Insa daca ma uit in jur,un cadru de pescuit civilizat si avansat,exista in tarile puternice economic
Din pacate ai dreptate...

Asta pentru ca nivelul de trai dicteaza si ce face pescarul cu pestele dupa ce-l prinde. Plus ca braconajul nu rezista atat din cauza legii care se aplica cat si din lipsa de ...cumparatori!
Totusi ...Uscaturi sunt peste tot
Uite un exemplu ,zic eu cat se poate de elocvent : saptamana trecuta am pescuit pe taramuri civilizate si (parca) mult mai bogate in peste ca la noi .Spun asta deoarece aveam o medie de peste prins de cca 50 kg /zi

Insa...Intr-o seara era o familie de pescari pe malul raului unde mergeam la pescuit .Prindeau mrenute la stationar .La un moment dat vad ca prinde o mrenuta de cca 200 g si o pune in cos

La intrebarea mea ca "Le cantariti toate la urma si apoi le eliberati ?" raspunsul vine sec si ma "rupe-n" doua: " Nu dom'ne le duc acasa si le prajesc ca sunt bune de mancat!"
Desi dialogul se purta in alta limba ,m-am simtit ca pe malul Muresului undeva langa Aiud...

Brusc eram din nou acasa!!!!
Tara dulce tara!
Oricum la ce peste au in rauri astia pe afara e foarte clar ca au gasit solutia de a-si proteja averea! Fie ea si cu solzi!
Ps: in 5 zile de pescuit nu ne-a controlat absolut nimeni ! Si totusi NU BRACONA NIMENI!

Nici tu plasa,nici curent ,nici pripoane,siruri,parasute si alte ozn-uri ...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.