e vreun timisorean pe forum?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 10 Sep 2004, 12:00

Eugen,

Am folosit un hornet de 3.5 cm. Dar pastravii erau frumusei (si oricum au gura larga). Cred ca are un bai modelul asta.
Am prins schema cu carligul de crap (si chiar am cateva in trusa) dar na-m prea inteles partea cu inelele, adica cum sa-l faci sa stea cu varful in sus

Merci
Bogdan

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 10 Sep 2004, 12:08

Daca-l pui cu un singur inel sta indreptat spre lateral. Daca mai pui unul se pozitioneaza in jos sau in sus, dupa dorinta.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 10 Sep 2004, 12:54

ti-a explicat mugurel cat se poate de exact.

ar merge si cu un singur inel, dar din pacate nu am gasit pe piata carlige cu ochet pozitionat asa cum trebuie. afara exista, da' nu m-am stresat sa-mi aduc. am incercat sa indoi cu patentul ochetul la carlige de crap de la diferite firme si s-au rupt, deci singura solutie e sa pui doua inele despicate.

cu carlig simplu e mult mai bine la hornet, incearca si-o sa vezi. merge si la rotative mici de clean si tot asa mai reduci rata de rateuri si agatarile. problema e insa cu inelele astea despicate, macar unul trebuie sa fie foarte mic, sa stea in ochetul de la carlig si sa aiba si joc un pic. e cam greu sa gasesti inele despicate atat de mici. eu imi faceam din arcuri din otel, luate de la magazinele care vand maruntisuri din astea metalice. ruginesc repede, dar e si ieftin sa le inlocuiesti.

salut!

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 13 Sep 2004, 07:29

Da, si eu gasesc greu inele despicate mici (de fapt o singura data am gasit si nu am luat decat un pliculet :cry: ). Le folosesc in special pentru confectionarea vartejurilor duble sau mai rar triple.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Sep 2004, 08:07

bogdans scrie:Eugen,

Am folosit un hornet de 3.5 cm. Dar pastravii erau frumusei (si oricum au gura larga). Cred ca are un bai modelul asta.
Eu zic ca nu are nici un bai. Cu un Hornet de 3 cm am prins pastravi la Gura Apei care tot din lateral atacau. Adevarul e ca erau destul de frumusei. Cu acelasi model am prins si clean destul. Rateuri am avut foarte foarte putine.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Sep 2004, 00:48

La noi problema e alta.Eu si un prieten mergem impreuna la pescuit,apa cand este limpede,cu ochelarii polarizanti vedem avatul ce se repede la naluca si uneori,de emotie facem cate o gafa de ratam pestele.Sau ii smulgem naluca din fata,sau incepem sa recuperam mai incet,naluca nemaifiind atractiva avatului.Deci si ochelarii polarizanti au avantaje si dezavantaje :?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 25 Noi 2004, 11:45

Michael, unde gasesc ochelari polarizanti ? A-si dori sa-mi spui daca se poate si pretul. Mersi.

Cosinus
junior
junior

Mesaj de Cosinus » 25 Noi 2004, 12:31

Taxa era in vara 200.000 de mii pe zi.

Cosinus
junior
junior

Mesaj de Cosinus » 25 Noi 2004, 13:08

Scuze pentru raspunsul offtopic, era pentru cineva care intreba de taxa de la Cornesti.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Noi 2004, 07:44

Opre.Ovidiu scrie:Michael, unde gasesc ochelari polarizanti ? A-si dori sa-mi spui daca se poate si pretul. Mersi.
Eu mi-am luat din Kappa(cum intri,in stanga),dar acum gasesti cam la toate magazinele cu articole de pescuit.Incearca la Arrow.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns