E belea mare fratilor !!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 11 Dec 2007, 21:12

Azi am aflat si eu (din culise) ca maine, e zi mare la Minister (MAPDR) !
Nu... nu se dau cadouri pescarilor (din pacate), dar e posibil sa li se dea "peste nas". Cica ar fi o sedintza importanta, in care ANPA si ... agvps, pun la cale noul ordin de ministru privind pescuitul sportiv.
Personal sunt foarte dezamagit si sceptic privind soarta pescuitului sportiv in tara noastra.
Vedeti voi ? Cred ca se duce de rapa tot efortul unora de a incerca reanimarea muribundului nostru sport cu undita !
Pacat, pacat - de sangele varsat !

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 11 Dec 2007, 21:16

In ziua de astazi sa nu te mai mire nimic..... :cry:

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 11 Dec 2007, 21:27

Nu ma mir, dar ma doare ! Noi (55 de membrii fondatori) am pus bazele unei asociatii de drept privat (care acum numara deja 250 de membrii), cu speranta ca vom fi lasati sa pescuim sportiv, intr-un cadru civilizat si ca nu vom fi calcati in picioare de monstrul bolsevic. Sunt dezamagit ! Vad cum se naruie sperantele a douasutecincizeci de pescari simplii, care au avut curajul sa viseze frumos ! Pacat !

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: E belea mare fratilor !!!

Mesaj de MihaiV » 11 Dec 2007, 21:36

pityu scrie:Cica ar fi o sedintza importanta, in care ANPA si ... agvps, pun la cale noul ordin de ministru privind pescuitul sportiv.
Si ce zice ordinul asta de e asa nasol?

Au mai fost intalniri de genul asta si in trecut, cu diverse persoane, chiar cu proiecte de tot rasul, si nu s-a intamplat nimic. Asa ca n-as dramatiza doar la ideea ca se intalneste cutaricescu cu cutarica.

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 12 Dec 2007, 10:59

- pai in celalalt topic spuneau ca ajvps moare ...???
- dar fiti optimisti ..nu cred ca o sa ne confiste unditele.. :lol:

georgel_spin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de georgel_spin » 12 Dec 2007, 14:41

putin pe langa topic,scuze
nu stiu ce sa fac la anu,sa imi fac permis sau nu,in Cluj la ajvps sau la cine ca sincer pe altii nu-i stiu si eu ma duc mai mult pe ape publice?!?!?!?!
ce sa fac,ce sa fac?dati-mi un sfat ca sincer nu stiu si anu asta a trecut fara permis dar pe anu viitor as intra si eu in legalitate,deci vreau permis! :roll: :roll:
Numa bine si fire intinse!!!-------------<*))))))><
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=7566

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 12 Dec 2007, 15:23

la inceputul anului au mai fost ceva zvonuri cu re-licitarea apelor etc... oare va fi ceva din asta ? dar cu vinieta cum ramane ?
e o mare porcarie ca daca vrei sa pescuiesti in alt judeti tre sa faci un drum in timpul saptamanii sa-l scoti bilet sau sa platesti ceva diferenta de cotizatiie.... cum va fi cu reciprocitate intre judete ?

cred ca deja e tarziu pt intrebarile astea ...lumea sa uitat de ele si acum ca sa mai voteze o noua lege e tarziu .... asa, cred ca totul va ramane asa cum e acum doar ca in plus poate mai primesc si notice pt pesti ce va fi la mare ajutor cand nu se aprinde focul sub clisa :twisted:

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 12 Dec 2007, 15:43

_Sanya scrie:la inceputul anului au mai fost ceva zvonuri cu re-licitarea apelor etc... oare va fi ceva din asta ? dar cu vinieta cum ramane ?
e o mare porcarie ca daca vrei sa pescuiesti in alt judeti tre sa faci un drum in timpul saptamanii sa-l scoti bilet sau sa platesti ceva diferenta de cotizatiie.... cum va fi cu reciprocitate intre judete ?
Uite cum topicurile se intrepatrund :lol: :lol: :lol: :lol: ca au fost muuuuulte referitoare la legile pescuitului,cine gestioneaza apele,cine taie si spanzura in domeniul piscicol.
Initial am sustinut(si inca mai sustin)unitarizarea pescuitului sportiv pe apele libere.
Ar trebui ca apele libere sa fie in gestionarea Ministerului Agriculturii care sa se ocupe direct(nu prin concesionare la diverse asociatii de pescuit) de tot:ecologizare,repopulare,colaborare cu Politia si Jandarmeria pentru controale,etc.
Pescarul sportiv sa-si cumpere permis valabil oriunde in tara de la orice chiosc de difuzarea presei sau benzinarie.
Se pare ca asa ceva nu se vrea.Nu mai intreb de ce?pentru ca iar raman fara raspuns.
In actuala situatie,cand apele sunt gestionate de zeci sau sute de asociatii,ar trebui ca macar permisul de pescuit sportiv sa fie unic si valabil pe intreg teritoriul Romaniei,nu sa te trezesti ca ai platit permisul de pescuit in Tulcea dar cu el nu poti pescui in Valcea sau Sibiu.
Ar trebui ca presedintii tuturor asociatiilor de pescuit sa se intalneasca si sa legifereze macar aceasta problema,indiferent de diferentele dintre asociatiile respective sau de divergenta de interese.
Pana la urma si acesti presedinti de asociatii sunt pescari.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 12 Dec 2007, 16:25

meas faci o mare confuzie
presedintii de asociatie nu pot hotari astfel de lucruri
e mai clarca lumina zilei ca hotararile lor nu au putere de lege
in plus
ca presedinte de asociatie pe apele aflate sub gestiunea delegata asociatiei pe care o reprezint iti pot spune ca poate pescui orice pescar cu permis
indiferent de unde
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 12 Dec 2007, 18:32

ovidiu14 scrie:meas faci o mare confuzie
presedintii de asociatie nu pot hotari astfel de lucruri
e mai clarca lumina zilei ca hotararile lor nu au putere de lege
in plus
ca presedinte de asociatie pe apele aflate sub gestiunea delegata asociatiei pe care o reprezint iti pot spune ca poate pescui orice pescar cu permis
indiferent de unde
Nu te contrazic pentru ca nu stiu "bucataria"acestor probleme.
Eu "strigam"din punctul de vedere al pescarului fugarit de unii si altii si din pataniile proprii.Laudabil ca pe teritoriul asociatiei voastre se poate asa,dar sunt si altfel de situatii.
Am patit-o pe pielea mea;m-am dus la pescuit in Delta,m-am cazat la Mila 23 si pescuiam linistit.Cei din Tulcea mi-au spus ca oriunde in Delta e valabil.Luat de val,am ajuns in zona lacului Matita,pe niste canale libere(Matita mai nou e concesionata).M-am trezit ca vin niste baieti care m-au intrebat de permis.Eu i-am intrebat cu ce drept ma intreaba,ei mi-au aratat ca sunt reprezentantii asociatiei X cu drept de control in zona.Le-am aratat fara emotii permisul vizat la zi in Tulcea si ei mi-au facut proces verbal de amenda pentru ca nu eram in jurisdictia in care actiona permisul meu. :shock: :shock:
Nu are rost sa povestesc cum era s-o fur si la Topalu,pe Dunare(jud.C-ta)cu permisul meu eliberat de AJVPS Tulcea.
Astfel de cazuri nu sunt izolate si multi o patesc;de aceea multi prefera sa nu plateasca pemisul pe principiul ca vor ajunge la un "modus vivendi" cu controlorii.
P.S.
Chiar nu cred ca presedintii de asociatii nu au chiar nici un cuvant de spus in elaborarea legislatiei in domeniu.
Daca ei nu au atunci cine?Noi,prostimea?
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

Scrie răspuns