Echipament pentru concursuri

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

radu.i
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu.i » 07 Feb 2006, 17:08

eu am luat in calcul propunerea lui Gerula. M-i se pare cea mai buna varianta.
Sa argumentez:
La open cum se face inscrierea. Participa cine vrea, cine se inscrie primul in functie de locuri???? Si cei care vin mai tarziu ce fac???
La zonale pot fi mult mai multi concurenti si dupa mai multe etape se poate vedea cine este intradevar bun si merita sa mearga la fazele finale.
Daca ramane doar sistemul Open, campionatul se va transforma in monopol al celor, sa nu zic: cu bani, influenta, ooa mari :D . Vezi formula 1 unde totul este exclusivist si dictat de BOSS. acolo vreti sa ajungem????

radu.i
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu.i » 07 Feb 2006, 17:10

scuze pt off topic :oops:
n-o sa se mai intample.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Feb 2006, 18:00

George ,
ma refeream la cat cheltui intr-un sezon ca sa pescuiesti , pescar de uichend fiind , nu mai vorbesc de partide suplimentare absolut necesare pentru a fi performant .
ajungi la sume importante .
daca pe astea nu si le permite un pescar , geaba te chinui s-ai faci reduceri de participare la concurs .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 07 Feb 2006, 18:15

Tata ( vad ca va place ! ) , ce rost au discutiile astea ? Cred ca iar se denatureaza sensul discutiilor . Aceasta problema cu dotarea in cadrul sedintei a ridicat-o Vivi si nu a parut atunci aberanta decat unui coleg din Iasi . Subiectul sa stins repede . Desi a fost prous de Vivi nu ni sa parut aiurea ( apropo de intoleranta !) si ma gandesc si acum ca nu e o idee tampita sa-ti pui problema dotarii lotului national . Repet ,nu denaturati sensul discutiei , ideea era nu de aimpune standarde in calificari ci de a ajuta eventual componentii lotului DACA SIMT NEVOIA! ,in limita posibilitatilor, cu ceva pe care si l-ar dori dar nu isi permit . Nu impune nimeni nimic ! Exista o caruta de consumabile si in spinning la nivel de competitie.
Ba nene, mai am un of !!! Un mare argument pro Zonale ar fi ca ar facilita accesul in finala a unor pescari valorosi care nu au posibilitati financiare sa sustina un sistem Open .Sa lamurim un termen . Ce inseamna pescar "valoros" ? Poti avea valoare internaionala de reprezentare daca nu pescuiesti sa zicem min 25 de weekenduri pe an ( din cica 40 excluzand copca ) ? Nu cred ! Daca faci o socoteala cat te costa anual pasiunea asta ca pescar diferenta dintre costurile Open si Zonale cred ca intra la "HAI SA VORBIM DISCUTII " . Cred mai tare ca e vorba doar de OGOLII GRATUITE .

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 07 Feb 2006, 18:19

Sorine hai tata la peste ca ne-am tampit . postam simultan aceleasi idei
Sper sa nu fi jignit pe nimeni raspunsul anterior ! Daca da imi cer scuze!

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 07 Feb 2006, 18:36

sofoneamihai scrie:Tata ( vad ca va place ! ) , ce rost au discutiile astea ? Cred ca iar se denatureaza sensul discutiilor . Aceasta problema cu dotarea in cadrul sedintei a ridicat-o Vivi si nu a parut atunci aberanta decat unui coleg din Iasi . Subiectul sa stins repede . Desi a fost prous de Vivi nu ni sa parut aiurea ( apropo de intoleranta !) si ma gandesc si acum ca nu e o idee tampita sa-ti pui problema dotarii lotului national . Repet ,nu denaturati sensul discutiei , ideea era nu de aimpune standarde in calificari ci de a ajuta eventual componentii lotului DACA SIMT NEVOIA! ,in limita posibilitatilor, cu ceva pe care si l-ar dori dar nu isi permit . Nu impune nimeni nimic ! Exista o caruta de consumabile si in spinning la nivel de competitie.
Ba nene, mai am un of !!! Un mare argument pro Zonale ar fi ca ar facilita accesul in finala a unor pescari valorosi care nu au posibilitati financiare sa sustina un sistem Open .Sa lamurim un termen . Ce inseamna pescar "valoros" ? Poti avea valoare internaionala de reprezentare daca nu pescuiesti sa zicem min 25 de weekenduri pe an ( din cica 40 excluzand copca ) ? Nu cred ! Daca faci o socoteala cat te costa anual pasiunea asta ca pescar diferenta dintre costurile Open si Zonale cred ca intra la "HAI SA VORBIM DISCUTII " . Cred mai tare ca e vorba doar de OGOLII GRATUITE .
"Tata" (cum ne place :) ) citeste topicul si vezi ca tocmai asta incercam sa dezbatem , ai nevoie sau nu ai nevoie de super scule sa participi la un concurs afara !
Nu vb de zonale vs open ca iar dadeam din una in alta si ne intindeam pana la primavara , ca-i aproape !
Vorbim de unul care participa la CNS asa cum Dumnezeu se va tine , turnir , zonale , judetene, orasenesc sau cu va fi !

Pe tine ar trebuii sa te bucure astfel de discutii si asteptam niscai recomandari de la tine , bagati ceva UL musai , dar trebuie sa aveti si un ML in barca , etc. :) baga ceva comercial aici !

PS. Banuiesc ca ai vrut sa spui ORGOLII GRATUITE , nu !
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 07 Feb 2006, 20:42

Sa traiasca boeru' Gyorg !!! Vrei sa ma "spintece" ? Asta mi-ar mai trebui sa-mi pun lumea in cap ca fac talcioc din forum . In privat mi-am adus un blank beton de UL . L-am dat la facut la " Tataia " Onut . Cand e gata ti-l arat
Subiectul asta macar e in ton cu topicul ! alalalt ma ardea ! mi-a trecut si n-a durut !
PS
te-ai "prins" era vorba de orgolii ( inca nu mancasem de pranz)!

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 07 Feb 2006, 21:47

Hai ca stiam de ce imi esti simpatic !

Esti fooartee tareee frateee ! vb lui Avocatu ! Dar cred ca nu-ti sare nimeni in spate , cel putin aia care iti sunt in fata ta :wink: 1
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Feb 2006, 08:31

Va rog nu deviati de la subiect. Nu e vorba de open sau zonale, sau de echipamentul pentru concursurile interne, ci de echipamentul pentru concursurile externe.
Deocamdata vad ca cei mai multi opteaza pentru doua lansete si doua mulinete, nu conteaza de care. Altceva? Cam cate fire ar trebui sa aiba pescarul? De alte echipamente mai are nevoie?

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 08 Feb 2006, 08:40

radu.i scrie:
leba scrie:iese mult. nu vreau sa fac io calculul. mai imi sare iarasi vreunul in cap cu nush ce aberatii.
interesant ar fi sa vedem un minimum necesar.
trebuie 2-3 lansete? trebuie.
trebuie si 2-3 mulinete? trebuie.
trebuie fire pe mulinete? trebuie.
trebuie sa vorbesti cu prietenii sa meri cu o tolba de naluci? musai. ca doar n-o sa te duci numai cu 100.
barca...nu prea stiu, am auzit ca o asigura aia de la fips-cips pt. CMS.
sonare+motoare, din cate am auzit nu sunt admise.
Sa fim seriosi, ce iti cumperi scule pt. fiecare concurs???
Asta nu e un argument pt. zonale.
fara suparare! :wink:
uita-te mai sus, am pronuntat eu cuvintele zonale sau open? deci nu sprijineam un sistem sau altul in fraza precedenta...
normal ca nu-ti cumperi scule de fiecare data...eu am incercat sa fac un inventar, cam ce-ar trebui fiecaruia.
pe de alta parte, am observat ca pescaricii se orienteaza spre un pescuit "specializat" avind pretentii din ce in ce mai mari. ergo, la stiuca isi doresc un bat cu actiune moderat/fast dar sensibil in acelasi timp, la clean unul light sau ultralight in care se simte si frunza de salcie etc
si-atunci, fiecare isi doreste mai mult, chiar cate un echipament aparte pt. fiecare specie de peste :roll: anyway, de la vise pana la realitate...e cale lunga.
oricum, sunt niste conditii impuse de bunul simt, nu cred ca vreunul din lot mere cu telescopica la mondiale, nu? :wink: sau fire proaste sau...
sofoneamihai scrie: Ba nene, mai am un of !!! Un mare argument pro Zonale ar fi ca ar facilita accesul in finala a unor pescari valorosi care nu au posibilitati financiare sa sustina un sistem Open .Sa lamurim un termen . Ce inseamna pescar "valoros" ? Poti avea valoare internaionala de reprezentare daca nu pescuiesti sa zicem min 25 de weekenduri pe an ( din cica 40 excluzand copca ) ? Nu cred ! Daca faci o socoteala cat te costa anual pasiunea asta ca pescar diferenta dintre costurile Open si Zonale cred ca intra la "HAI SA VORBIM DISCUTII " . Cred mai tare ca e vorba doar de OGOLII GRATUITE .

ce legatura are asta cu echipamentul? :roll: :shock: daca tot ai zis, pe mine ma costa mai putin alea 25-30 weekend.uri fiindca merg pe Prut. :idea:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Scrie răspuns