" Greva pescarilor "

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 12 Oct 2010, 21:39

Pana acum suntem de acord ca avem o problema care trebuie rezolvata.

Am putea trimite o petitie catre presedinte. Ca am vazut ca tot s-au trimis petitii. Sau catre ministrul Agriculturii, deoarece el ar trebui sa rezolve problema... sa faca un plan de bataie, sa starneasca interesul cu un PROIECT palpabil. Sa faca o reforma a administrarii bazinelor piscicole.

fanelul
veteran
veteran

Re: " Greva pescarilor "

Mesaj de fanelul » 12 Oct 2010, 22:05

lucalucian scrie:Frati pescari de durere. Stiu ca toti dintre voi treceti prin aceleasi probleme prin care trec si eu si orice pescar.
......................................

Am mers de 2 ori cu tata la pescuit pe Olt si am prins o gramada de peste. - mai mare dragu

[/i]

....adeca inainte prindeam cu sacul si acum nu mai prind!?

NU SUNT impotriva ideei dar se vede cum suntem noi romanii. Pana nu ne cade drobul de sare in cap nu facem "fabule".
Problema este ca suntem saraci si investitia in scule electrice si/sau plase si altele este minima versus castig.
Mai este de discutat si de cultul legii care ne lipseste cu desavarsire. Uitati-va pe strada, la semafor. 80% din pietoni coboara de pe trotuar inainte ca semaforul lor sa indice verde apoi se plang de conducatorii auto. Nu ca soferii ar fi niste ingerii ai legilor dar intelegeti ce vreau sa spun. Legile nu sunt nici respectate, nici aplicate si la fel se intampla pe apa.
In tari din UE nici macar nu se gandeau ca se pot fura oglinzi de masina, haine din magazine, portofele din buzunare si acum au o problema de cum sa scape de noi. Nu spuneti ca e problema etniei aceleia ca nu este adevarat.

Cheloo says:
"Cand omul n-are ce sa puna
In farfurie
Cu siguranta-l doare fix in p..a
Unde-arunca o hartie"
RX6 & Daiwa SS owner!

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 12 Oct 2010, 22:28

ANPA recunoaste ca este depasita de situatie si nu poate sa faca fata controalelor pe apele nationale si nici nu are resurse financiare pentru repopulari , de aceea ia in considerare sa atribuie apele spre administrare cu anumite conditii si obligatii catre Asociatii .
Numai ca si in Minister sunt fel de fel de interese si de influente si se tergiverseaza luarea unei decizii.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Oct 2010, 06:56

In Romania ,daca se v-a da dreptul asociatiilor sa gestioneze un anume luciu de apa,se vor intimpla urmatoarele:1apa v-a fi pazita de membrii asociatiei sau ma rog ,paznic pus de sociatie.2Cei care nu fac parte din asociatia respectiva"li se vor creea conditii "sa nu mai dea prea curind pe acolo.3.Prin orice mijloace majoritatea pestilor vor fi scosi din apa.4.Nimeni nu v-a semnala nici un act de braconaj.5.Cind vei pescuii pe acolo ,vei avea senzatia ca pescuiesti in vana de acasa..

Supozitii?Nu, se intimpla,live,la balastiera de la Ghioroc.Balta a fost pur si simplu monopolizata pe timpul verii de craparii asociatiei locale,care o gestioneaza.

Nu zic ca se v-a intimpla la scara mare,probabil ca vor fi si asociatii care vor performanta,dar ma indoiesc ca va fi ceva relevant..

Si da,la unguri se poate ,la noi, nu.Nu stiu de ce...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 13 Oct 2010, 07:31

se poate si la noi da' la dublu. prin 2000 pe trei iezere te taxau cu 100 de mii pe zi si asociatia pescarilor sportivi de rapitori din murighiol si ajvps tulcea.cand era vorba de belit pescarul turist, nu aveau nici un fel de conflict de interese baietii :cry:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 13 Oct 2010, 08:19

Aveam si eu odata idei din astea revolutionare. Telefoane la 112, nervi, deznadejde si in final resemnare. Nu merita, n-ai cu cine, niste tarani. Asa ca nu mi-am mai vizat permisul si sfatuiesc pe orice nemultumit sa faca exact la fel. Macar ma simt un pic mai bogat ca nu finantez niste paraziti incapabili precum statul roman & prietenele lor asociate.
Oamenii au suferit neplaceri mult mai mari pentru binele comun ascultand de autoritati (Oarba de Mures, Revolutia '89 etc.) si tot n-au rezolvat nimic. Revenind la pescuitul recreativ civilizat de la noi e o cauza pierduta deocamdata din punctul meu de vedere. Va astept cu drag in ABR.

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 13 Oct 2010, 08:37

Va sugerez mai in gluma mai in serios sa urmariti filme (sau live) cum incearca somonii sa urce pe unde orice crap ar zice ca-i imposibil :twisted: :lol: . Aia da "cauza pierduta"... si totusi... :).
Cred ca cei care si-au pierdut orice speranta ramanand aici sau spera sa apara ceva extraterestrii sa indrepte lucrurile, ar trebui sa sara peste acest topic. Io-s alaturi de "naivii" care inca mai cred ca se poate face ceva in afara de a asista pasiv la decadere si distrugere... asa ca, dupa cum ziceam, sunt prin zona daca-i ceva de facut si pot sa ajut in vreun fel :).
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 13 Oct 2010, 08:39

ABR :?:

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 13 Oct 2010, 09:25

Poate cunoasteti ,poate nu .http://crebc.blogspot.com/

Stiti cumva mai exista asa ceva si in alte judete ale tarii ?

Asa ceva ar trebui facut in fiecare judet , zona .

lucalucian
senior
senior

Re: " Greva pescarilor "

Mesaj de lucalucian » 13 Oct 2010, 09:28

fanelul scrie:
lucalucian scrie:
Am mers de 2 ori cu tata la pescuit pe Olt si am prins o gramada de peste. - mai mare dragu

[/i]
Adica acum te duci la pescuit de 10 ori si de 8 ori nu prinzi mai deloc peste. Eu cand am fost la Olt atunci cand eram mic de 2 ori am fost si de 2 ori am prins si atunci mi-a intrat microbu in sange.

Dar vad ca noi in loc sa ne unim stim sa ne criticam unii pe altii......

Scrie răspuns