Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Sorin
- Moderator

costica_fishing scrie:
Sa vazi atunci belele: ca acu' terenul cu pricina s-a retrocedat; trebe expropriat...etc
Trebe "vointa politica"

ei, si atunci sa vezi paine de mancat pentru ,,batmanii'' in robe

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
danr
- Site Admin

nu trebuie expropriat nimeni, nu sunt decat concesionari pe terenurile respective
vorbesc despre incintele unde s-au facut desecari
-
Cati
- senior

-
Buuuun Gabi , cam asa a fost atunci (in mare parte) , da' acum daca nu au gasit tapul pacatos (probabil e un iedut de-al surorii caprei vecinului de...loja) , trebuia sa-i de'n cap lu' Ceausescu ? ala e mort de-a binelea de citiva ani buni !!!
De ce nu ia de git pe cei care au interese majore in Lunca Dunarii , nu sa dea vina pe indiguiri gresite care au fost acolo de multi ani si pe care tot unii cu cornitele mai mari le-au cam netezit putin ,asa... din loc in loc... sa le intre peste gratis in elestee in fiecare primavara ?pai nuuu..! ca astea-'s vii si behaie de se aude pina departe!!! Ceausescu drena Dunarea si cursul riurilor , refacea digurile si umplea zeci de km.canalele de irigat in fiecare an , apa se mai ducea si acolo unde solul era uscat ! De ce s-au desfintat irigatiile , pretul de cost nefiind mare , in majoritatea zonelor procedeul era folosit prin "cadere"!
Asa cum a spus si SS lucrurile or sa ramina "balta" ...si pina la urma... de ce sa nu avem si noi mica noastra Venetie aici la noi in tara , sa umblam si noi cu... "barca pe ulita" , cum umbla aia cu gondola pe stazi ! Si atunci sa vezi oferte de pescuit : -baietii... la crap ? mergeti doua linii mai incolo si intrebati de nea'Fane , ieri s-au luat bucati frumoase la el in gradina ...sa dati acolo unde a avut cartofii ca trage mai bine ! daca vreti somn , veniti la mine ca sint ceva aici linga gard, in groapa in care a ramas de cind am vrut sa sap fintina ... si va las si la noapte ca e la mine-'n curte ! ... stiuca incercati prin vie da sa aveti grije la agataturi...!
Pacat de oamenii care si-au vazut munca de-o viata luata de ape si Dumnezeu sa le ajute sa-si refaca gospodariile !
-
Jonin
- veteran

-
Ce a facut Ceasca au furat si au daramat oamenii dupa'89.Era plin de canale de irigatii pline de peste,dar au furat tot si stau cu tevile de aluminiu la poarta sau in curte si politia se face ca nu vede.
Ar fi ideal sa faca din nou balti,daca tot nu pot sa faca niste diguri ca lumea.
Sa vedeti ce mal au sarbii la Dunare!
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
-
Sorin
- Moderator

pai sarbii au trecut prin razboi erau varza si ruine si su ridicat tot la loc
la noi avem doar 100 km de autostrada si si aia zici ca e ulitza mare....ciuruita de bombe
d'apai , diguri , irigatii.....
neam de kkt
pescuiasca si el va
-
ss
- senior

-
neam de kkt, da!
Da' nu uita ca avem inca 100 km de autostrada foarte importanti ( ne scurteaza drumul spre Mecca aaah Tulcea cu minim juma de ora )

PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE
-
Sorin
- Moderator

da , corect 200 km.....
pescuiasca si el va
-
Sile
- utilizator constant

Recunosc ca n-am vazut ce mal au sarbii la Dunare da nici al nostru la Cazane nu-i rau. Au facut astia niste diguri acolo, trainice bre... Hai ca daca ne scremem nitel le facem si noi pana la varsare.
Oricum eu sper sa mai sada nitel Dunarea la cotele astea. Trebuie sa cedeze neaparat si digurile din baltile Ialomitei, Brailei si poate cu putin noroc vad iar mlastini si pan Tatanir-Pardina. Apropos, nea Ionascule ia mai zi-ne bre cum e cu rezervatia si cu zonele umede 'tu-i AGVPS-u lui.
Altminteri, neam de kkt. Da nu al meu...
Mie-mi place-n Delta!
-
danr
- Site Admin

stai domne linistit, ca batalia pe care o duc baietii este pentru banii pescarului, adica sa-i ia unii sau ceilalti dar pentru acelasi ape imputite, poluate, nepopulate, neamenajate, nepazite, pescuite industrial si braconate
-
silviu ionescu
- utilizator nou

...in urma cu vreo saptamana auzisem un coleg de serviciu,care are bunicii in insula mare a Brailei,ca a fost la ei,cu raba,si ca in unele locuri apa mai are cam 10-15 cm si trece peste dig.Asta n-ar fi fost o problema prea mare daca in ultima saptamana dunarea n-ar fi crescut considerabil.Personal,nu m-ar deranja absolut deloc ca dunarea sa inunde din nou insula,daca n-ar fi de cele cateva sate aflate aici si unde se gaseste un numar important de persoane care,in conditiile unei revarsari de ape,ar trebui evacuate.
Tinand cont de dimensiunile Insulei mari a Brailei sunt sigur ca debitul fluviului n-ar mai fi acelasi in conditiile actuale.Vorbeam de curand cu o cunostinta destul inaintata in varsta care imi povestea cum era insula inainte de indiguiri si incercam sa-mi fac o idee despre cam cum ar arata Romania cu o Dunare cu doua delte

.
Dar revenind la realitate imi dau seama ca,asa cum spunea cineva mai devreme in acest topic,nimeni nu va face nimic pentru Dunare iar ceea ce s-a intamplat primavara asta e posibil sa se intample si in anii urmatorii pentru ca interesele sunt mult prea mari iar oameni ca Tritza Fanitza nu prea cred ca sunt dispusi sa renunte la afaceri si bani,in ciuda nevoilor naturii.