Fario lasa vrajeala ca sunt plictisit de tine.... scrii pe forum doar asa ca sa ai o ocupatie?Fario_nebunu scrie:Serios amice? Pai atunci tu de ce incercai sa ma "elimini" pe mine de pe Leuca? Ca aveam peste 5 metri fata de tine....shootgun scrie:Cu ce sa te scoata????? Cu mascatii numai... primul venit primul servit...doar nu o fi apa muma-sii....![]()
distante intre pescari
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
ADDICTED TO SPINNING
http://spinningteambv.wordpress.com
http://spinningteambv.wordpress.com
io de obicei ma duc la pescuit ca sa ma simt bine.....deaia incerc sa am tot timpu actele in regula si sa nu calc pe nimeni pe bataturi.......si in plus nu-mi place sa simt respiratia pescarului de langa mine,asa ca iau o distanta apreciabila(cand se poate)
dar am patit de multe ori sa prind undeva(balta,rau)unde nu se prindea mai deloc si sa fiu napadit de pescari deastia "la ciupeala"....care nu-s sanatosi daca nu incalca vreo regula...de etica pescareasca,de legislatie si in primu rand de bun simt!
si atunci sa vezi lanseuri peste firul meu.....agatat/intrat in apa ca sa isi scoata "pretioasa" montura/naluca coclita.....
si cel mai ciuda mi-e ca de obicei nu reusesc decat sa strice locul si dispozitia!nu tin minte sa fi prins vreunu in felu asta!
si de obicei evit "tensiunile" si plec in alt loc sa ma simt bine ca pot pescui in liniste,si ma pot bucura de orele alea........
asta nu inseamna ca ma las calcat in picioare......ca daca se intampla,nu ma dau inapoi....
dar am patit de multe ori sa prind undeva(balta,rau)unde nu se prindea mai deloc si sa fiu napadit de pescari deastia "la ciupeala"....care nu-s sanatosi daca nu incalca vreo regula...de etica pescareasca,de legislatie si in primu rand de bun simt!
si atunci sa vezi lanseuri peste firul meu.....agatat/intrat in apa ca sa isi scoata "pretioasa" montura/naluca coclita.....
si cel mai ciuda mi-e ca de obicei nu reusesc decat sa strice locul si dispozitia!nu tin minte sa fi prins vreunu in felu asta!
si de obicei evit "tensiunile" si plec in alt loc sa ma simt bine ca pot pescui in liniste,si ma pot bucura de orele alea........
asta nu inseamna ca ma las calcat in picioare......ca daca se intampla,nu ma dau inapoi....
Cred ca-i vorba de legi nescrise , alea bunei purtari .
5 m pe mal nu ma deranjeaza , exceptie daca ii un varza care nu controleaza si poate te trezesti ca pui botu la un hardbait
in lanseu , easta in fericitu caz ca da la spin , astia none expirience la grund is periculosi ,anu trecut am vazut pe unu care si-o lansat rucsacu in apa intr-o tentativa de personal best in lanseu
In schimb , dupa barci lansez . Is care baga trena pe linga mal sau pur si simplu la plimbare , atita ca nu au voie sa incomodeze pe aia de pe mal si sa-i ocoleasca la o distanta corespunzatoare . Le pasez cite un popper la un-doi metri de barca , in marea majoritate a situatiilor schimba directia . Saptamina trecuta i-am aruncat la un subnormal de doua ori peste firele de trena , da nu am reusit sa le agat , aveam un bucktail si mi-era ca dispare din raza lanseului pina cautam un jig sau altceva corespunzator .
Odata , noapte era sa lansez la un amic in barca , m-o recunoscut ala dupa voce , i-am semnalizat cu lanterna sa schimbe directia ,da s-o facut ca nu vede , dupa aia s-o auzit o voce " bah , tu esti !"
Vocea era foarte nesigura , in prima faza
Evident , schemele astea se bazeaza pe ...nu stiu pe ce se bazeza ...dar s-ar putea sa dau de careva care sa traga si el in mine
, desi legea ii de partea mea
Fir Intins!!!
5 m pe mal nu ma deranjeaza , exceptie daca ii un varza care nu controleaza si poate te trezesti ca pui botu la un hardbait

In schimb , dupa barci lansez . Is care baga trena pe linga mal sau pur si simplu la plimbare , atita ca nu au voie sa incomodeze pe aia de pe mal si sa-i ocoleasca la o distanta corespunzatoare . Le pasez cite un popper la un-doi metri de barca , in marea majoritate a situatiilor schimba directia . Saptamina trecuta i-am aruncat la un subnormal de doua ori peste firele de trena , da nu am reusit sa le agat , aveam un bucktail si mi-era ca dispare din raza lanseului pina cautam un jig sau altceva corespunzator .
Odata , noapte era sa lansez la un amic in barca , m-o recunoscut ala dupa voce , i-am semnalizat cu lanterna sa schimbe directia ,da s-o facut ca nu vede , dupa aia s-o auzit o voce " bah , tu esti !"

Evident , schemele astea se bazeaza pe ...nu stiu pe ce se bazeza ...dar s-ar putea sa dau de careva care sa traga si el in mine

Fir Intins!!!
Imi aduc aminte de o faza
dadeam noaptea ,anu trecut , de pe un colt de ponton , erau barci ancorate si aveam un unghi sub 45 de grade unde puteam lansa . Numa ca un felinar ne incomoda al naibii de mult . Asa ca la fiecare lanseu , ala care nu lansa se apleca , baga capu la cutie , io si cam toti amicii mei nu lansam din virfu batului , nu sintem asa maestri
. Trebuia sa arunc eu , se apleaca colegu , dau batu pe spate , agat un cablu de la nustiu ce instalatie pe acolo , dupa 2-3 secunde se scapa naluca si lansez , numa ca asta s-o ridicat , asa ca i-am altoit un Stardic 4000 in cap
. la prima faza am crezut ca i-am spart capu , da cum avea o caciula groasa , iarna fiind ,o ramas cu un cucui . Nu-i buna inghesuiala , da n-am bagat la cap se pare , ca dupa aia am dat 3 de pe locu ala , da nu am avut ghinion .
Fir Intins!!!

Fir Intins!!!
]shootgun scrie:Cu ce sa te scoata????? Cu mascatii numai... primul venit primul servit...doar nu o fi apa muma-sii....
intr-un fel de logic ma refer numai la pescuitul la scobar (pentru cei care cunosc tehnica) . Trebuie sa intri in apa si sa construiesti fel de baraj . De fapt infing un bat destul de gros ca sa reziste presiuni apei. Dupa acest bat se creaza vartejuri si o zona relativ mai calma. In aval de barajul asta se curata locul de bolovani si de mizerii. Dupa aia trebuie momit mai multe zile la rand cu viermisori sau mamaliga. Intr*-un fel e normal ca oameni sa isi revendice dreptul relativ. De obicei vorbesc frumos cu tine si iti explica care e treaba.
La rapitori cel mai corect e sa iti respecti colegi si ai o distanta cat mai mare fata de el. As vrea ca intotdeauna sa fie posibil. Eu personal caut locuri care sunt inaccesibile pescarilor de stationar.
the angler is catching xxx, not by the lure
Tot in ceata am ramas, asa ca revin cu doua exemple:
1. Bat malul Muresului in cautare de un loc. Si dupa un ceas de lansari cu fel de fel de voblere, mai fac o deplasare, si iar incercare... si iar nimic...si tot asa. La un moment dat, cativa lucratori din zona imi spun: auzi ma, meri acolo, sau acolo, sau dincolo. Acolo am vazut ca au prins altii. Cum procedati? Insistati cu cautarile?
2. Te plimbi pe mal, si vezi intr un loc cum sar rapitorii, de zici ca au inebunit. In zona e pustiu. Dupa o juma de ora, trece unu pe acolo (nu e pescar), si iti spune sa insisti acolo ca i a mai vazut pe altii care au prins peste acolo. Voi ce faceti? Va ridicati si plecati de acolo? Mai departe. Prinzi acolo ceva si revii si maine. Dupa putin timp, apare doi pescari acolo. Iti spui, or fi proprietarii locului? Ei l-au gasit? Ei l-or fi facut? Au chemat pestii acolo? Ademenindu i prin dansuri de voblerase? Tu pescuiesti, cum am zis la inceputul topicului, lansand la circa 15m in aval si la distanta de 1, 2m de mal. Iar pescarii, unu se pune in amonte de tine, celalalt, nici macar sa salute, se posteaza in fata (aval) ta la 2,3 m. Fara sa iti spuna ceva de genul.... stii, eu pescuiesc de mai mult timp aici, pot sa dau si eu langa tine? No acuma cum drac mai lansezi? Bagi niste loburi? sau razante? sau te inveti cu musca, faci un lasou, si .... faci o baie aluia?
Am scris atata, deoarece as dori cum ar fi mai ok, normal sa procedez? M am gandit ca daca ala m o enervat, atunci pe viitor fac si eu ca el? M as simti bine oare?
Sau sa dau un anunt la tv sa mi se spuna pe zona cutare, care is locurile de pescuit ale fiecarui pescar, si asa ar fi mai simplu?
Sau o tablita cu numele gasitorului de loc?
Cum fenomenul asta -spinning- nu ma lovit de multa vreme, ma intreb ca e o asa de mare concurenta in a prinde? se mananca asa mult peste? se elibereaza tot?
in fine....
1. Bat malul Muresului in cautare de un loc. Si dupa un ceas de lansari cu fel de fel de voblere, mai fac o deplasare, si iar incercare... si iar nimic...si tot asa. La un moment dat, cativa lucratori din zona imi spun: auzi ma, meri acolo, sau acolo, sau dincolo. Acolo am vazut ca au prins altii. Cum procedati? Insistati cu cautarile?
2. Te plimbi pe mal, si vezi intr un loc cum sar rapitorii, de zici ca au inebunit. In zona e pustiu. Dupa o juma de ora, trece unu pe acolo (nu e pescar), si iti spune sa insisti acolo ca i a mai vazut pe altii care au prins peste acolo. Voi ce faceti? Va ridicati si plecati de acolo? Mai departe. Prinzi acolo ceva si revii si maine. Dupa putin timp, apare doi pescari acolo. Iti spui, or fi proprietarii locului? Ei l-au gasit? Ei l-or fi facut? Au chemat pestii acolo? Ademenindu i prin dansuri de voblerase? Tu pescuiesti, cum am zis la inceputul topicului, lansand la circa 15m in aval si la distanta de 1, 2m de mal. Iar pescarii, unu se pune in amonte de tine, celalalt, nici macar sa salute, se posteaza in fata (aval) ta la 2,3 m. Fara sa iti spuna ceva de genul.... stii, eu pescuiesc de mai mult timp aici, pot sa dau si eu langa tine? No acuma cum drac mai lansezi? Bagi niste loburi? sau razante? sau te inveti cu musca, faci un lasou, si .... faci o baie aluia?
Am scris atata, deoarece as dori cum ar fi mai ok, normal sa procedez? M am gandit ca daca ala m o enervat, atunci pe viitor fac si eu ca el? M as simti bine oare?
Sau sa dau un anunt la tv sa mi se spuna pe zona cutare, care is locurile de pescuit ale fiecarui pescar, si asa ar fi mai simplu?
Sau o tablita cu numele gasitorului de loc?
Cum fenomenul asta -spinning- nu ma lovit de multa vreme, ma intreb ca e o asa de mare concurenta in a prinde? se mananca asa mult peste? se elibereaza tot?
in fine....
faci si u cum crezi ca e mai bine, in functie de "vecinii tai". cat despre sfaturile trecatorilor, mai bine dai unde crezi u ca vei prinde, unde intuiesti u ca sta pestele vizat; EX: tu dai la clean la vobler sau rotativa, etc, si vine unu si-ti spune ca mai incolo a vazut el ca a prins cineva, unu dupa altu. ca acolo sta pestele, ala de fapt prinzand caras, rosioara, etc, cu totul alta mancare de peste, u dai la apeste, ala da la peste, asta e tot ce vad trecatorii, cand voi vizati total alte specii de pesti si folositi scule total diferite;
fire intinse
fire intinse
-
- veteran
Vreau si eu sa fac un comentariu pe tema distantei intre pescari. Merg relativ des pe lacuri mici, de crap si caras, cam cum e salba Butimanu langa Buc. Aici e balta privata, se plateste taxa, numai ca administratorul nu a impus distanta minima intre pescari, asa ca taie chitanta oricui vine pe balta cu undita. Si uite asa, daca la ora 4 dimineata aveam cam 20 de m intre pescari, pe la 6 erau doar 10 si la 11.00 maxim 5 metri, chiar 3 pe alocuri! Ma intreb si eu - in taxa platita nu intra si dreptul meu de a pescui confortabil, de a avea un spatiu fata de vecin, malul curat etc? Daca as fi admin de balta cand as vedea ca deja sunt multi pescari nu as mai permite accesul altora. Sau as face ceva pe baza de rezervare facuta cu 1-2 zile inainte. Nu credeti ca ar fi mai decent?
pai daca vede ca asa vinde de ex 100 bonuri pe zi, crezi ca i-ar conveni sa vanda 50 doar de dragul confortului pescarilor? normal asa ar fi, dar cu ce mai plateste rata la BMW, cu ce mai plateste solarul la sotie, cu ce mai da spaga pt tampeniile lu fiisu, etc, sunt multte exemple, si atat cat le merge, nu-i mai intereseaza de altii, mai ales daca balta e concesionata, profita cat poate, daca e alui, poate se mai gandeste si pe viitor sa aiba clienti la balta, 

mie mi-a refuzt anul trecut un proprietar de balta accesul pe motiv ca nu mai are locuri
si nu erau prea multi pescari, dar el a considarat ca sunt destui. Si mergeam acolo de vre-o 2 ori pe luna. Deja ne cunosteam, dar tot nu ne-a lasat sa intram pe balta
Am prieteni cu care daca merg la stationar distanta dintre noi este nesemnificativa, dar cu ei mai mult stau la povesti decat sa pescuim. Pescuitul e motivul care ne da ocazia de a sta la un pahar de vorba fara sa fim deranjati
dar daca merg la pescuit si e ocupat unde pescuiesc de obicei ma duc in alta parte. Iar cand merg la spin oricum nu stau mult timp intr-un loc si atunci caut locurile mai salbatice, unde nu prea intalnesc alti pescari

Am prieteni cu care daca merg la stationar distanta dintre noi este nesemnificativa, dar cu ei mai mult stau la povesti decat sa pescuim. Pescuitul e motivul care ne da ocazia de a sta la un pahar de vorba fara sa fim deranjati

dar daca merg la pescuit si e ocupat unde pescuiesc de obicei ma duc in alta parte. Iar cand merg la spin oricum nu stau mult timp intr-un loc si atunci caut locurile mai salbatice, unde nu prea intalnesc alti pescari
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k