Dezbatere publica - reorganizarea forumului

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
sherbamont
veteran
veteran

Re: Dezbatere publica - reorganizarea forumului

Mesaj de sherbamont » 22 Feb 2013, 17:58

esti tare Fly,te cunosc si certific faptul ca nu esti clona.Dar sus numitul mai are o gramada de clone pe forum unele nou aparute.

Sectiunea de vanzare-cumparare se poate normaliza : nici un anunt sa nu apara fara aprobarea adminului sau a unui moderator(ce are acces la ip-urile utilizatorilor).Am si alte solutii dar prefer sa le discut personal cu Dan.
E pacat de acest forum ca s-a ajuns aici.inca se mai poate face ceva....Multi moderatori sunt degeaba.Ori moderezi ori nu.

Sunt multe de spus dar si mai multe de facut.

Voluntar pentru moderare/administrare

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 22 Feb 2013, 18:01

SF-ule, esti de prea buna creditza...:) (impratasesc in genere ideile tale si-a altora care sustin asta)
Nu tre' sa ne mire panta pe care a luat-o sectiunea "vanzari-cumparari", de 30-35 de ani se face bishnitza, e-o filosofie de viatza pentru unii si nu conteaza "marfa"...(de la blugii turcesti la "chinezariile" japoneze:) Pot sa m-a rad! :) :) :)

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 22 Feb 2013, 18:25

Azi dupa masa, iar au aparut la bazar clone. :headbash:

mariush
senior
senior

Mesaj de mariush » 22 Feb 2013, 20:31

poate n-ar fi rau un video-chat la rubrica de vanzari-cumparari,asa se pot prezenta sculele in timp real si in plus nu s-ar incarca forumul cu atatea poze.asta ar rezolva si problema celor care nu au postari multe si au limitat nr de poze...si nici nu ar determina pe nimeni sa posteze numai pentru cota :lol:
"nevoia este parintele inovatiei" PLATON

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 22 Feb 2013, 20:37

Aia ne mai trebuie video-chat! :lol1: :lol1:

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 22 Feb 2013, 21:47

- limitare postari in anunturi vanzare/cumparare sau renuntarea la rubrica si crearea unei sectiuni pe site organizata pe categorii de produse (mai exista site-uri asa)
- drept de ban la moderatori
- creare categorii de moderatori (moderatori standard si supermoderatori -> doar supermoderatorii pot da ban)
- exista siteme de customer support, atunci cand scrii un ticket/problema ti se selecteaza automat tickete/probleme asemanatoare => ar fi util ca atunci cand se incepe un subiect nou, pt ca nu toti folosesc cuvinte sugestive si NU folosesc functia cautare, sa se faca un autocomplete cu topicuri relevante -> asa se poate contribui la discutii mai vechi si se ajunge la o mai buna oraganizare a subiectelor
- neaparat NU trebuie pierdute mesajele vechi, pot zice ca rapitori.ro a fost manualul meu invatat spinning :)
- fonturi mai mari :D
- functionalitati de moderare mai usoare (sa desparti si sa lipesti mesaje e un chin in formatul curent :D)
- varianta curenta are posibilitatea vizualizarii avertisemtelor/notitelor asociate cu utilizatorii problema, asta ar trebui sa ramana dar sa se si consulte periodic de cei cu drept de ban deci trebuie facuta o sectiune in panoul de moderare de top10 "bad guys" :D

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 22 Feb 2013, 21:54

rine scrie:ce bine intentionati sunt auslander -ii nostri. cum vor ei sa ne scape de mentalitatea de talcioc si precupet.
sa-i invete pe tarani cum e cu civilizatia si e bay-ul...
dar nu prea stiu toate versurile.
ca la noi, nu-i ca la ei.
nu stiu ,de exemplu, ca multi de pe ebay-de,sunt rau intentionati si nu vor nici d-ai dracu sa livreze in patria noastra draga membra UE. si ca noi ,este cetateni UE cu drepturi .nu vrea ei si pace. atunci tre' sa-ti cauti rude ,pretini, cu adrese de acolo , mai de la oras ca sa intri si tu in randul lumii civilizate ,cu-n articol luat de pe ibai . plus un cado mic.o atentie, ca poate mai ai nevoie....
dar daca Domnii chiar vor sa ajute,poate permit sa folosim adresele lor pentru livrare .. chiar si aia de la casa de vacanta e buna , daca esti in primele vagoane ale trenului european 8)
si atunci scapam de taraba.
eeee? :D
Rine, oi fi eu auslander, dar cunosc romani ramasi in patrie care au primit si primesc scule de pe ebay acasa fara sa treaca pe la casa mea de vacanta (distanta de 500m de apartamentul in care locuiesc) . Nu este numai un singur vanzator pe ebay.
Uite daca vrei sa utilizezi adresa casei mele de vacanta pentru livrari ti-o dau. Dar trebuie sa vii pana aici sa-ti iei marfa. :lol:

Asa facem si o iesire la peste.

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 22 Feb 2013, 23:03

Eu urmaresc preponderent rubricilile "echipamente si accesorii" si "anunturi vanzare cumparare articole de pescuit". Cred ca amandoua sunt importante, iar forumul ar fi sarac fara ele. Postez rar fiindca nu cred ca am atatea cunostinte cat sa emit opinii utile. Urmaresc atent discutiile si chiar polemicile care dezvolta la rubrica "echipamente si accesorii" fiindca uneori revigoreaza subiectul si scot la iveala informatii nefilatrate si mai apropiate de adevar.
In schimb ma agaseaza faptul ca, la sectiunea vanzari, anumite anunturi se mentin sus prin postari succesive. Cred ca acesta este si motivul pentru care sectiunea se umfla artificial si generează certuri.
Cred ca aceasta problema se va rezolva simplu daca un anunt odata postat nu va reveni in top la postările ulterioare, urmand ca anunturile să curgă cronologic, iar cei interesati de subiect sa-l identifice printr-o functie de cautare adecvată si să poate urmari modicările survenite pana la epuizare.
Aceasta procedura ar fi utila, cred, numai la sectiunea de vanzari si ar diminua tentatia de a posta doar pentru a mentine un anunt in atentie.

spinvalentin
junior
junior

Mesaj de spinvalentin » 23 Feb 2013, 11:30

TheFly scrie:deosebit de interesanta dezbatere, dar cam monoloaga, mai ales ca se converseaza clonele intre ele :).

Cu toate acestea, nimic nu ne poate obliga sa ne limitam la un anume set de produse comercializat online sau fizic pe piata. Cine isi permite sa importe pe cont propriu produse si sa le vanda, trebuie lasat liber sa o faca, pentru ca e spre binele pescarilor. Nu ma intereseaza personal profitul niciunui comerciant sau asa zis bisnitar, ma intereseaza doar cateva lucruri esentiale:

-trusa de pescuit
-buzunarul propriu
-rezultatul aparitiilor subacvatice pe mal

Pe de alta parte, o rubrica ce aduce un trafic atat de insemnat unui site prin intermediul careia se promoveaza o afacere ce genereaza venituri financiare, nu va putea fi scoasa din structura noului forum. Faceti un scurt review in linii mari a celor intamplate in ultimele 2-3 luni pe forum si trageti concluzia ce activitate/trafic ar fi inregistrat acest forum fara sectiunea de talcioc.

In acelasi timp, eu marturisesc ca personal nu am reusit sa mai extrag o informatie de folos de pe acest forum de foarte multe luni (excluzand chiar si ultimele lunii cu ape bocna) si asta nu pentru ca as fi doxa de pescuit, ca chiar nu e cazul, insa calitatea informatiei a scazut alarmant de mult si nu stiu sincer daca principala vinovata e rubrica de vanzari/cumparari.

Eu imi mai dau maxim 3 luni de interes acordat forumului, in cazul in care nu se schimba nimic si informatiile prezentate vor ramane in aceasi nota de banalitate, la revedere !

p.s.: desi ar putea parea asa, nu sunt o clona a lui Vegas :). Ne asemanam doar la lungimea kilometrica a mesajelor.
Complet de acord cu tine Fly, ai surprins bine aspectele esentiale pe care le-am remarcat si eu dar si alti useri mai experimentati, cu o putere de analiza mai mare:

- comertul gri cu scule de pescuit nu poate fi oprit niciodata, asa ca e mai inteligent sa-l pastram inhouse si controlat cat de cat, astfel incat sa nu apara rulaje semnificative
- nu putem desfiinta sectiunea de "talcioc" ptr ca se duce la vale tot forumul si o eroare grava de strategie de acest gen ar crea o oportunitate mare in alta parte si am asista la migratii masive.
- ideile interesante si utile despre pescuit si tehnicile de pescuit sunt in scadere, locul lor a fost ocupat daca nu de polemici , de ideile si parerile despre sculele de pescuit: peste tot sunt dezbateri doar despre ce tip de rulmenti are cutare morisca, ce tip de carbon are pe varf cutare joarda, care joarda e mai senzitiva. Doar discutiile tehniciste de acest gen impuse indirect si de marketingul producatorilor dar si de anumiti useri interesati , ajung sa uzeze si sa plictiseasca. Un forum ca sa reziste mai are nevoie si de altceva. Discutiile despre pescuit in sine si placerea de a pescui au ramas reziduale si rar abordate.
- exista o intoleranta si o invrajbire destul de pronuntata a unor useri care o raspandesc si o intretin voit sau involuntar (e modul lor de a fi) si care altereaza atmosfera generala de prietenie a forumului. Sunt acei atotstiutori si in pescuit dar si in alte domenii, care au impresia ca pescuitul a inceput si se termina cu ei... Useri mai trecuti decat mine si prin viata si prin pescuit au spus-o la un moment dat, insa de la sine nu se intampla nimic bun.

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 23 Feb 2013, 19:36

am citit cateva pagini din acest topic si nu am mai inteles mare lucru, mi s-a parut ca unele postari sunt rautacioase.
Aveam impresia ca totul curge normal pe acest site, dar vad multa indarjire pe anume aspecte.
Eu aveam credinta ca daca vrei sa mai vezi ce se vinde in domeniul sculelor de pescuit , te uiti si le vezi pe sectiuni iar daca se repeta acelasi anunt foarte des il excludem din atentia noastra fara a interveni cineva .
Si mie mi-ar fi mai comod ca sa pun pozele directin postare , cred ca ar fi Ok.
In rest site-ul este bun , mici modificari care sa ordoneze putin domeniile topicurilor de pe forum poate ar fi binevenite.
Eu am mare respect pentru cei care au facut acest site si pe care nu-i cunosc direct pe niciunul si as dori sa continuam sa ne intalnim virtual in continuare, fara atacuri, virulente sau rautati fiidca nu acesta este spiritul sportului pe care-l practicam.
Mult succes in continuare,
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

Scrie răspuns