in atentia ANPA si Asociatiilor de pescuit

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Ioan S.
veteran
veteran

Re: in atentia ANPA si Asociatiilor de pescuit

Mesaj de Ioan S. » 13 Sep 2010, 14:45

kingofbeasts scrie:.......................
eu imi voi face permis 2011 la asociatia la care voi vedea afisate pe web sau la sediul propriu , cele mai multe asemenea epistole.
Ce te faci daca asociatiile interesate sa te aiba pe lista de cotizanti, in loc sa se apuce de paza (daca or fi si idealisti care pentru asta sa-si fi constituit asociatie) gasesc tertipuri prin care sa fii iarasi obligat sa cotizezi la o asociatie ?

Uite aici un citat din ORDONANŢA nr.26 din 30 ianuarie 2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii

Cod: Selectaţi tot

Art. 1. - (1) Persoanele fizice şi persoanele juridice care urmăresc desfăşurarea unor activităţi în interes general sau în interesul unor colectivităţi locale ori, după caz, în interesul lor personal nepatrimonial pot constitui asociaţii ori fundaţii în condiţiile prezentei ordonanţe.
.......................................
Art. 4. - Asociaţia este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei înţelegeri, pun în comun şi fără drept de restituire contribuţia materială, cunoştinţele sau aportul lor în muncă pentru realizarea unor activităţi în interes general, comunitar sau, după caz, în interesul lor, personal nepatrimonial.  
Eu zic sa-ti iei gindul de la asociatiile de tip colhoz ... ca nu prea vad sa ai sanse sa le schimbi modul de gindire si actiune numai pentru ca nu le vei plati cotizatie anul viitor daca nu fac ....................
Mai curind cred ca vor face "lobby" pentru ca pescarii sa nu-si poata permite sa aleaga in deplina libertate asociatia la care sa cotizeze. Nu mai vorbim de "luxul" de a alege daca vor sa cotizeze sau nu. :shock:

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 13 Sep 2010, 15:22

Pentru ca unele discutii au fost provocate de postarea mea, fac unele precizari:
- nu suntem asociatie "tip colhoz", nu ne facem reclama si nu ne-am constituit ca sa vindem permise de pescuit (habar n-aveam ce vor inventa guvernantii in ultimul an).
- scoatem permise numai pentru membrii nostri, inclusiv PG-uri pe 4 judete. Motivul: membrii nostri reprezinta un colectiv unit, facem iesiri in grup la Dunare si-n Delta, conform crezului care ne uneste : NU jafului practicat de patroni, NU sustinerii traiului parazitar al structurii AGVPS.
- toti membrii asociatiei "presteaza" benevol, pe baza de voluntariat, Nu castiga nici un banut din asta, dimpotriva, da din buzunar.
- avem site-ul nostru pe care postam parteneriatele (avem cu Min.Mediului si cu Min.Interne - dar, ce folos, nu sunt niciodata disponibili!)
- am furnizat documente si probe politiei pentru 17 dosare de braconaj. 4 au ajuns in instanta, 13 au primit NUP (desi probele erau clare).

Cei care se asteapta ca sa ne transformam in "haiduci", grupare paramilitara tip Tupamaros sau sa ne incaieram cu electricienii, monofilamentistii sau parasutistii ...sa nu ne caute.
Nu vom pune pe saituri sau pe stalpi sesizarile penale, protocoalele de colaborare, etc.

PS 1. La actiunea de ecologizare anuntata de noi pe pescuitul.ro la inceput de iunie a.c., au fost peste 30.000 de vizualizari, s-au inscris vreo 80 de persoane, au venit in total 11.
Asigurasem din fonduri proprii mijloace de transport, saci, manusi de plastic etc, iar primaria Giurgiu a trimis 2 tractoare cu cate doua remorci.

PS 2. despre actiunile de culegere date privind braconajul...nu mai vorbesc ca este de-a dreptul hazliu. N-A VENIT NIMENI !

In afara de scrieri pe forumuri, nu-i pasa nimanui de nimic, asta-i adevarul ! Nici autoritatilor, nici pescarilor.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 13 Sep 2010, 15:47

cezar.ch scrie:Pentru ca unele discutii au fost provocate de postarea mea, fac unele precizari:
........................................
Nu pe voi v-a vizat coparatia cu un colhoz. Sunt altii mult mai "bogati" in membri cotizanti.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 13 Sep 2010, 17:46

pescuitorul scrie:da buna ideea asta cu topicul
eu as putea sa spun multe, caci am trait multe si unii dintre voi stiti dar lucrurile sint mult mai complexe.nu complicate.
da, ai putea sa spui, dar...................nu spui absolut nimic.
de ce????banuiesc ca te doare "scaunul" mai ales pe perioada asta de criza.
nu te ofusca, dar asa se vede din afara, eu unul sunt satul de lucruri de genul asta, de fel si fel de oameni care ne tot ameninta cu lucruri nespuse si nefacute, sunt satul pana in gat de afirmatii, - "la's ca stiu ei .............", "as putea sa va spun.........", sau deja celebra " prietenii stiu de ce" (ma racaie pe creier idiotenia asta publicitara, scoasa din context si folosita total aiurea de niste X care vor sa para importanti si misteriosi)

lucrurile sunt complexe?? , dar nu sunt complicate??
ciudata afirmatie, dar chiar si asa, cine le-a facut asa?? cumva pescarul cu undita??
in nici un caz, tot cei care au avut acces la sistem au facut lucrurile complexe, fie ca ei s-au numit agvps sau fnpsr (tot draqul ala)

pescuitorul scrie:federatia lu nenea nu e creat altceva decat buticuri de vandut permise si ape neadministrate de nimeni.adica haos
da, corecta afirmatia, dar sa nu uitam ca nici voi (aici eu te percep ca un reprezentat ajvps) nu ați vrut altceva decat sa detineti monopol pe vanzarea de permise ca de pazit ape si populari..............stim cu totii cum au stat lucrurile.
haosul care s-a creat a fost privit de catre agvps ca un rau necesar care vezi doamne ar putea sa readuca pescarii cotizanti in ograda lor - mare tampenie daca s-a marjat pe treaba asta.

in opinia mea, permisele de pescuit nu ar trebui sa fie date catre nici o asociatie, distributia lor ar trebui sa se faca prin ghiseele postale, benzinarii, magzine de profil sau administratiile financiare publice sau locale

pescuitorul scrie:dar ce sa faci cu un singur om pe 4 judete.cine sa traga mai repede de el?care are pe langa pescuit si comercializare, si altele.nu se poate rupe in 10 bucati.nu ii iau apararea dar treaba pleaca de sus.
bine ca ai sublinita faptul ca nu ii iei aparea fiindca nici aici nu iti pot da dreptate in totalitate (putem discuta si pe tema asta, dar nu acuma)
pescuitorul scrie:si luptele au fost mari din moment ce si jandarmii au fost scosi din lege.
pe jandarmi nu i-a scos nimeni din lege, inca sunt tot acolo si au atributiuni, citit mai bine legea jandarmeriei, s-a mai discutat pe tema asta in alte topicuri, dovada ca daca ii soliciti pt acte de braconaj, inca mai vin se mai deplaseaza.

pescuitorul scrie:dar revenim cine are ceva de castigat daca o asociatie face control pe balta(cu solicitare anpa) si ptr asta face permisul 70 lei si o alta asociatie (alde de apartament) nu face decat sa vanda permise cu 5-10 lei mai putin doar sa fie sub piata ca ei si asa nu au cheltuieli de facut.se stie f bine ca din federatie sunt asociatii care au venit la magazine si au zis 60 totul=30 permis anpa+20 asociatia lu fane +10 castigul magazinului care face permise.
Va intreb: CINE VRETI SA FACA CONTROALE ?????asociatia apulum?????nici nu stie unde e oltul dar vinde permise bine mersi cu bani mai putini doar ca sa castige....

cum spuneam si mai sus, permisele nu ar trebui sa fie date catre asociatii pt a constitui o sursa de venit.
sursele de finantare ar trebui sa fie cu totul altele.
controalele nu ar trebui facute de asociatii, menirea lor este cu totul alta, de aceste controale ar trebui sa se ocupe cei indreptatiti si platiti pt acest lucru, iar daca nu exista astfel de oameni sau institutii ale statului, sa le infintam si sa ii strangem de oua pe cei care nu isi fac treaba in domeniul asta - si asta ar fi una din multele prioritati ale asociatiilor si anume, constrangerea prin orice mijloace (de santaj electoral ati auzit??!!) a statului si a reprezentantilor sai de a face lucrurile in beneficiul nostru.

pescuitorul scrie:cam asta e.tragic dar astia sunt asa zisi reprezentanti ai pescarilor din romania.auto intitulati.
mda.
e singura afirmatie in care nu te contrazic :lol: :cry:

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 14 Sep 2010, 11:56

A fost invartit subiectul braconajului si a controalelor de multe ori, pe multe topicuri si totusi multi se fac ca nu inteleg problema.
Daca aveti OO mari si tari sunati la 112, cereti jandarmeria (nu politia locala) si sesizati actele de braconaj si o sa vedeti ca o sa vina. Daca nu ... ciocu mic si joc de glezne pentru ca, povestind intre noi ce am vazut/filmat/fotografiat, nu se va rezolva nimic.
Se tot viseaza unii de pe la asociatii ca vor umbla cu controalele pe malul apelor in loc sa PRETINDA statului sa-si faca treaba pentru care este platit.
S'altare și bunăstare !

lukul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lukul » 14 Sep 2010, 12:19

taicanoe scrie:A fost invartit subiectul braconajului si a controalelor de multe ori, pe multe topicuri si totusi multi se fac ca nu inteleg problema.
Daca aveti OO mari si tari sunati la 112, cereti jandarmeria (nu politia locala) si sesizati actele de braconaj si o sa vedeti ca o sa vina. Daca nu ... ciocu mic si joc de glezne pentru ca, povestind intre noi ce am vazut/filmat/fotografiat, nu se va rezolva nimic.
Se tot viseaza unii de pe la asociatii ca vor umbla cu controalele pe malul apelor in loc sa PRETINDA statului sa-si faca treaba pentru care este platit.
esti pe langa subiect,cand suni la112 ati dau ei legatura la politie judeteana si nu locala ,nu ei tu decizia unde sa te dea,in al doilea rand jandarmeria nu mai are competenta pe piscicol si in al treilea rand filmarile si pozele sunt probe in instanta dupa noul cod penal ,se vede ca nu stii legea si ca nu ai sunat nici odata la 112 .si totusi eu cred ca trebuie filmat si fotografiat poate se va sesiza cineva candva......

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 14 Sep 2010, 12:29

lukul scrie:cand suni la112 ati dau ei legatura la politie judeteana si nu locala
Corect ! Dar cine se deplaseaza la fata locului , nu cumva politia locala ? Cand suni pentru un act de braconaj , ceri sa se prezinte Jandarmeria , altfel te trezesti cu pulitaii matoli din comuna/sat/zona.

Ce te faci cand suni la 112 , vin organele genitale , si in loc sa-i salte pe braconieri , te controleaza pe tine de acte si in acest timp hotii se retrag ? :roll:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 14 Sep 2010, 12:56

Indian Larry scrie:
lukul scrie:cand suni la112 ati dau ei legatura la politie judeteana si nu locala

Ce te faci cand suni la 112 ........ :roll:
Poti sa suni linistit la 112, ca nu se intimpla mai nimic ... pe o anumita portiune de drum Muresul curge paralel cu drumul, umbland des pe ruta Tg mures-Reghin erau zile cand am sunat de 3-4 ori la 112 sa zic ca niste persoane "braconeaza" care cum poate (agatau pesti de se rupea lanseta ) si nu erau saracii unii veneau cu jeepuri de zeci de mii de euro, pentru o peste doua scoasa ranind poate alte zeci sau sute. Zilnic acelasi peisaj si atunci ?
Parca anul trecut ptr lucrari de reparatii au scazut apa la barajul din amonte de tg mures unde mii de pesti au ramas pe uscat, si cei de ape luau pestii cu plase cu saci cu ce apucau ...sunand la 112 ...raspunsul era "ce vrei domnule e voie la pescuit, cu plasa cu tot ce vrei ", nu e prohibitie .
Sau alt caz am prins un individ care a spart o masina si a furat casetofonul din el, am sunat la 112 si nici peste 40 minute n-au aparut ,cand am insistat cu presa abia atunci au trimis un echipaj, initial au zis ca n-au masina sa ducem noi pana la sectie . Paguba ptr. geamul spart, nu recuperam ,daca nu aceam casco ca saracul nu avea bani sa plateasca.... si lista e lunga....
:cry:

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 15 Sep 2010, 21:49

cezar.ch scrie:Pentru ca unele discutii au fost provocate de postarea mea, fac unele precizari:
Nene Cezar , dupa lista dumitale de precizari da-mi , te rog , voie sa completez cu ceea ce consider necesar sa spun :

- Domnia sa se afla in fruntea unui grup de oameni minunati , oameni care de multe ori au trecut de la vorbe ,, net-iste " la fapte concrete . Oameni care stiu sa aprecieze la justa valoare ce-i de apreciat in jurul nostru . Natura , apele , omenia , legea si bunul simt . Toate astea ,, impletite " cu o voie buna si-o dorinta de frumos mult peste capacitatea multora de intelegere .

- In lupta impotriva braconajului si a celor ce atenteaza la integritatea apelor si a ceea ce ne poate face fericiti si impliniti in hobby-ul cel avem in comun , actiunile asociatiei ce-o conduce si-au facut serios simtita prezenta . Intr-un fel mai mult decat discret , mai mult decat cu modestie si bun simt .

................................................

Cu tot respectul pentru toti participantii la aceasta discutie cat si pentru cititorii acesteia , termeni ca ,, colhoz " si ,, OO mari " ( si altele ) nu-si au rostul . Spun asta nu pentru a blama autorii acestora , ci pentru a nu lasa loc de interpretari cat si pentru a putea trata cu maxima seriozitate ceea ce dezbatem ( nu inseamna deloc ca s-a dorit persiflarea subiectului folosindu-le , dar se poate lasa loc de interpretari in contextul de mai sus ) .
De vreo doi ani tot particip la genul asta de initiative sau discutii de pe forumuri . Dar dincolo de acestea nu s-a reusit concretizarea decat a catorva dintre ele , si alea fara un extraordinar impact asupra fenomenelor neplacute si condamnabile din pescuit .

cezar.ch scrie:In afara de scrieri pe forumuri, nu-i pasa nimanui de nimic, asta-i adevarul ! Nici autoritatilor, nici pescarilor.
Nimic mai adevarat ! La o alta discutie de gen n-am primit decat indemnuri de felul : ,, asa ! Bravo ! Dati-i inainte ! Suntem cu voi ! "

Stimati domni . Va trebui , ori sa descoperim ,, reteta " trecerii acestor initiative din viurtual in concret , ori renuntarea totala chiar si la acestea .

Nu vreau sa spun decat ca ..... ,, vorba multa , saracia omului ! " . Mai ales vorba ce poate uneori provoca durere gratuita .

Cele bune .

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 15 Sep 2010, 22:29

Ma, nu stiu, poate ma bag eu aiurea si in necunostinta de cauza. Chestia e ca acum vreo cateva luni eu si cu inca un prieten pescar intreprindeam incursiuni de depistare si denuntare a braconajului pe barajele de pe raul Olt (Mosteni pana la Izbiceni, stiu, nu era mult, dar asta e tot ce se putea face in doi oameni). De fiecare data cand am telefonat la 112 si am solicitat prezenta jandarmeriei la fata locului au fost prompti, chiar daca o data i-am alergat cu masina pe malul baltii pentru ca se invarteau ca mustele fara cap, chiar daca de multe ori braconierii erau plecati cu mult inainte sa ajunga jandarmii la fata locului (cine stie hidrocentrala de la Slatioara stie ca orice masina care se apropie poate fi vazuta de la cel putin o jumate de kilometru - mai ales un microbuz albastru de jandarmerie - ceea ce le da braconierilor timp destul pentru a stopa orice activitate). De multe ori am facut astfel de plimbari singur, si am fost si suport de undita pentru a nu fii prea suspect (oricat de pescar ai fi si tot iti pare suspecta prezenta unuia fara nici un bat fara nimic la cativa km de oras) si am fost acuzat de braconaj - culmea - chiar de pescari SPORTIVI. Stiu ca unde e lege nu se accepta quid pro quo, dar sa nu-ti dai seama de unele lucruri este peste puterea mea de intelegere.
De cateva ori chiar am facut invitatie catre orice alt pescar din Slatina sa ni se alature ca na ... toti se plang dar nimeni nu face nimic. Fiecare invitatie a fost intampinata cu o tacere mormantala. Ce denota asta?
In doi oameni cati am fost vreo cateva luni de zile a fost cat de cat scutita de parasutisti o parte din Olt.
Cu asociatiile si alte minuni e inutila orice discutie, ei nu stiu decat sa perceapa niste taxe aiurea si sa-ti raspunda ca ei n-au nici un drept de control asupra apelor pe care chipurile le patroneaza (asta daca ai noroc sa-ti raspunda).
Ce vreau sa spun cu toate astea? Poate jandarmii nu rezolva nimic in privinta dosarelor si amenzilor, DAR au posibilitatea de a speria braconierii, si poate va vine sau nu sa credeti dar pana si asta e mai bine decat sa stai cu mainile-n san si sa te plangi pe la colturi ca n-are nimeni ce sa faca. Solutii sunt, problema e ca ne complacem in situatia actuala.

Scrie răspuns