E belea mare fratilor !!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 13 Dec 2007, 00:40

Nu mai inteleg iar mai nimic , de pe adresa de
mai jos :

http://209.85.135.104/search?q=cache:oy ... cd=2&gl=ro

rezulta ca ajvps se straduie sa refaca reprocitatea pe toate cursurile publice de ape din tara , contrar altora care nu vor.

Citez de pe site :

Consiliul AGVPS din România a reuşit să impună, din nou, respectarea reciprocităţii tradiţionale între toate asociaţiile afiliate. Aceasta va funcţiona pentru toate apele naturale, colinare şi de şes, în baza cotizaţiei unice de 70 RON (700.000 lei vechi), cu reducerile prevăzute de statut pentru diferite categorii de vârstă. Reciprocitatea nu se va aplica însă pe bazinele piscicole amenajate şi pe apele de munte, unde fiecare asociaţie are investiţii proprii şi poate percepe, de la pescarii sportivi proprii şi ai altor asociaţii, cotizaţii suplimentare.

Si totusi...asa sa fie , de ce se plang altii ca ajvps tranteste amenzi , de ce la noi pescarii stiu ca trebuie sa pescuiasca doar in judet ?!!!!

pityu
veteran
veteran

E belea mare fratilor !!!

Mesaj de pityu » 13 Dec 2007, 00:54

gigi 2007 ! Tu ai citit ce ti-am scris ?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Dec 2007, 08:35

gigi 2007 scrie:- deoarece ajvps de la noi din oras are o harta unde explica ce ape a licitat sau asa ceva si cum la ei vizezi permisul rezulta implicit ca dai banii pe cursurile de apa licitatede acestia..
-.
Uite asa ajungi sa fii indus in eroare, prin faptul ca nu prea stii despre ce vorbesti si nici nu esti atent la ce citesti. :shock: "licitat sau asa ceva " :shock: Problema e ca nu e nici o licitatie pe apele publice. Daca-s 3 asociatii intr-un judet, atunci toate 3 primesc sarcina sa aiba grija de apele judetului. Membrii lor primesc permis identic si au aceleasi drepturi!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Dec 2007, 08:40

meas scrie:Aici problema este un pic mai complicata,dar sper sa ma fac inteles nu in multe cuvinte.Din cate stiu asociatiile de pescuit concesioneaza, sau inchiriaza, sau preiau sub alta forma legala de la stat un fond piscicol pe care se obliga sa-l administreze dupa diverse norme.In acest fel statul "scapa"de a mai raspunde de aceste fonduri si este bucuros.
Sa presupunem, de dragul discutiei ca,pentru a face presiuni asupra statului spre a se elabora o lege si in favoarea pescarilir,toti presedintii de asociatii din toata tara ar refuza sa mai prelungeasca contractele cu statul.
Crezi ca in acest mod de,hai sa-i zicem pe nume,santaj ordinar,presedintii chiar nu ar obtine nimic?????
Absolut nimic! De ce? Pentru ca AJVPS-urile sunt obligate sa incheie aceste contracte. Daca nu le incheie cei care sunt platiti pentru asta, atunci nu mai pot elibera permise, in consecinta incasarile lor devin zero si salariile la fel, asa ca ei ajung someri. N-o sa se intample! Asa ca cineva tot va face contracte.

In plus era vorba de puterea unui presedinte de asociatie, nu a tuturor impreuna. Asta e deocamdata utopie.
La fel cum un pescar e nimic, dar toti impreuna ar fi super-tari. Dar n-ai sa-i vezi impreuna niciodata!

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 13 Dec 2007, 11:28

da am citit ,teoretic asa este ...dar aici pe forum au aparut clar oameni amendati .care spun ce au patit,eu vorbeam de teama pescarilor, de la mine din zona cel putin....

georgel_spin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de georgel_spin » 13 Dec 2007, 14:33

:datz:
acu ii mai mare dilema,sa-mi mai fac permis sau nu?
cred ca oricum iau amenda daca-l fac
asa cum am dus-o anu asta fara,mai merge un an :lol:
Numa bine si fire intinse!!!-------------<*))))))><
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=7566

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 13 Dec 2007, 16:07

Q.E.D.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 13 Dec 2007, 16:16

MihaiV scrie: In plus era vorba de puterea unui presedinte de asociatie, nu a tuturor impreuna. Asta e deocamdata utopie.
La fel cum un pescar e nimic, dar toti impreuna ar fi super-tari. Dar n-ai sa-i vezi impreuna niciodata!
Din pacate ai dreptate :cry: :cry:de aiai am si scris ca este doar "de dragul discutiei".
E mai greu sa aduci doi romani(de mai multi nici nu poate fii vorba) la un numitor comun deact sa cobori dealul Feleacului calare pe lama unui cutit.
P.S.
Poate ar mai exista o solutie.Sa mergem noi, pescarii, la biroul parlamentosului din zona noastra si sa-i sugeram sa faca propuneri legislative pe aceasta tema.Bine ar fi ca in prealabil sa existe un text comun la Cluj si la Ialomita sau aiurea.Poate daca ar fi bombardati toti parlamentosii cu astfel de cereri,cativa se vor sesiza.
P.P.S.
Dupa ce am scris si am recitit ce-am scris mi-am dat seama ca si asta este utopie :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Dec 2007, 21:06

gigi 2007 scrie:da am citit ,teoretic asa este ...dar aici pe forum au aparut clar oameni amendati .care spun ce au patit,eu vorbeam de teama pescarilor, de la mine din zona cel putin....
despre cine vorbesti? eu am vazut doar o marturie, si in acel caz nu a ajuns sa plateasca amenda. Poate mi-or mai scapat si mie, caci sincer n-am timp sa citesc tot. Da' da-mi un link si mai discutam.

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 14 Dec 2007, 00:23

eu vorbeam de ce se spune pe pagina 1 ...meas a patit-o si-l cred (nu e singurul).....

in rest eu am spus ca am citit si am aflat ca , repet si redau :

Consiliul AGVPS din România a reuşit să impună, din nou, respectarea reciprocităţii tradiţionale între toate asociaţiile afiliate. Aceasta va funcţiona pentru toate apele naturale, colinare şi de şes, în baza cotizaţiei unice de 70 RON (700.000 lei vechi), cu reducerile prevăzute de statut pentru diferite categorii de vârstă. Reciprocitatea nu se va aplica însă pe bazinele piscicole amenajate şi pe apele de munte, unde fiecare asociaţie are investiţii proprii şi poate percepe, de la pescarii sportivi proprii şi ai altor asociaţii, cotizaţii suplimentare.

deoarece

...stfel, membrul pescar sportiv al unei asociaţii poseda un singur carnet de membru, dar putea procura oricâte permise de pescuit doreşte, de la oricare asociaţie similară din ţară. Asociaţiile care au preluat în gestiune ape ale domeniului public şi au achitat tarife de folosinţă au fost nevoite să recupereze sumele avansate din contravaloarea permiselor de pescuit. Astfel, prin iniţiativa nefericită a Direcţiei de Pescuit şi Piscicultură din cadrul MAAP, de disociere a carnetului de membru de permisul de pescuit, s-au creat condiţii pentru încălcarea reciprocităţii tradiţionale între asociaţiile afiliate la AGVPS din România, nemulţumind marea masă a pescarilor sportivi.

citez de la adresa :
http://209.85.135.104/search?q=cache:oy ... cd=2&gl=ro

astea-s discutiile prin targ. :lol: ....deci ..pe site este recunoscut ca au aparut probleme de reprocitate (probabil si amenzi ) , deci ce e asa de nefiresc sa ne intrebam si noi ??? !!!, dar vedem ca ajvps cauta sa le rezolve....

eu am vrut sa spun ca pescarul obisnuit n-are chef sa-si riste banii si
sa-si manance nervii cu tot felul de naintelegeri intre diverse asociatii .....si pana se potolesc spiritele pescuiesc mai pe langa casa...

Scrie răspuns