Echipament pentru concursuri

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Feb 2006, 14:59

zic eu primul pentru ca e un subiect interesant si controversat .
S-a vehiculat mult ideea ca sunt pescari buni si fara bani .
Sintagma are un sambure de adevar , dai zic eu cam atat.
Se poate prinde peste si cu scule mai proaste sau mai putin bune .
Noi vorbim insa de competitie unde sunt alt conditii decat cele din pescuitul recreativ.
nu poti sa ai rezultate de performanta daca nu ai un nivel de dotare cu scule de pescuit , corespunzator . Nu am auzit sa se castige competitii cu nuiele de alun sau telescopice sau fire Savinesti sau pescuid la linguri din polonice .
in concurs e nevoie de eficienta, de ratari putine sau deloc , etc..
Daca dai cu un vobler ( de ex ) ,cu frica sa nu-l pierzi ca e scump mai mult ii vei face baie decat sa prinzi peste .Mai mult , nu vei stii sa lansezi precis .
Eram odata intr-un magazin si o femeie ii cumpara de Mos Craciun sotului ( prietenului) un vobler Rapala .
Frumos is trist in acelasi timp. Credeti ca va deveni acel om vreodata pescar de competiti care sa faca performanta ? Ma indoiesc .
Daca nu esti dotat cu diverse tipuri de lansete si mulinete si naluci care sa faca fata conditiilor variate de pescuit , iara e deranj......in Italia la mondiale , se pescuia pe o apa unde erau necesare lansari lungi de zeci de metri iar ai nostri nu aveau lansete de lungimea necesara .

Nu insemna ca daca ai bani inseamna ca esti pescar bun, dar de aici se pleaca.....asta e punctul zero .

Pescarii de crap de competitie cheltuie sute de euro poate la o nadire ...adica ii azvarle in apa cu galeata .
ii intreaba cineva daca au bani de nutrbaitsuri? de pelette cu arome de subtioara de randunica si concentranti de tutti frutti ?fara astea nu se mai poate face performanta ..
Sigur, or fi si pescari buni de crap care dau cu momitoare sau mai spanzura 3 rame in carlig ....dar stau acasa si-si vad de pescuitul de placere
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 07 Feb 2006, 15:31

Sorin scrie: Nu insemna ca daca ai bani inseamna ca esti pescar bun, dar de aici se pleaca.....asta e punctul zero .
:shock: :shock: deci de la bani se pleaca?
un amarastean cu leafa medie pe economie daca vrea sa concureze poate sa faca un efort sa-si ia o varga de spinning, mulineta si ceva naluci si fire. nu mai pun la socoteala ca mai si imprumuta. si-l costa minim 3-4 mil.
dar de-aici pana la 15-20 mil cat il costa un turneu open...e distanta mare.

spuneai de crapisti...din punctul de vedere al peletelor si boilesurilor...n-as vrea sa se ajunga ca la ei, nici nu e cazul.
eu personal cred ca e nevoie de un minim de echipament. dincolo de vergi,mulinete, naluci, fire, accesorii...mai vine vorba de barca, vasle si pana la urma, poate motor si/sau sonar. basca deplasarea, cazarea... :roll: daca nu se aduna banii la lot.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Feb 2006, 15:37

pai minimu ala de echipament ne omoara
daca ai banii necesari sa te pui la punct cu echipamentul banii pentru un turneu open nu mai sunt un cap de tara .
De altfle am mai discutat , inclusiv la intalnire, ca nu iesi mai ieftin ca deplasari in zonale vis-a vis de open .
dar desigura aici vorbim de echipoament
cat crezi ca da o suma : lansete , mulinete , naluci suficienta , barca si motor electric ?
asa aproximativ....
pescuiasca si el va

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 07 Feb 2006, 16:04

iese mult. nu vreau sa fac io calculul. mai imi sare iarasi vreunul in cap cu nush ce aberatii.
interesant ar fi sa vedem un minimum necesar.
trebuie 2-3 lansete? trebuie.
trebuie si 2-3 mulinete? trebuie.
trebuie fire pe mulinete? trebuie.
trebuie sa vorbesti cu prietenii sa meri cu o tolba de naluci? musai. ca doar n-o sa te duci numai cu 100.
barca...nu prea stiu, am auzit ca o asigura aia de la fips-cips pt. CMS.
sonare+motoare, din cate am auzit nu sunt admise.

cat despre faptul ca iesi mai ieftin la zonale...fiecare poate calcula iarasi, si iarasi...la infinit. poate asa se mai desteapta lumea.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Feb 2006, 16:15

barca si motor electric ai nevoie aici acasa ca sa stii sa pescuiesti cu ele si sa concurezi afara probabil iti asigura ei

ideea e ca iese si din pacate nu putin ....cam asta e .

eu unul nu mai fac demult calcule cat cheltui pe luna cu pescuitul ca ma ia cu durere de cap si intrebari de sanatate mintala si sunt doar pescar de uichend . D'apai unul care pescuieste si in timpul saptamanii care se duce si la antrenamente ....etc ....o gramada de bani .
Doar consumabilele ( plastice , voblere jiguri, fire .....etc ) te seaca efectiv.
pescuiasca si el va

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 07 Feb 2006, 16:26

La Campionatele Mondiale si Europene de pescuit din barca, aceasta este asigurata de organizatori. Vaslashul de asemenea (e si arbitru in acelasi timp).

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 07 Feb 2006, 16:44

Sorin imi pare rau dar eu nu vad chiar asa situatia si chiar nu as vrea iar sa ne impartim in tabere : open , banii si timp vs zonale bugetarii si fara timp.

Am sa iti dau o explicatie cat se poate de simpla .
Asa cum stii naluca pentru pescuitul la spinning reprezinta numai o prada pentru pestele vizat iar pescarii de spinning au de cele mai multe ori una pana la maxim 5 sau 6 naluci preferate pentru fiecare tip de peste. Aceea sau acele naluci purtate intr-un loc "citit" cu atentie poate sa scoata de cele mai multe ori un pescar bun cu orice tip de fir sau bat pe care il are la dispozitie. Daca firul ales poate fi considerat un echipament scump da-mi voie sa te contrazic pentru ca pe piata sunt destule fire bune si ieftine.
Batul deja cred ca este ultimul articol care va face doar o mica diferenta intre pescarii buni ci poate numai sa asigure un confort pe durata partidelor lungi de pescuit !

Altfel spus daca as defalca procentajele de reusita intr-un concurs , din punctul meu de vedere ar fi cam asa :
1. 70% = citirea locului de pescuit !
2. 20% = alegerea tipului de naluca !
3. 8% = firul ales si tipul acestuia mono sau textil (in fuctie de conditia de pescuit) !
4. 2 % = batul si mulineta !

Exemplu tau cu crapul este cat se poate de neconcludent pentru ca este evident ca cel care nu are 2-3 sute de euro sa-i de-a pe red robin sau pe alt tip de solutie , nu are ce cauta intr-un concurs de pescuit la crap!

Iar daca facem referire la recuperarea unui vobler intr-un concurs national , te intreb eu cati crezi ca ar fi dispusi sa-si lase voblerul agatat sa-l rupa si sa puna altul ?
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

radu.i
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu.i » 07 Feb 2006, 16:58

avand in vedere ca suntem pe un forum de pescuit se presupune ca toti sau aproape toti avem una, doua bete; una , doua mulinete; fire pe ele si macar o cutiuta cu naluci. Deci problema echipamentului individual nu cred ca trebuie pusa pentru nici unul din sistemele de desfasurare ale CN. Nici macar problema barcilor, din cate stiu in toate concursurile organizate, organizatorii au pus barci la dispozitie. Singurele probleme delicate sunt cele de deplasare, cazare, timp iar astea se pot rezolva la nivelul asociatiilor, ca doar de aia au membrii cotizanti, NU?????

Cred ca intr-un concurs conteaza:
60% pescar
30% echipament
10% sa nu uitam norocul :D
100% placerea de a pescui

radu.i
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu.i » 07 Feb 2006, 17:02

leba scrie:iese mult. nu vreau sa fac io calculul. mai imi sare iarasi vreunul in cap cu nush ce aberatii.
interesant ar fi sa vedem un minimum necesar.
trebuie 2-3 lansete? trebuie.
trebuie si 2-3 mulinete? trebuie.
trebuie fire pe mulinete? trebuie.
trebuie sa vorbesti cu prietenii sa meri cu o tolba de naluci? musai. ca doar n-o sa te duci numai cu 100.
barca...nu prea stiu, am auzit ca o asigura aia de la fips-cips pt. CMS.
sonare+motoare, din cate am auzit nu sunt admise.
Sa fim seriosi, ce iti cumperi scule pt. fiecare concurs???
Asta nu e un argument pt. zonale.
fara suparare! :wink:

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 07 Feb 2006, 17:03

Ei Radu ,

vb de scule , te rog :) !

Daca e sa o luam asa , procentajul noroc daca reusesti sa-l aduci la 60 % - 70% din reusita unui concurs , esti tare !
Parerea mea !
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Scrie răspuns