distante intre pescari

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

gpdorin
junior
junior

Mesaj de gpdorin » 09 Iul 2008, 11:29

[quote="luci_t"]
dar daca merg la pescuit si e ocupat unde pescuiesc de obicei ma duc in alta parte. Iar cand merg la spin oricum nu stau mult timp intr-un loc si atunci caut locurile mai salbatice, unde nu prea intalnesc alti pescari[/quote]

mersi omule! in sfarsit un raspuns concret.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 09 Iul 2008, 12:08

nu trebuie sa multumesti. Ti-am spus ce fac eu :lol:
Daca ar veni unu cu gura mare ca e locul lui si bla bla nu as pleca de acolo nici de ciuda.
Daca o sa mergi la stationar des in acelasi loc o sa ajungi sa-i cunosti pe cei care pescuiesc in zona si poate o sa te ajute lucrul asta. Intr-o perioada cand locuiam in arad, in alfa, si aveam putin timp fugeam la pescuit in caramidarie langa alfa. Dupa o perioada am ajuns sa-i cunosc pe marea majoritate a celor ce pescuiau acolo regulat si chiar sa ne ajutam reciproc cu momeala, carlige, fire, ce era nevoie :wink: Atunci stationarul era baza. Daca nu gaseam momeala plecam pe balta fiind sigur ca o sa gasesc acolo.

gpdorin
junior
junior

Mesaj de gpdorin » 09 Iul 2008, 12:23

Da de ce fugeai luci? Din cauza timpului putin, ori ca sa nu iti prinda altii urma? :wink:
Eu decat sa ma enervez si sa ma minunez de tupeul unuia sau altuia, cred ca mai bine as pleca. Sigur si pestii ar veni dupa mine!
Ramane de vazut!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 09 Iul 2008, 13:03

@gpdorin
si acum de cele mai multe ori fug la pescuit. Timpul liber e aproape inexistent pt mine. Asa ca de cate ori am ocazia imi iau o lanseta si naluci si fuga pe malul crisului, chiar daca e numai pt o ora doua :cry:

zaxor
utilizator nou
utilizator nou

5m cu circumst. etice VS. 0m cu circumst. potential medicale

Mesaj de zaxor » 09 Iul 2008, 22:57

[quote="razvan m."]In trecut, in permisul de pescuit era o rubrica de reguli etice privind practicarea pescuitului sportiv. Una din aceste reguli "nescrise" se referea la distanta minima dintre pescari, care se recomanda a fi de 5 m.
Dn permisul actual (ma refer la carnetul de membru eliberat de AGVPS) a disparut acea rubrica.

Acuma consider eu ca trebuie avut in vedere si alte circumstante. Ca sa dau une exemplu, daca unii pescari frecventeaza un anumit loc aproape zilnic, timp de sa zicem o luna sau chiar doua si la un moment dat gasesc locul ocupat de un nou venit, probabil ca se vor aseza langa el. Nu ?[/quote]

OK. sa consideram ca distanta minima inter pescari rapitori, pe malul unui rau trebuie sa fie de 5 metri (considerentul presupus: etica pescareasca). Eu am o problema cu aproximarea distantelor: care este instrumentul de masura a distantei?

Mai jos avem o problema determinarii lungimii unui perimetru, dar se poate reduce si la determinarea distantei dintre 2 puncte aflate pe marginea unui rau. Este o problema de fractali in esenta, greu de rezolvat matematic.

[With fractals, we discovered that shapes exhibit the same same shape at smaller magnifications. Scale did not change the contours of the original shape. It repeated itself regardless of size. This brings a new understanding to scale and to measurement. The easiest way to understand this is to examine a fairly simple problem. What is the length of the coastline of Britain? Benoit Mandelbrot proposed this question to demonstrate the complexity of measurement and scale. There are a number of almanacs that provide this information. However, if one examines the measuring techniques used to determine the length of Britian's coastline, it becomes obvious that this measurement is only an estimate based on the accuracy of the measuring device. Smaller units mean greater accuracy. But we can continue that line of thinking indefinitely., just as we do with fractions. There are always smaller fractions, an infinite number. Therefore, the coastline of Britain is an infinite length, however, it is confined within a finite space. We can begin to understand then that perimeter can have an infinite length confined within a finite area.]

De aceea consider ca topicul despre distante intre pescari este o problema insolvabila TEORETIC; PRACTIC, cel mai destept este sa te asezi unde vrei, chiar cu riscul sa enervezi pe cineva cu nervii mai enervabili decat ai tai. :)

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Iul 2008, 04:53

nu stiu ce spun legile, dar va spun cum cred eu ca este de bun simt.
daca ma duc la un loc de pescuit si vad ca e ocupat, ma duc mai departe. faza e ca lanseurile mele sa nu deranjeze, dar nici eu sa nu fiu deranjat de lanseurile sau galagia altuia/altora.
oricum daca un loc de pescuit este ocupat, din punctul meu de vedere este compromis, nu mai e "virgin". :D asa ca nu m-as inghesui acolo.
aici ma refer la pescuitul pe rauri, pe balti nu pescuiesc.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

gpdorin
junior
junior

Re: 5m cu circumst. etice VS. 0m cu circumst. potential medi

Mesaj de gpdorin » 10 Iul 2008, 08:04

zaxor:
OK. sa consideram ca distanta minima inter pescari rapitori, pe malul unui rau trebuie sa fie de 5 metri (considerentul presupus: etica pescareasca). Eu am o problema cu aproximarea distantelor: care este instrumentul de masura a distantei?

http://dexonline.ro/search.php?cuv=metru
"MÉTRU, metri, s.m. 1. Unitate fundamentală de măsură pentru lungime din sistemul metric"

Mai jos avem o problema determinarii lungimii unui perimetru, dar se poate reduce si la determinarea distantei dintre 2 puncte aflate pe marginea unui rau.

Serios?

De aceea consider ca topicul despre distante intre pescari este o problema insolvabila TEORETIC; PRACTIC, cel mai destept este sa te asezi unde vrei, chiar cu riscul sa enervezi pe cineva cu nervii mai enervabili decat ai tai. :)

Ia sa imi spui tu mie nene zaxor, daca ma asez langa tine, la o distanta egala cu 4 inmultit cu x (x a ajuns o cunoscuta, nefractala, egala cu lungimea necesara pentru a iti oferi o bricheta, in pozitia fixa pe malul apei, fara aplecare, fara miscare a capului), si se pescuieste la cosulet, intr un cot de apa curgatoare, pentru nervii tai va exista instrument de masura?

:lol:

Scrie răspuns