E belea mare fratilor !!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 12 Dec 2007, 19:11

Sa vina careva sa ma intrebe de sanatate (mentionez ca am permis emis de ajvps ca e singura asociatie de pe la noi) :twisted: :twisted:
Pe lumea asta nu mi-e frica decat de Dumnezeu!!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 12 Dec 2007, 20:06

meas scrie: Nu te contrazic pentru ca nu stiu "bucataria"acestor probleme.
Eu "strigam"din punctul de vedere al pescarului fugarit de unii si altii si din pataniile proprii.Laudabil ca pe teritoriul asociatiei voastre se poate asa,dar sunt si altfel de situatii.
Am patit-o pe pielea mea;m-am dus la pescuit in Delta,m-am cazat la Mila 23 si pescuiam linistit.Cei din Tulcea mi-au spus ca oriunde in Delta e valabil.Luat de val,am ajuns in zona lacului Matita,pe niste canale libere(Matita mai nou e concesionata).M-am trezit ca vin niste baieti care m-au intrebat de permis.Eu i-am intrebat cu ce drept ma intreaba,ei mi-au aratat ca sunt reprezentantii asociatiei X cu drept de control in zona.Le-am aratat fara emotii permisul vizat la zi in Tulcea si ei mi-au facut proces verbal de amenda pentru ca nu eram in jurisdictia in care actiona permisul meu. :shock: :shock:
Nu are rost sa povestesc cum era s-o fur si la Topalu,pe Dunare(jud.C-ta)cu permisul meu eliberat de AJVPS Tulcea.
Astfel de cazuri nu sunt izolate si multi o patesc;de aceea multi prefera sa nu plateasca pemisul pe principiul ca vor ajunge la un "modus vivendi" cu controlorii.
P.S.
Chiar nu cred ca presedintii de asociatii nu au chiar nici un cuvant de spus in elaborarea legislatiei in domeniu.
Daca ei nu au atunci cine?Noi,prostimea?
hai ma Doc ce naiba,te stiam baiat istet.
ce naiba scrie pe permisul tau de pescuit??
ia mai uitate odata si citeste incet si cu atentie,nu scrie nicaieri ca e emis de asociatia X pt apele Y,
nu,e emis de CNAFP - Romania - singurul (deocamdata) gestionar al apelor din tara asta.
cine vine si vrea sa te amendeze pe motiv ca e jurisdictia lui si nu ai voie sa pescuiesti pe apa aia publica dealtfel,spunei sa te dea in judecata si dupa aia mai vorbim - platesc eu daca pierzi procesul :wink: :lol:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 12 Dec 2007, 21:05

Azi am aflat si eu (din culise) ca maine, e zi mare la Minister (MAPDR) !
Nu... nu se dau cadouri pescarilor (din pacate), dar e posibil sa li se dea "peste nas". Cica ar fi o sedintza importanta, in care ANPA si ... agvps, pun la cale noul ordin de ministru privind pescuitul sportiv.
S-ar putea sa fie de bine.

Nu ca ma bucur de necazul altora ... insa cred ca in acest caz cei care s-au tot scremut sa scoata o lege a pescuitului AU CAM FOST PRINSI CU PANTALONII IN VINE ! :twisted:
La acesta ora Ordinul 1134 (care reglementa ca permisele de pescuit ajung la pescari prin asociatii si dadea la anexa modelul permisului de pescuit) este abrogat. Iar ei si-au dat seama ca acusi se schimba anul si vor trebui sa puna in vinzare permisele pe 2008.
Numai ca pescarii (o parte dintre ei) sunt mai informati decit altadata.
Unii au studiat si cum se poate ataca un ordin de ministru care incalca drepturile fundamentale ale omului. As fi in stare sa pariez ca daca viitorul ordin incalca libertatea individului de a se asocia sau nu se va gasi cel putin unul care sa-l conteste si sa obtina anularea lui.

Pe de alta parte asociatiile sunt ceva mai rodate si daca va fi sa se faca discriminare intre asociatii vor aparea contestatii care chiar de nu ar avea cistig de cauza (ceea ce ma indoiesc) ... vor obtine cel putin anularea aplicarii lui pina la judecarea cauzei.

In acest caz timpul lucreaza in defavoarea celor "cu pantalonii in vine" ... si probabil ca nu-si vor permite sa riste sa nu poata emite permise de pescuit in anul 2008.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Dec 2007, 22:15

meas scrie:Le-am aratat fara emotii permisul vizat la zi in Tulcea si ei mi-au facut proces verbal de amenda pentru ca nu eram in jurisdictia in care actiona permisul meu. :shock: :shock:
Ne arati si noua procesul ala verbal, te rog?! Stiam ca reprezentantii asociatiilor nu pot da amenzi, acest drept avandu-l doar politia, jandarmeria si inspectia piscicola. Sunt f curios daca a reusit cineva contrariul sau exista o alta explicatie.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Dec 2007, 22:17

meas scrie:P.S.
Chiar nu cred ca presedintii de asociatii nu au chiar nici un cuvant de spus in elaborarea legislatiei in domeniu.
Uite ca ai ghicit. Ai aceeasi putere a cuvantului ca un presedinte de asociatie. Acu sa vedem ce faci cu el!

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 12 Dec 2007, 23:06

MihaiV scrie: Ne arati si noua procesul ala verbal, te rog?! Stiam ca reprezentantii asociatiilor nu pot da amenzi, acest drept avandu-l doar politia, jandarmeria si inspectia piscicola. Sunt f curios daca a reusit cineva contrariul sau exista o alta explicatie.
Nu prea mai am cum sa-l arat,pentru ca s-a intamplat acum trei ani.Din acea echipa facea parte si un tip de la piscicola,dar ala nu a avut nimic sa-mi reproseze fiindca nu aveam nici peste subdimensionat in barca si nici doua tone.
Oricum,cand am ajuns inapoi in Tulcea m-am dus glont la AJVPS cu acel proces verbal.S-au facut foc si para si mi-au zis sa-l las la ei ca au ei "ac de cojocul alora".Drept este ca nu m-a mai deranjat nimeni de atunci sa-mi spuna cum s-a solutionat cauza.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 12 Dec 2007, 23:10

- La noi in zona orice pescar stie ca are voie sa pescuiasca in judet , deoarece ajvps de la noi din oras are o harta unde explica ce ape a licitat sau asa ceva si cum la ei vizezi permisul rezulta implicit ca dai banii pe cursurile de apa licitatede acestia..
- Pe dunare avem specificati intre ce km putem pescui..aici nu te poti juca , politia de frontiera verifica atent permisul si bine face , dar nu inteleg de ce am trecut in permis zona - ori e permis de granita (P.G.), ori permis zonal de granita ? dar asta nu e asa de rau ca faptul ca poate ajung intamplator intr-un alt judet si nu pot sa pescuiesc ,ca asa a hotarat cineva .
- Unde scrie ca am voie sa pescuiesc oriunde in tara???..dar sa fie scris nu doar simple pareri de genul eu cred ..sau eu am fost controlat si am scapat.

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 12 Dec 2007, 23:16

MihaiV scrie:
meas scrie:P.S.
Uite ca ai ghicit. Ai aceeasi putere a cuvantului ca un presedinte de asociatie. Acu sa vedem ce faci cu el!
Aici problema este un pic mai complicata,dar sper sa ma fac inteles nu in multe cuvinte.Din cate stiu asociatiile de pescuit concesioneaza, sau inchiriaza, sau preiau sub alta forma legala de la stat un fond piscicol pe care se obliga sa-l administreze dupa diverse norme.In acest fel statul "scapa"de a mai raspunde de aceste fonduri si este bucuros.
Sa presupunem, de dragul discutiei ca,pentru a face presiuni asupra statului spre a se elabora o lege si in favoarea pescarilir,toti presedintii de asociatii din toata tara ar refuza sa mai prelungeasca contractele cu statul.
Crezi ca in acest mod de,hai sa-i zicem pe nume,santaj ordinar,presedintii chiar nu ar obtine nimic?????
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 12 Dec 2007, 23:32

adiwolf scrie: hai ma Doc ce naiba,te stiam baiat istet.
ce naiba scrie pe permisul tau de pescuit??
ia mai uitate odata si citeste incet si cu atentie,nu scrie nicaieri ca e emis de asociatia X pt apele Y,
nu,e emis de CNAFP - Romania - singurul (deocamdata) gestionar al apelor din tara asta.
cine vine si vrea sa te amendeze pe motiv ca e jurisdictia lui si nu ai voie sa pescuiesti pe apa aia publica dealtfel,spunei sa te dea in judecata si dupa aia mai vorbim - platesc eu daca pierzi procesul :wink: :lol:
Uite ca ti-am urmat sfatul si m-am apucat de studiu.
Am in dotare una bucata "Carnet de membru pescar sportiv"si una bucata cartonas albastrui "Permis de pescuit recreativ/sportiv"
Pe primul scrie ca este elibrat de AJVPS Tulcea,cu viza pe anul 2007 si cu numarul Permisului ala albastrui si numarul chitantei din 28.03.2007.Are pe el o stampila mare si rotunda cu sigla AJVPS Tulcea.
Pe "Permisul de pescuit recreativ/sportiv",pe avers sunt datele mele personale,inscriptia ROMANIA si CNAFP cu un numar iar pe revers este trecuta seria "Carnetului de membru pescar sportiv"si mai in dreapta scrie "Loc pentru VINIETA".Aici,in loc de vinieta este o alta stampila a AJVPS Tulcea(dreptunghiulara),pe care se poate citi(mai greu de catre mine ca acum n-am ochelarii la indemana :lol: :lol: :lol: :lol: ):
"AJVPS Tulcea,vizat ptr.Delta pe anul 2007"
Ce zici?daca ma gaseste presaru'la Valcea cu viza pentru Delta,ma lasa sa pescuiesc in Olt :?: :?: :?:
Nu mai fac poza sa postez dar sper ca ma crezi.Daca nu,vin la Valcea si ti-l bag..............sub nas sa te convingi singur :lol: :lol: :lol:

pityu
veteran
veteran

E belea mare fratilor !!!

Mesaj de pityu » 13 Dec 2007, 00:23

Asociatia noastra (Salmo-Carpatica) avut un proces la tribunalul Petrosani
pentru un membru pescar amendat de jandarmerie (la solicitarea unui paznic de vanatoare si pescuit al AJVPS Hunedoara, filiala Petrosani), ca avea intentia sa pescuiasca(deci nici macar nu a pescuit, ci se plimba doar pe malul Jiului cu lanseta in rucsac), intr-o apa publica (Jiul de Vest), care cica ar fi a AJVPS-ului, ca de fapt toate apele publice din judet.
Noi (asociatia) am contestat amenda, dar i s-a dat dreptate AJVPS-ului si am pierdut acest proces.
Acu sa vedeti chestie !!!!!
Alti doi membrii ai nostri sunt amendati in luna August, pe Raul Barbat din Masivul Retezat, ca pescuiau fara autorizatie de la RNP Romsilva (apa era a RNP-ului), ci doar in baza permisului de pescuit eliberat de CNAFP prin intermediul asociatiei noastre.
Contestam si aceste amenzi la Tribunalu Hateg (de data aceasta, ca abaterea s-a petrecut in raza lor de activitate si Petrosaniul ne-a pasat la Hateg). Cand am vazut ca am pierdut primul proces (cel cu AJVPS-ul), desi am avut avocat, am fost citati, am prezentat dovezi, martori, etc., la procesul de la Hateg am zis ca nu are rost sa ne mai prezentam, ca numai cheltuim banii degeaba.
SURPRIZA DE PROPORTII :!: :!: :!:
Ieri, 11.12.2007 primim comunicare din partea Judecatoriei Hateg, ca am castigat procesul celor doi membrii si amenzile lor au fost anulate, iar RNP Romsilva trebuie sa plateasca si cheltuielile de judecata.
CE ZICETI DE ASTA :?:
Cred ca stiti cu totii faptul ca AJVPS a concesionat apele publice de la nimeni altul decat ... RNP Romsilva :!: :!: :!:
ASTA DA JUSTITIE ROMANEASCA :!: :!: :!: TRAIASCA :!: :!: :!:

Scrie răspuns