" Greva pescarilor "

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

lucalucian
senior
senior

" Greva pescarilor "

Mesaj de lucalucian » 12 Oct 2010, 18:54

Frati pescari de durere. Stiu ca toti dintre voi treceti prin aceleasi probleme prin care trec si eu si orice pescar.

M-am saturat sa vad braconieri care dau cu 5 mii de lansete, care baga plasele si din cauza lor noi sa prindem peste din joi in pasti. Inainte cand mergeai la pescuit (ca am citit si un articol).... imi aduc aminte cu nostalgie cand aveam 7 ani. Am mers de 2 ori cu tata la pescuit pe Olt si am prins o gramada de peste. - mai mare dragu

Si stiu ca nu e numai cazu meu. M-am saturat sa vad cum francezii, spaniolii, italienii si englezii prind mereu peste dar la noi nimic. M-am saturat stiu...ca si voi de toata coruptia asta care e in Romania.

Iar acum am postat pe acest forum sa vedem cu cine se poate vorbi sau ce se poate face ca sa se dea iar administratia baltilor Romaniei unor oameni responsabili, care sa mentina o ordine si sa nu isi bata joc.

Ce vad eu ca si rezolvare. Eu care respect legea si platesc niste bani pe un permis am urmatoarele cereri din banii platiti de mine si nu numai:
- sa fie controale pe balti;
- sa se confiste sculele si sa se dea amende contraventionale si chiar penale pentru braconaj si pentru ca se pescuieste cu o gramada de lansete;
- sa se populeze baltile din cotizatia pescarilor.
- sa se respecte limita de 5 kg/ pescar.

Este simplu dragi pescari, numai oameni cinstiti si responsabili sa fie care sa respecte acestea.
Astept pareri si luminare de la cineva care stie mai multe. Poate ne aliem cat mai multi pescari cinstiti pentru a starpi ciuma aceasta care ne secatuieste baltile de peste.[/i]

lukul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lukul » 12 Oct 2010, 19:00

stii ce cred eu,ca pt asta suntem noi vinovati pescariii ca nu ne adunam sa le dam noi o corectie braconierilor ,sau cel putin sa sunam la politie ,multe telefoane ,poate se sesizeaza cineva pt acete infractiuni ,care de fapt sunt sustinute de politie si de lege,ca in romania daca nu furi nu esti respectaat

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 12 Oct 2010, 19:03

am vazut deja 8 vizualizari

Macar spuneti daca sunteti de acord si puneti aici o adresa ceva unde puteti fi contactati poate totusi intreprindem ceva.

Chiar nu v-ati saturat sa stati pasivi sa priviti coruptia asta enorma si cum nu se face dreptate in tara asta? Cum e legea junglei si scapa ala care da spaga si care face un castig necinstit?

De asta Romania e saraca, de asta Boc si alti parlamentari n-o sa rezolve nimic pentru ca in Romania banii nu sunt dati pe valoare, sunt dati pe inselatorie, afaceri proaste , spagi.

De unde bani daca dintr-un tort mic(economia tarii) fura multi. Iar celor care pot face tortul mai mare (SRL, si chiar voi dragi romani) li se taie pamantul de sub picioare si nu au niciun ajutor de la hoti. Ba din contra, sunt taxati mai mult, si mai mult , ca sa se imbuibe ei cand fac afaceri cu statul.

Ma rog... macar cu baltile noastre sa rezolvam ceva ca sa demonstram ca se poate rezolva ceva in Romania asta.

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 12 Oct 2010, 19:15

lucalucian scrie:am vazut deja 8 vizualizari

Macar spuneti daca sunteti de acord si puneti aici o adresa ceva unde puteti fi contactati poate totusi intreprindem ceva.
Nu cred ca sunt multi pe forumul asta care NU sunt de acord.
Acu` problema-i sa propuna cineva ceva care sa para realizabil pentru majoritatea pescarilor.
Ca exemplu, eu eram de parere ca,,,,, concesionarea apelor catre asociatii ar fi benefica pentru ca acestea (asociatiile) ar putea sa le gestioneze mai bine decat o face ANPA. Imediat mai multa lume mi-a reprosat ca-s visator, nerealist, infantil etc., ca o sa apara asociatii care numa` de pescari nu-s si o sa ne ia apele cu peste cu tot. Pai atunci nu mai stiu ce sa facem... hai sa stam si sa ne uitam cum se duce dreq tot pestele, ca n-avem ce face, asta-i tara.
Sincer vorbind pt. mine ar fi o satisfactie macar sa incerc sa fac ceva chiar daca nu iese... decat sa stau asa pasiv... da` io-s "mic", nu stiu nimic... :D .
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 12 Oct 2010, 19:27

Toti suntem mici. Dar poate impreuna putem rezolva ceva.

Ai dreptate. Intai trebuie sa propunem ceva. Dar trebuie sa ne spuna cineva si cui sa propunem si cine e in masura sa puna in aplicare.

Avem inca o dovada ca cei de la guvern stiu doar sa doarma.

Sa stii ca si chestia cu asociatiile e buna, asa e in alte tari. E foarte foarte buna... pentru ca astfel se descentralizeaza treaba. Dar conditia e sa fie condusa oameni cinstiti.

Sincer eu as prefera sa dau o taxa mai mare pentru permis, insa beneficiile pescarilor sa fie mai mari, sa fie eradicati braconierii si sa fie mai mult peste. Ca s-asa bani pierzi pe benzina si drumuri cand te duci si peste ioc.

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 12 Oct 2010, 20:03

E salutara initiativa ta. Aceeasi decizie am luat-o si eu cu ceva timp in urma (toamna lui 2009). Din pacate suntem mult, MULT mai putini decat ei.
Daca vrei un sfat, nu incerca sa ceri interventia vreunui echipaj de politie, de cele mai multe ori iti spun ori ca n-au benzina ori ca n-au timp sa umble pe malul apei - ceea ce e de inteles, trebuie sa-i multumesti politiei pentru faptul ca nu te mai simti in siguranta nici in propria-ti casa. In schimb poti solicita un echipaj de jandarmerie, am facut de cateva ori chestia asta, n-au fost rezultate dintre cele mai stralucite dar tot a fost ceva.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 12 Oct 2010, 20:12

informer scrie: Ca exemplu, eu eram de parere ca,,,,, concesionarea apelor catre asociatii ar fi benefica pentru ca acestea (asociatiile) ar putea sa le gestioneze mai bine decat o face ANPA. .
Asa ceva au facut si cei din Ungaria,cu multi ani in urma si Lor le-a iesit... Noua de ce nu ar iesi ? Cu ce suntem mai diferiti decat Ei ?
Daca nu facem scheme, teorii, macar sa copiem de la altii, ceea ce e bun si functioneaza... Fiecare asociatie are in gospodarire o anumita portiune de apa, sau mai multe ...membri o ingrijesc, fac controale etc....acolo toata lumea are interes sa fie peste in apa ...bine sunt exceptii, cum este peste tot si acolo se jefuiesc apele, dar mai cu masura ...

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 12 Oct 2010, 20:33

Ca exemplu, eu eram de parere ca,,,,, concesionarea apelor catre asociatii ar fi benefica pentru ca acestea (asociatiile) ar putea sa le gestioneze mai bine decat o face ANPA. .

Asa ceva au facut si cei din Ungaria,cu multi ani in urma si Lor le-a iesit... Noua de ce nu ar iesi ? Cu ce suntem mai diferiti decat Ei ?
uita-ti ca acum cativa ani trebuia sa vizezi permisul la cate asociatii erau?de exemplu pe dunare un mal era a unei asociatii din constanta altul din ialomita.era rasul p... plansul :x

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 12 Oct 2010, 21:26

Mai vreau sa adaug la ce-am zis ca sunt de acord cu cei care sustin ca-i greu spre imposibil sa te lupti cu coruptia, lipsa de educatie si dezinteresul de la noi. Dar daca incercand ceva, sanse de reusita sunt f.f. mici in schimb stand si contempland si plangandu-ne de mila sansele-s chiar zero.

Asa ca io-s dispus sa particip la ce ne-o invata cineva mai intelept si bine intentionat.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 12 Oct 2010, 21:29

Deci ce recomandati ?

Scrie răspuns