" Greva pescarilor "

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 13 Oct 2010, 19:18

Insa daca ma uit in jur,un cadru de pescuit civilizat si avansat,exista in tarile puternice economic
Din pacate ai dreptate... :cry: Asta pentru ca nivelul de trai dicteaza si ce face pescarul cu pestele dupa ce-l prinde. Plus ca braconajul nu rezista atat din cauza legii care se aplica cat si din lipsa de ...cumparatori! :shock:

Totusi ...Uscaturi sunt peste tot :P
Uite un exemplu ,zic eu cat se poate de elocvent : saptamana trecuta am pescuit pe taramuri civilizate si (parca) mult mai bogate in peste ca la noi .Spun asta deoarece aveam o medie de peste prins de cca 50 kg /zi :shock: Insa...Intr-o seara era o familie de pescari pe malul raului unde mergeam la pescuit .Prindeau mrenute la stationar .La un moment dat vad ca prinde o mrenuta de cca 200 g si o pune in cos :shock: La intrebarea mea ca "Le cantariti toate la urma si apoi le eliberati ?" raspunsul vine sec si ma "rupe-n" doua: " Nu dom'ne le duc acasa si le prajesc ca sunt bune de mancat!" :shock: :shock:
Desi dialogul se purta in alta limba ,m-am simtit ca pe malul Muresului undeva langa Aiud... :cry: Brusc eram din nou acasa!!!! :lol: :lol: :lol:

Tara dulce tara! :lol: :lol: :lol:

Oricum la ce peste au in rauri astia pe afara e foarte clar ca au gasit solutia de a-si proteja averea! Fie ea si cu solzi! :wink:

Ps: in 5 zile de pescuit nu ne-a controlat absolut nimeni ! Si totusi NU BRACONA NIMENI! :shock: Nici tu plasa,nici curent ,nici pripoane,siruri,parasute si alte ozn-uri ...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 13 Oct 2010, 19:19

semlecangheorghe scrie:Eu zic ca statul este de vina in mare parte....
Da el este de vina, dar nu recunoaste .... Fara sa apar pe bugetari, dar cunosc multe persoane care vorbesc de pe telefonul personal in interes de serviciu, ca nu au telefoane faxuri,nimic... aduna bani , fac cheta a cumpere hartie si cerneala in imprimanta :shock: .... ca sa poate sa lucreze.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Oct 2010, 19:25

Da Zamfi sint de acord cu tine.Italia are o bogata traditie in concursuri.Am lucrat la patron italian care facuse competitie,S-a dus cu o rubesiana de 200de euro ,intr-o pescarie unde la ora aia toti se plingeau ca pestele e mofturos ,nu musca.Si a prins in 2-3 ore,vreo 30 de kile.Sint foarte buni pescari,dar cum zici ,ca sa vezi ca se intimpla si pe la case mai mari....
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 13 Oct 2010, 21:08

Este si din cauza atitudinii pescarului. Am vazut pe PV-TV o emisiune cum prindeau pastravi la musca in localitatea Casmir( http://ro.wikipedia.org/wiki/Ca%C8%99mir ) si prindeau foarte multi pastravi. Si se facusera si populari acolo. Iar oamenii aceia duceau un trai modest.

Eu zic ca atitudinea romanilor vine de la cei care ne conduc : "Daca ei fura eu de ce sa nu fur?" E pur si simplu o stare de spirit, de aia unii oameni cinstiti isi pierd aproape orice speranta. In primul rand trebuie ca toti sa invatam incepand din guvern si din parlament ca daca esti cinstit castigi mai mult, ca asa toti sunt fericiti si toti castiga.

Si dedic toti romanilor insetati dupa dreptate melodia asta :

http://www.trilulilu.ro/iuliageorgeta/4f4aca2c165316

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 13 Oct 2010, 21:22

lucalucian scrie:................... eu de ce sa nu fur?" E pur si simplu o stare de spirit, ....................
chitesenta Romaniei ante si post revolutionara (cu foarte mici exceptii)

George P
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de George P » 13 Oct 2010, 21:25

blackmamba scrie: Mai erau niste baieti din Pascani ,care mai faceau ceva treaba dar ce luati la misto au fost si criticati chiar pe forumul asta .
aveti aici: http://prietenipescaripascani.ro/forum/ ... 4.msg.html o parte din activitatea noastra la Pascani.

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 13 Oct 2010, 22:23

n-am putut sa ma abtin din ras la filmuletu cu bataia dintre politisti si braconieri:

citez

"- uitati cum fug
- fug... nu fug ăe merg :))))"

Sa nu va suparati acu da asa fug ardelenii :D. Daca ar fi asa peste tot ca la voi ar fi ceva laudabil ! Bravo! Foarte multe controale, foarte bine . :)

Scrie răspuns