai carai mulinetele )