E SAU NU E JAPCA?!...aceasta e intrebarea!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 05 Mai 2006, 09:42

E pe dinafara total dumitru ala :)
Pacat ca zice ca-i moldoveam :D

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 05 Mai 2006, 10:58

am impresia ca TARANU=dumitru :lol:
daca gresesc imi cer scuze :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

TARANU

Mesaj de TARANU » 05 Mai 2006, 20:28

Paul scrie:

våru' dacå nu ai citit toate postårile pe subiect, incå mai ai voie.
cei ce se pot privi in oglindå linishtitzi shi cu sufletul inpåcat dupå ce au avut (capturi notabile) ocazia så retzinå peshti agåtzatzi inextremis din exterior, vezi doamne ei practicind pescuitul sportiv-recreativ cu scule regulamentare dar cu triple cogeaman shi recuperind voblerul sau blincherul intr-un stil aparte, oricum numai spre a simula o mishcare naturalå NU

Aceeia sunt numitzi de Dumitru shi nu numai de el jåpcari

TARANU

Mesaj de TARANU » 05 Mai 2006, 20:39

Adi_ scrie:am impresia ca TARANU=dumitru :lol:
daca gresesc imi cer scuze :roll:
Gresheshti ,sunt mai mare ca el.
suntem fratzi dar nu se poate pune nici un semn de egalitate intre noi
avem shi påreri contradictorii. (pt. linishtea ta )

essos74
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de essos74 » 05 Mai 2006, 23:41

mai fratilor.nu are rost sa va roadeti pe tampenii de astea. :!: .braconieru-i braconier si face asta cu buna stiinta,pescarul sportiv mai ia pe din afara accidental (vreau sa zic fara sa vrea) si indiferent daca-l retine sau nu,este pescuit sportiv,nu este JAPCA.
Live for Fishing.

TARANU

Mesaj de TARANU » 05 Mai 2006, 23:59

Paul scrie:
cum adica e pe dinafara ? ai o explicatie ceva ?

de ce este pacat ca este moldovean ?

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 06 Mai 2006, 08:55

Oricum eu sunt mai linistit de cand am citit ca daca eliberezi pestele agatat de axterior esti sportiv, iar daca il reti esti japcar. Cred ca e o concluzie trasa corect nu?! :roll: Dar nu spune nimeni daca iti pare rau sau nu iti pare, esti considerat japcar sau nu?! :roll:

....numai un NEPESCAR poate emite niste teorii asa deplasate.....unul care prinde cu adevarat pesti, nu poate spune asa prostii!

...sau, dupa o cantitate deloc neglijabila de tarie, teoria cu japca poate fi acceptata. :lol:

Lumea poate fi vazuta in multe culori, cel mai rau insa e cand o vezi alb-negru! :(

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 06 Mai 2006, 09:13

Daca lor nu li s-a intamplat niciodata,ce poti sa le ceri.Daca o stiuca ataca o lingura oscilanta la "cap",evident ca in momentul in care intepi ancora se va infinge in exteriorul gurii.Dar nu stiu de ce ne obosim sa le explicam unora chestiile astea,daca nu li s-a intamplat,imi pot face o idee ce fel de pescaari sunt. :lol:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 06 Mai 2006, 09:26

TARANU scrie:
Paul scrie:
cum adica e pe dinafara ? ai o explicatie ceva ?

de ce este pacat ca este moldovean ?
Incep cu sfarsitul.... Am scris ca pacat ca este moldovean intr-un fel parafrazandu-l pe razvan din celalalt forumcare spunea ceva de genul ca ... sa stearga ce are scris in semnatura sa nu creada lumea ca toti moldovenii sunt la fel.... Pai, mai fratele lui Dumitru, moldovenii stiu ca sunt si ei ceva mai dezghetati la minte, nu pot crede ca toti sunt de acord cu ce a scris dumitru acolo.

Referitor la ce am scris, ca este pe dinafara, la cat a scris ca orice peste care este agatat pe dinafara este japca, scuzele mele, asta doar un novice poate crede asa ceva si insista ca are dreptate... Pai se intampla sa pescuiesti la pluta, la stationar si sa agati pestele de exteriorul gurii , in spinning cred ca fiecare a avut astfel de experiente... Sa agate pestele de gura din exterior, de operculi sau chiar de ochi. Sau chiar, pescuind la vobler, o ancora sa fie agatata de spate... pai asta nu e japca.

Uite ce zice DEX-ul despre japca: A lua cu japca = a lua cu forţa şi pe nedrept.. e destul de clar, zic eu.. Extrapoland aceastea la pescuit, as zice ca nu il forteaza nimeni pe peste sa vina si sa dea cu capul in vobler...
Si tot referitor la astea, am observat un comportament la clean... "impinge" voblerul cu capul in lateral.... atunci, se poate agata de exterior... Deci, tot nu e japca... Si ar mai fi mai multe de spus.
Pai crezi ca intr-un concurs va elibera cineva vreun peste care a atacat naluca si s-a agatat din exterior? Eu nu cred...

shoricelu
junior
junior

Si uite filosifia "JAPCA" pe furis

Mesaj de shoricelu » 06 Mai 2006, 09:28

Oameni buni, nu am pretentia ca sunt pescar sportiv dar nici braconier. Sunt un simplu pescar de duminica. E adevarat, aspir la sportivitate si protectia mediului.
M-a distrat putin discutia despre japca dar m-a si intristat.
"JAPCA" inseamna, in creierul meu si adaptat la pescuit, "cu forta" si "prin surprindere".

Daca ai folosit un vobler, un blinker sau o rotativa sau orice altceva in afara de ancora simpla (adica daca ai urmarit sa ademenesti pestele si nu sa-l "inoportunezi"), nu mi se pare ca e "japca".
Poate fi nuantat lucrul, iar raspunsul e in creierul nostru: adevarat, pot avea un blinker si sa trag ca animalul de el, poate-poate s-o prinde ceva. Asta e japca....adicatelea eu de-asta trag cum trag...sa-l surprind pe peste.
Cat despre sportivitate: nu e sportiv sa trag ca animalul (decat daca fac spinning spre aval:)) si nici nu e nesportiv sa nu eliberez pestele agatat in urma unui spinning curat daca el prezinta o rana serioasa. Normal, si aici e de discutat. De-asta spun ca e filosofie.
Dar in drept exista conceptele de prezumtie de nevinovatie si buna-credinta.
Asa ca....eu cred ca majoritatea pescarilor care au prins "din greseala" pesti nu au simtit acea bucurie a unei lupte castigate (doar ai avut un adversar "handicapat"), chiar daca au eliberat pestele.

Cel care se bucura ca l-a prins si nici nu-l elibereaza....e altceva.
Cat despre locul unde a fost agatat.... e grav daca e intepat in ochi, in burta, in branhii.... ma rog.
Parerea mea.

Va multumesc pentru atentie si va doresc fir intins si inima larga!

Închis