Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
paul
- Moderator

-
Sorin scrie:cred ca el la ora asta da cu un jig pe fund in cautarea pragului

Ha ha
Ma gandesc sa ma leg la ochi si sa arunc prin casa cu jigul si sa simt la mana peste ce trec cu el... Sa zic.. asta e o cioata, aici alta structura, un prag (de la usa) etc

-
Sorin
- Moderator

gata ma, ca deviem de la subiect

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Calone
- veteran

Sorine , iar cautati sa-l bagati in matrice ?
Referitor la praguri io zic sa apelam la un topograf care sa vina cu mire cu teodolitul si nivela , sa ia si cateva mire si sa ne intocmeasca dansul hartzi .
Daca as folosi metodele de mai sus cred ca vreo 5 ani nu as mai pescui , ci doar as face scanari . Sunt de parere ca merge mai simplu cu undita de pe mal ( si legat la ochi ) . Asta sa nu fie Sorin singurul .
Poate asa primim ceva malai k pt. nevazatori si ne rotunjim veniturile

-
costica_fishing
- veteran

-
adiavel scrie:Salut prieteni pescari,
apoi eliberati fir de pe mulineta cu frana slabita, in salturi de cate 30 sau 50 cm. Puteti chiar sa aveti o gradatie pe blankul lansetei. Numarati aceste eliberari de fir si cand pluta apare la suprafata apei socotiti adancimea.
Adi.
Mai degraba decuplezi antireturul!
Pe prospectul /cutia oricarei mulinete scrie cati centimetri/ rotatie!
Oricum, nu mi se pare f relevant ca pragul e cu 1 m mai aproape sau mai departe, DECAT DACA PESCUIESC DE-A LUNGUL LUI (sau de deasupra lui, evident)! Ceea ce nu se intampla prea des!
Inca odata, ATENTIE MARE SA NU VA DEA CU RADICALI!
Pt partida de maine ma duc sa imi mai cumpar raportor si teu!

near the beer
-
Sorin
- Moderator

stai ca acu imi pica fisa
tu de-aia faci baie ininte de pescuit!!!!!
cauti pragurile
si culmea ca inoti numa la suprafata
ar trebui sa-ti spunem de aici inainte Prunea sau mai nou Jalminha

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Aquaro Angler
- veteran

Sondarea pragurilor cu pluta este valabila pentru apele statatoare. In cazul sondarii pragurilor in ape curgatoare care au un curent rapid - Dunarea aceasta metoda ar mai fi valabila? Sau pluta va fi dusa de curent in aval cativa metri si va da erori ? Ce metoda de sondare a pragurilor va fi mai exacta in acest caz?
-
Gyorg
- veteran

-
Mai baieti , eu zic ca cel mai bine este sa luati o pereche de ochelari (ev.polarizanti

) si labe si sa va bagati la fund , sa vedeti unde este pragul , asa cum fac unii de pe alte meleaguri (am citit eu undeva pe un forum , nu-l spun care) .
Oricum , la cat deraj faci cu plutele si cu plumbul pe la fundul apei , nu mai conteaza.
-
Gyorg
- veteran

-
Nu chiar , asta l-am citit acum.
Era vb de un forum unde un tip din state recomanda lui D-lui Rosioru sa-si ia, cand pleca la concurs, labe si ochelari sa vada pragurile si sa smulga vegetatia din locul unde pescuieste.
-
Dady
- veteran

Metoda cu pluta este valabila intradevar pentru ape statatoare si cele care au un curent slab. Apele curgatoare, chiar si Dunarea, scot in evidenta existenta unor praguri si santuri. Acestea, pentru un ochi experimentat sint deja evidente. Ca sa apreciezi adincimea apei in aceste santuri poti sa o determini aproximativ, prin celelalte metode. Inca o mica observatie. Ati facut determinari in acelasi loc atit cu sonarul cit si cu firul? Ex din barca, care prealabil este ancorata, se citeste adincimea indicata de sonar si apoi faceti o masuratoare cu sfoara.Eu am avut surpriza sa constat ca cele doua valori erau total diferite si nu cu putin. Este adevarat ca diferenta de masuratoare pe care o arata sonarul se poate considera o constanta pentru toate masuratorile avind in vedere ca acestea se fac intr-o gama destul de apropiata valoric. Eu mi-am facut probleme cu determinarea adincimii apei in apele mute, statatoare care nu spun nimic despre configuratia, adincimile si modul de evolutie a acestora.
Dady