Dezbatere publica - reorganizarea forumului

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
geronimo
junior
junior

Re: Dezbatere publica - reorganizarea forumului

Mesaj de geronimo » 24 Feb 2013, 00:25

Ma scuzati , daca ma bag aici un pic offtopic , dar am o problema , io inteleg ca sunt utilizator nou inregistrat , si nu pot avea aceleasi drepturi ca cineva mai vechi cu multe postari . Dar vad ca am primit un PM si nu pot sa le citesc , deoarece scrie ca : "Aveti 1 mesaj privat în asteptare datorita faptului ca dosarul este plin.
Receptionarea tuturor mesajelor în asteptare… acestea vor fi resortate în dosarul potrivit daca este destul spatiu disponibil."
Dar nici nu pot sa sterg din mesaje , asa ca rog frumos un moderator sa ma ajute , daca se poate , sau macar sa ma lamureasca cineva de ce nu pot trimite PM ? Si care este solutia sa pot utiliza aceasta functie ?
Totodata , daca mi se permite , dupa parerea mea ar fi mai util un sistem care da un anumit rang utilizatorilor (adica senior member ... veteran ) sa fie dupa vechimea pe forum , si nu neaparat dupa numarul de postari efectuate , ceea ce genereaza o multime de postari inutile .
Fiind incepator in materie de spinning nu prea am ce posta , fiindca nu cred ca am atata experienta incat sa pot spune ceva util celor care practica acest stil de pescuit de mai multa vreme , decat sa ma fac de ras , mai bine citesc topicurile interesante si incerc sa invat de la cei mai experimentati .
Astfel cu sistemul actual , unde numai numarul de postari conteaza , chiar daca m-as fi inregistrat de mai mult timp , nu stiu daca as fi ajuns sau voi avea sansa de a ajunge vreodata la un numar semnificativ de postari :roll:

Cu stima si :respekt:

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 24 Feb 2013, 08:19

Va propun ca pe forum sa faceti un topic intitulat LEGISLATIE PESCUIT. In acest topik sa fie scrise legile care reglementeaza pescuitul sportiv/recreativ, perioade de prohibitie, etc
Ar fi mai usor de cautat pe forum
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 24 Feb 2013, 16:39

Se pare ca Anuntul lui Danr nu e luat in considerare de nimeni: valabil, up etc tot apar...
De ce nu se iau masuri impotriva acelor persoane?

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 24 Feb 2013, 19:39

George1985 scrie:Se pare ca Anuntul lui Danr nu e luat in considerare de nimeni: valabil, up etc tot apar...
De ce nu se iau masuri impotriva acelor persoane?
Nu ar mai fi necesara o masura daca asemenea miscari (up, valabil, de actualitate) nu ar mai aduce automat anuntul in top, astfel incat fiecare anunt sa-si pastreze pozitia in functie de data postarii.

adyduck
veteran
veteran

Mesaj de adyduck » 24 Feb 2013, 20:24

Vad ca toata lumea e plina de bune intentii, dar poate ar trebui si moderatorii sa afle asta si sa se comporte corespunzator, adica in primul rand sa comunice cu userii (asta cred ca e primul lor rol aici) si sa ii respecte daca asteapta sa fie respectati.

Ia uitati o mostra de comportament civilizat si comunicare transparenta pe forum:

Mesaj trimis lui Adelin pe 21.02.2013 (deci inainte de mesajul lui danr de care am aflat in aceasta seara dupa ce mi-a fost sters in totalitate un topic):

Actualizare topicuri vanzari
Dată expediere: Joi Feb 21, 2013 9:25 am
Expeditor: adyduck
Destinatar: Adelin

Salut. De 2 zile incerc sa fac actualizare pentru 2 topicuri pe care le am la Vanzari articole pescuit si de fiecare data dupa un timp topicurile revin la versiunea anterioara actualizarii. Ce se intampla? Fac ceva gresit si sunt sanctionat de moderatori fara a fi anuntat sau ce altceva? Ms.
adyduck
member

Adelin imi raspunde:

Re: Actualizare topicuri vanzari
Dată expediere: Joi Feb 21, 2013 12:33 pm
Expeditor: Adelin
Destinatar: adyduck

Am luat legatura cu admin-ul.

Dupa acest raspuns liniste deplina (bravo moderatori!!!). Tineti cont ca am semnalat o problema pe care am avut-o inainte ca danr sa publice topicul:

Anunt reguli sectiunea vanzare
de danr 0 Răspunsuri183 Vizualizări
Ultimul mesaj Vin Feb 22, 2013 1:21 pm
danr

Astazi, mai exact la ora 19:48 primesc un mesaj de la MihaiV

Re: Vand vobler stiuca 4Play
Dată expediere: Dum Feb 24, 2013 7:48 pm
Expeditor: MihaiV
Destinatar: adyduck

Citeste regulamentul:
anunt-reguli-sectiunea-vanzare-t24447.html

Subiect: Vand vobler stiuca 4Play

Simultan, topicul meu este complet sters (desi nu am fost atentionat in nici un fel ca fac ceva gresit - desi am intrebat, iar eu nu citesc zilnic tot forumul ca sa aflu ca exista schimbari in politica site-ului, deci nici mesajul lui danr de acum 2 zile).

Mi se parea normal si firesc sa primesc fie pe privat un raspuns la plangerea mea, fie in topic moderatorul cel "corect" sa imi spuna ce fac gresit ca sa nu mai fac. Plecand de la ideea ca toti userii sunt si trebuie tratati ca infractori nu cred ca se va ajunge undeva cu acest forum - poate numai la o intoarcere in urma cu cel putin 23 de ani.

Cu parere de rau dar de azi nu voi mai accesa acest forum care devine altceva decat ar trebui sa fie: un ajutor in toate domeniile pentru pescarii la rapitor.

Ceausescu a cazut (dar unii parca nu au aflat) tocmai pentru a vrut sa controleze totul, inclusiv ceea ce gandim. Nu faceti ca el...

Va salut!

spinvalentin
junior
junior

Mesaj de spinvalentin » 24 Feb 2013, 22:37

Stiu ca poate aceste randuri ale mele ar putea fi ultimele pe acest forum, desi nu mi-as dori, insa as vrea sa fac cateva precizari simple, clare si sincere despre acest forum:

- Forumul a luat nastere ca sa vina in ajutorul pasionatilor pe pescuit, este scopul primordial al unui forum. Trebuie sa fie asadar un loc de intalnire virtuala relaxant si care sa favorizeze comunicarea libera, deschisa , prieteneasca a participantilor/userilor. Asocierea forumului cu interese comerciale poate impiedica atingerea scopurilor pentru care a fost creat si poate denatura comunicarea libera.

- Un forum cu restrictii mari si in crestere implica anumite constrangeri pe care multi membri cu buna credinta nu sunt dispusi sa le accepte, ei percep aceste reguli ca aducand atingere libertatii de comunicare. Este normal sa existe reguli de comunicare, de postare, insa este foarte important unde decidem sa tragem linia. Regulile sunt bune insa prea multe si prea dure nu maresc numarul userilor dornici sa participe la discutii in care exista prea multe subiecte tabu. Curentele de opinie conform carora sunt prea multe drepturi si prea putine obligatii ptr useri nu sunt totdeauna cele mai benefice si constructive puncte de vedere.

- Problemele si disensiunile apar numai in sectiunea Bazar, de ce oare ? E un semn ca inca mai e o sectiune vie care traieste si care anima multi useri, sectiune fara de care forumul pierde substanta, interes si useri. Trebuie moderat constant si consecvent ptr a ne pastra pe linia dreapta, nu e deloc o sarcina usoara , asa ca trebuie implicare, comunicare si transparenta.

- Un forum in care feed-back-ul corect, sincer si la timp intre moderatori si useri nu se realizeaza in parametri asumati sau nu se realizeaza deloc, nu e un forum cu multi oameni fericiti. Comunicarea bilaterala armonizeaza opiniile si interesele, iar lipsa ei poate duce la degradarea beneficiilor ambelor parti implicate. Astazi cu totii ne-am obisnuit sa discutam mai liber si mai fara bariere decat cu niste ani in urma si generatiile mai tinere cu atat mai mult apreciaza exprimarea neingradita.

Cu siguranta ca sunt si multe lucruri bune pe acest forum, dar avem oare puterea sa indreptam lucrurile care sunt de indreptat ; putem sa acceptam ca anumite aspecte trebuie imbunatatite ?
Poate aceste pareri nu reprezinta mai mult decat un punct de vedere subiectiv si partinitor, dar ce ne facem daca reprezinta niste bucati mai mici dintr-un adevar mai mare ?

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 24 Feb 2013, 22:53

Acesta este un auto-denunt:

Fiind un bisnitar pur sange :), urmaresc eficientizarea la maxim a tranzactiilor. Ca atare, astept noul forum si viata veacului ce va sa vie, Amin ! :)

Sper ca pe noul forum nu va mai fi cazul sa intru de pe telefonul mobil ca sa nu fiu prins de sistemul de monitorizare a traficului pe internet pus la dispozitie de catre companie :), de 5 ori pe zi si sa imi tot actualizez anunturile cu cretina afirmatie "UP!". Adica, daca tot e regulament cu asa ceva, sa il respecte toti. Or suntem golani, or nu mai suntem ! :)

Am de scos la licitatie vreo 5 lansete de rapitor (din cele 11 pe care le-am adunat de vreo 4 ani). Am vazut la total un lamiglas cu care sper sa reusesc sa pescuiesc jumatate de zi pe 45 de grade in august pe chiroiu fara sa fac febra musculara si fara sa fiu nevoit sa dau cu un par ca sa nu raman fara fir pe tambur, insa anul acesta nu sunt bani de investitii de la Guvern :) si deci trebuie sa reciclez. Voi folosi un sistem de licitatie pentru vanzare, brevetat de edi_curiosu aici. Dar, astept noul forum, acel Paradis ideal in care nu se va incalca nicio regula si toata lumea va planta panselute :).

P.s.: ieri am fost la peste. -1 grad maxim toata ziua, noroaie ca la Calugareni in '95 (1595). Am turat motorul la ford ka la 6000 si inexplicabil masina e inca intreaga :). Noroc ca era frig afara, ca altfel lua foc. Peste canci, un shad taiat la mal de o marlita probabil.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 24 Feb 2013, 23:17

Nu stiu cum se face da o pescuiesc cu aceleasi bete de vreo 7-8 ani , nu ma mananca de up-grade , am vandut odata un bat la un amic , acuma depinde de viziunea fiecaruia , da ii prea multa bataie de cap sa tot vinzi si sa tot up-gradezi continuu , tinand cont de faptu ca tot apar scule noi , o sa up-gradezi toata viata , un fel de alergat dupa cai verzi pe pereti :wink:

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 24 Feb 2013, 23:43

pai da, dar iti dai seama cat loc se face in husa cu lansete ? :)

problema cu upgrade-ul e alta: depinde pe ce ape pescuiesti. Stilul se schimba mai putin. De exemplu eu pescuiesc de peste 10 ani intr-o combinata alpina de table si plastice, introducand in playlist voblerele in pescuitul cleanului de vreo 2 ani.

Apele insa se schimba. De exemplu, in acest moment pescuiesc doar pe garle pe care le-am introdus in calendar in ultimii 2 ani. Nimic de acum 3 ani. Nimic. Sunt alte ape, cu alte particularitati fata de cele pe care pescuiam acum 4-5-10-15-23 ani, si cu pesti de alte talii uneori. Deci, daca schimbi conditiile, e normal sa schimbi si aplicatiile folosite. E adevarat, acum 15-20 de ani, chestia cu echipamentul nu era atat de mediatizata si de importanta ca in zilele noastre. Problema e ca in apele atat private cat si publice pestele e din ce in ce mai putin, mai stresat, mai agresat si ca atare mai greu de prins. Pestii evolueaza ca specie mai rapid decat noi pescarii. Gandeste-te ca totusi sunt specii de pesti care au supravietuit de mii de ani. Noua inca nu ne este clara originea ca specie. Iti dai seama in ce rahat suntem :) iar in ape inca mai exista pesti in ciuda curentarii si a carbidului? Deci evolutia si adaptarea lor este una fabuloasa si daca nu tinem pasul cu ei, chiar vom pescui ca in cada :) .

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 24 Feb 2013, 23:59

spinvalentin scrie:Stiu ca poate aceste randuri ale mele ar putea fi ultimele pe acest forum, desi nu mi-as dori, insa as vrea sa fac cateva precizari simple, clare si sincere despre acest forum:

- Forumul a luat nastere ca sa vina in ajutorul pasionatilor pe pescuit, este scopul primordial al unui forum. Trebuie sa fie asadar un loc de intalnire virtuala relaxant si care sa favorizeze comunicarea libera, deschisa , prieteneasca a participantilor/userilor.

- Problemele si disensiunile apar numai in sectiunea Bazar, de ce oare ? E un semn ca inca mai e o sectiune vie care traieste si care anima multi useri, sectiune fara de care forumul pierde substanta, interes si useri.

Mai , de ce esti capos ? Ti-am mai spus ca forumurile au luat nastere ca loc de intilnire virtual , chit ca unii au inteles ca chintesenta ii ca acolo inveti , in cazu de fata pescuit !
Cea mai mare placere in pescuit ii sa te dezvolti singur , nu sa iei mura-n gura :wink:

Si cum aici era multa galagie (adica trafic ) , da traficu asta era facut din discutii , multe polemice insa distractive in felu lor , si multi le-au sorbit ca pe o bere proaspata , Si cand vadu o fost facut , hop si bisnismeni , ca acuma sa-mi spui tu mie ca fara sectiunea obor/talcioc forumu pierde substanta :shock: , nu crezi ca te intreci ?
Substanta forumului asta ii "daiwa versus shimano" , "textil vs mono " , "fast vs moderate", "lung vs scurt","natural vs artficial" si alte opere :D , la care am contribuit cum am putut fiecare , aia ii substanta forumului :wink: , nu vanzarile de scule second-hand !
Pe toti dracii , am fost aici de la inceput si-mi amintesc cum era , sa stau acuma sa-mi spuna unu cu cateva clone prinse la activ, care-i esenta si substanta chiar ii prea mult !

Scrie răspuns