Pe lumea asta nu mi-e frica decat de Dumnezeu!!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
hai ma Doc ce naiba,te stiam baiat istet.meas scrie: Nu te contrazic pentru ca nu stiu "bucataria"acestor probleme.
Eu "strigam"din punctul de vedere al pescarului fugarit de unii si altii si din pataniile proprii.Laudabil ca pe teritoriul asociatiei voastre se poate asa,dar sunt si altfel de situatii.
Am patit-o pe pielea mea;m-am dus la pescuit in Delta,m-am cazat la Mila 23 si pescuiam linistit.Cei din Tulcea mi-au spus ca oriunde in Delta e valabil.Luat de val,am ajuns in zona lacului Matita,pe niste canale libere(Matita mai nou e concesionata).M-am trezit ca vin niste baieti care m-au intrebat de permis.Eu i-am intrebat cu ce drept ma intreaba,ei mi-au aratat ca sunt reprezentantii asociatiei X cu drept de control in zona.Le-am aratat fara emotii permisul vizat la zi in Tulcea si ei mi-au facut proces verbal de amenda pentru ca nu eram in jurisdictia in care actiona permisul meu.![]()
![]()
Nu are rost sa povestesc cum era s-o fur si la Topalu,pe Dunare(jud.C-ta)cu permisul meu eliberat de AJVPS Tulcea.
Astfel de cazuri nu sunt izolate si multi o patesc;de aceea multi prefera sa nu plateasca pemisul pe principiul ca vor ajunge la un "modus vivendi" cu controlorii.
P.S.
Chiar nu cred ca presedintii de asociatii nu au chiar nici un cuvant de spus in elaborarea legislatiei in domeniu.
Daca ei nu au atunci cine?Noi,prostimea?
S-ar putea sa fie de bine.Azi am aflat si eu (din culise) ca maine, e zi mare la Minister (MAPDR) !
Nu... nu se dau cadouri pescarilor (din pacate), dar e posibil sa li se dea "peste nas". Cica ar fi o sedintza importanta, in care ANPA si ... agvps, pun la cale noul ordin de ministru privind pescuitul sportiv.
Ne arati si noua procesul ala verbal, te rog?! Stiam ca reprezentantii asociatiilor nu pot da amenzi, acest drept avandu-l doar politia, jandarmeria si inspectia piscicola. Sunt f curios daca a reusit cineva contrariul sau exista o alta explicatie.meas scrie:Le-am aratat fara emotii permisul vizat la zi in Tulcea si ei mi-au facut proces verbal de amenda pentru ca nu eram in jurisdictia in care actiona permisul meu.![]()
![]()
Nu prea mai am cum sa-l arat,pentru ca s-a intamplat acum trei ani.Din acea echipa facea parte si un tip de la piscicola,dar ala nu a avut nimic sa-mi reproseze fiindca nu aveam nici peste subdimensionat in barca si nici doua tone.MihaiV scrie: Ne arati si noua procesul ala verbal, te rog?! Stiam ca reprezentantii asociatiilor nu pot da amenzi, acest drept avandu-l doar politia, jandarmeria si inspectia piscicola. Sunt f curios daca a reusit cineva contrariul sau exista o alta explicatie.
Aici problema este un pic mai complicata,dar sper sa ma fac inteles nu in multe cuvinte.Din cate stiu asociatiile de pescuit concesioneaza, sau inchiriaza, sau preiau sub alta forma legala de la stat un fond piscicol pe care se obliga sa-l administreze dupa diverse norme.In acest fel statul "scapa"de a mai raspunde de aceste fonduri si este bucuros.MihaiV scrie:Uite ca ai ghicit. Ai aceeasi putere a cuvantului ca un presedinte de asociatie. Acu sa vedem ce faci cu el!meas scrie:P.S.
Chiar nu cred ca presedintii de asociatii nu au chiar nici un cuvant de spus in elaborarea legislatiei in domeniu.
Daca ei nu au atunci cine?Noi,prostimea?
Uite ca ti-am urmat sfatul si m-am apucat de studiu.adiwolf scrie: hai ma Doc ce naiba,te stiam baiat istet.
ce naiba scrie pe permisul tau de pescuit??
ia mai uitate odata si citeste incet si cu atentie,nu scrie nicaieri ca e emis de asociatia X pt apele Y,
nu,e emis de CNAFP - Romania - singurul (deocamdata) gestionar al apelor din tara asta.
cine vine si vrea sa te amendeze pe motiv ca e jurisdictia lui si nu ai voie sa pescuiesti pe apa aia publica dealtfel,spunei sa te dea in judecata si dupa aia mai vorbim - platesc eu daca pierzi procesul![]()