TARANU scrie:Paul scrie:
E pe dinafara total dumitru ala

Pacat ca zice ca-i moldoveam

cum adica e pe dinafara ? ai o explicatie ceva ?
de ce este pacat ca este moldovean ?
Incep cu sfarsitul.... Am scris ca pacat ca este moldovean intr-un fel parafrazandu-l pe razvan din celalalt forumcare spunea ceva de genul ca ... sa stearga ce are scris in semnatura sa nu creada lumea ca toti moldovenii sunt la fel.... Pai, mai fratele lui Dumitru, moldovenii stiu ca sunt si ei ceva mai dezghetati la minte, nu pot crede ca toti sunt de acord cu ce a scris dumitru acolo.
Referitor la ce am scris, ca este pe dinafara, la cat a scris ca orice peste care este agatat pe dinafara este japca, scuzele mele, asta doar un novice poate crede asa ceva si insista ca are dreptate... Pai se intampla sa pescuiesti la pluta, la stationar si sa agati pestele de exteriorul gurii , in spinning cred ca fiecare a avut astfel de experiente... Sa agate pestele de gura din exterior, de operculi sau chiar de ochi. Sau chiar, pescuind la vobler, o ancora sa fie agatata de spate... pai asta nu e japca.
Uite ce zice DEX-ul despre japca:
A lua cu japca = a lua cu forţa şi pe nedrept.. e destul de clar, zic eu.. Extrapoland aceastea la pescuit, as zice ca nu il forteaza nimeni pe peste sa vina si sa dea cu capul in vobler...
Si tot referitor la astea, am observat un comportament la clean... "impinge" voblerul cu capul in lateral.... atunci, se poate agata de exterior... Deci, tot nu e japca... Si ar mai fi mai multe de spus.
Pai crezi ca intr-un concurs va elibera cineva vreun peste care a atacat naluca si s-a agatat din exterior? Eu nu cred...