distante intre pescari

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

gpdorin
junior
junior

distante intre pescari

Mesaj de gpdorin » 08 Iul 2008, 09:18

Am o intrebare. Daca s-a mai discutat, rog numele topicului.
Avand in vedere ca is cam novice in ale spiningului, as dori sa stiu la ce distanta ma asez daca ajuns pe malul Muresului, unde vreau sa pescuiesc, sunt doi pescari. In amonte sau in aval de ei? ? A se tine cont ca nu am "avantajul" de a fi localnic sau agresiv.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 08 Iul 2008, 09:42

In trecut, in permisul de pescuit era o rubrica de reguli etice privind practicarea pescuitului sportiv. Una din aceste reguli "nescrise" se referea la distanta minima dintre pescari, care se recomanda a fi de 5 m.
Dn permisul actual (ma refer la carnetul de membru eliberat de AGVPS) a disparut acea rubrica.

Acuma consider eu ca trebuie avut in vedere si alte circumstante. Ca sa dau une exemplu, daca unii pescari frecventeaza un anumit loc aproape zilnic, timp de sa zicem o luna sau chiar doua si la un moment dat gasesc locul ocupat de un nou venit, probabil ca se vor aseza langa el. Nu ?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Catalin M.
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Catalin M. » 08 Iul 2008, 09:57

daca ar fi sa ne luam dupa regulile de etica, daca pescarii ajunsi pe rau dau la pasnic eu zic ca ar fi mai bine sa-ti cauti alt loc de spinnerit. asa numa sa ne fluturi pe la nas tot felu de ancore :lol:

parearea mea

gpdorin
junior
junior

Mesaj de gpdorin » 08 Iul 2008, 10:27

In trecut, in permisul de pescuit era o rubrica de reguli etice privind practicarea pescuitului sportiv. Una din aceste reguli "nescrise" se referea la distanta minima dintre pescari, care se recomanda a fi de 5 m.
Dn permisul actual (ma refer la carnetul de membru eliberat de AGVPS) a disparut acea rubrica.

Acuma consider eu ca trebuie avut in vedere si alte circumstante. Ca sa dau une exemplu, daca unii pescari frecventeaza un anumit loc aproape zilnic, timp de sa zicem o luna sau chiar doua si la un moment dat gasesc locul ocupat de un nou venit, probabil ca se vor aseza langa el. Nu ?[/quote]

Razvane, chestia cu vechimea la locul de munca, e cam ...relativa, nu? Circumstante.... oare cate locuri de pescuit sunt unde nu a pescuit nimeni niciodata?
Sa presupunem urmatoarea chestie: tu cum ai reactiona daca lansezi la 10-15 metri distanta in aval, arunci voblerul la un metru, maxim doi de mal, ca acolo e animatia, si vine unul dupa 15 minute si se posteaza la doi sau trei metri in fata ta? Si sa mai presupunem ca esti la primele partide de spining, iar uneori din greseala mai dai cu voblerul pe mal, incat continuand acolo, risti sa-l scobesti in nas pe ala? :)

Eu sti ce as face de as fi in locul tau? M-as enerva si as pleca, mai ales daca ar mai fi unul pe acolo postat in stanga, incat sa simt ca nu mai pot respira. Tu?

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 08 Iul 2008, 10:33

Am patit si asta, m-am enervat si.... am continuat sa pescuiesc mai departe :lol:
Sau Adelin a patit si mai si. Am prins un peste dupa care a trebuit sa mearga de-a lungul malului in jos vreo 30 m, cand s-a intors pe locul sau deja se asezase cu nonsalanta un alt pescar (profesor !). :oops:
Dar astea sint cazuri exceptionale.

gpdorin
junior
junior

Mesaj de gpdorin » 08 Iul 2008, 10:48

Bine ca a avut ala norocul si nu l ai nimerit! :))

Eu cred ca daca as pati asta, avand in vedere cele spuse de tine, o sa il iau la tinta. ;)

Pai daca ala era profesor, poate trebuia sa iei niste notite!
p.s. vezi ca vin sa iti ocup locul ala cu mrene! :))

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 08 Iul 2008, 10:55

:)

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 08 Iul 2008, 11:17

profesor, tinte, despre ce vorbiti voi aici? :oops: :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 08 Iul 2008, 11:43

"Dn permisul actual (ma refer la carnetul de membru eliberat de AGVPS)"

din cate am inteles pe alte topicuri, nu exista permis de pescuit pe 2008, ok? sa inteleg ca carnetul de membru avps tine loc de permis? intreb doar, in necunostinta de cauza, ms

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 08 Iul 2008, 11:45

Da, cum spunea cineva treaba asta e relativa.... Dar va spun ca exista o solutie pentru evitarea full-contact-ului intre pescari... Pe balta pe care obisnuiam sa pescuiesc cu prietenii, excelenta de stiuca de altfel, sunt foarte putine locuri din care poti pescui de pe mal. Aceste locuri erau vesnic ocupate de carasari si baboieri care veneau cu o zi inainte sa-si ocupe locurile si care zambeau malitiosi cand ne vedeau pe noi aparand cu masina la 4-5 dimineata... normal ca nu poti sa te bagi peste oameni....dar zambetul le ingheta brusc cand ne vedeau scotand barca din masina si lansandu-ne la apa la un metru de ei cateodata, pentruca pur si simplu nu aveai pe unde... :lol: Intr-o zi eram cu un prieten in barca iar un pescar frustrat de pe mal ne vede apropiindu-ne si ne zice '' Mai baieti, nu merge stiuca acuma la lingura, acuma la dop mere ma...'' la care prietenul meu se intoarce, executa o lansare la o palma de dopul omului si plezneste o marlita chiar sub nasul lui.... :lol: :lol:
Ideea este ca sunt situatii in care efectiv nu ai ce face daca vrei sa pescuiesti trebuie sa suporti aglomeratia...Mai rau este cand cei care vin peste tine sunt hatari si plasari... :roll:

Scrie răspuns