e vreun timisorean pe forum?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 08 Sep 2004, 15:10

am deschis un topic nou cu magazine in timisoara

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Sep 2004, 06:23

gabor scrie:salmo mai gasesti si in calea lipovei si in calea lugojului si pe langa terra undeva. am gasit saptamana asta pike de 11 cm floating (in lipovei) si un chubby darter (terra)
Mai exact,unde langa Terra?
Multumesc!
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Sep 2004, 06:31

Aha,ai deschis un mou topic.va multumesc pt informatii.De la Salmo,ma intereseaza mai mult:Pike,Roach(pe care l-am pierdut recent,sunt in doliu),Warrior Crank.La Ictar-Budint am fost acum vreo 5 ani,cand inca mai dadeam la grund,am luat noaptea avat de 4.6 Kg.Intradevar sunt locuri frumoase,pajiste pana la apa,apa adanca de langa mal,etc.

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 09 Sep 2004, 08:21

eu de la salmo ma gandeam la pike, perch, chubby darter si slider (mic). imi plac culorile lor real xxxx.

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 09 Sep 2004, 10:20

Michael,

Ai luat avat la grund ? Foarte rar am auzit sa se prinda la grund, o singura data am auzit pe cineva care a dat la grund la oblete si a scapat un avat de vreo 3 Kg in mal. cred ca nu prea se prinde fest, asa-i ?
Am luat si eu unul pe Dunare saptamana trecuta la rotativa..vreo 600 grame dar a fost o placere, si am mai avut 2 atacuri ratate (la al doilea atac cand am intepat mi-a vajait rotativa pe la urechi si am aruncat-o pe mal desi era la vreo 10 metri in larg)
N-am reusit sa-l pacalesc decat cand s-a intunecat putin desi avatul a vanat de dimineata pana seara, uneori cate 4-5 avati faceau un semicerc si veneau inspre mal in sarituri innebunind obletii..superb sa-i urmaresti
Nu prea-mi explic rateurile alea doua...tu mai intepi cand simti atacul in bat sau mentii acelasi ritm de recuperare ? Poate i-am scos-o din gura ? Fiindca am simtit atacul in bat si l-am si vazut cand a atacat fiindca se intoarce putin pe o parte si i se vede albeata de pe lateral atacand la suprafata (rotativa era nr2, tripla nu prea mare) Eu din instinct intep cand simt orice piedica cat de fina, fiind obisnuit de la twistereala

Bogdan

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Sep 2004, 11:38

"Eram inca pescar de grund".Nu ma mandresc cu ceea ce facem pe atunci,dar pe inserat mai legam cate un snur de copacii cazuti in apa,cu o albitura pe care o lasam doar cativa cm in apa,cat sa clipoceasca.Nu am zis ca l-am luat la grund.Mai apelam pe atunci la mici smecherii,in cazul in care nu luam nimic la grund.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Sep 2004, 11:44

Bgdans,si eu intep in clipa in care simt ceva,dar la avat atacul e de obicei atat de fulgerator incat se inteapa singur,nu prea ai mare lucru de facut.Faptul ca l-ai vazut rapind la naluca si nu l-ai intepat,ma face sa cred ca poate nu a rapit,de multe ori face salturi in aer,ca apoi sa cada "burta" in apa,zgomotos,pt a ameti pestisorii.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Sep 2004, 11:50

bogdan, eu cred ca ti-ai dorit prea tare sa-l intepi, de ti-a trecut rotativa pe langa urechi. Acuma depinde si ce bat folosesti, eu de exemplu, e de ajuns sa-i dau un mic impuls din incheietura mainii si e intepat.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 10 Sep 2004, 10:45

Problema e ca am simtit amble atacuri in bat si am si vazut atacul fiind la suprafata si nu la distanta prea mare, ambele au fost din laterala si fara nici o lovitura de coada sau saritura pe rotativa ca sa-mi dea de gandit ca nu a pus botul....probabil muscand din laterala a lovit doar in paleta si nu in tripla
Am patit-o tot acum in concediu pe un rau de munte, apa foarte limpede (vedeam tot ce misca), dadeam la un Salmo hornet 2.5 trout, am avut 2 atacuri de pastrav ratate (vedeam in apa ca la televizor desi stateam ascuns dupa o tufa), ambii au venit usor, curiosi, din spate miscandu-s in acelasi ritm cu voblerul, apoi, au trecut in paralel cu voblerul inotand la 15-20 cm paralel, atacul venind brusc din laterala direct la capul pestisorului, si, ..rateu!
Pana la urma am luat un clean exact cand vroiam sa calc voblerul in picioare:)
In cazul asta mi-am explicat rateurile prin faptul ca hornet-ul are o singura tripla la coda

Bogdan

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 10 Sep 2004, 11:07

bogdan,

la hornet eu schimb ancora din coada cu un carlig simplu. pun doua inele mici ca sa stea cu varful in sus. iti trebuie un carlig de dropshot sau unul de crap, cu tija scurta si curbat, culoare neagra. am facut asta pentru ca aveam multe atacuri ratate. nu stiu de ce, dar carligul singur nu mai rateaza. mai ai doua avantaje daca faci asta: 1) poti sa recuperezi voblerul taras peste pietre fara sa mai agati si 2) nu mai ranesti pestii asa de tare, asa ca aia mici (pe care oricum n-are sens sa-i tii) scapa fara rupturi urate. incearca si asta.

desi, daca zici ca i-ai vazut ca loveau naluca inspre cap, nu prea ai cum sa nu ratezi. eu dau la pastrav cu naluci foarte mici, poate si dimensiunea poate sa explice rateurile. eu n-am folosit decat cel mai mic model de salmo, atat pe lac cat si pe rau. rateuri foarte multe am avut doar la vidra cand foloseam un vobler sinking mai mare, asa ca marimea poate fi o explicatie. la astea mici gen hornet de obicei atacul se soldeaza cu peste prins. doar la clean ratez des, pastravul mie mi se pare peste hotarat.

respect!

Scrie răspuns