remus?Sorin scrie:''dati domnilor cu un jig pe fund ''
esti sigur?![]()
determinarea pragurilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Metoda este larg folosita de pescarii englezi, si ideea era sa iti faci o idee despre conformatia fundului lacului. Oricum mai bine incerci varianta mioritica: iti cumoeri 20 de lansete, le lansezi din 10 in 10 metri si una din ele trebuie sa cada pe pragpiticu scrie:dati domnilor cu un jig pe fund - nu cred ca din citeva aruncari chiar nu ghiciti pe unde este pragul...
si mai intrebi pe unu, pe altu' si tot afli...
nu ma pot abtine totusi sa nu felicit niste
adevarati oameni de stiinta.
experimentatori de renume.
topografi subacvatici.
exploratori cu orice pret.
anti-sonaristi din principiu.
metoda descrisa mi se pare mai aproape de sculptura in bobul de orez decit de pescuit. apropo, la asta v-ati gindit?

PS: Ai grija cum iti dai cu jig-ul pe fund sa nu te agati

Spining....Prea bun ca sa fie light...
- costica_fishing
- veteran
- costica_fishing
- veteran
determinarea pragurilor
Salut prieteni pescari,
determinarea pragurilor e simpla... ma rog asa cum am invatat-o eu de la englezi. Deci iata montura: o pluta barosana rosie, din aia de portanta 50 - 70 de grame, de "rechin" (stiuca), legata la capatul firului principal al lansetei. Apoi atasezi un plumb greu, de 100-150 grame, pe firul principal, printr-o agrafa cu vartej. Si lansezi, cu lanseta de crap.
Cand montura ajunge pe fund, mulinati pana intariti firul si pluta va fi deci pe fundul apei, langa plumb, apoi eliberati fir de pe mulineta cu frana slabita, in salturi de cate 30 sau 50 cm. Puteti chiar sa aveti o gradatie pe blankul lansetei. Numarati aceste eliberari de fir si cand pluta apare la suprafata apei socotiti adancimea.
Veti afla prin mai multe lansari succesive topografia fundului apei, cu praguri, etc, fara sonar si fara barca.
Cu bine, si sper ca am fost de folos.
Adi.
determinarea pragurilor e simpla... ma rog asa cum am invatat-o eu de la englezi. Deci iata montura: o pluta barosana rosie, din aia de portanta 50 - 70 de grame, de "rechin" (stiuca), legata la capatul firului principal al lansetei. Apoi atasezi un plumb greu, de 100-150 grame, pe firul principal, printr-o agrafa cu vartej. Si lansezi, cu lanseta de crap.
Cand montura ajunge pe fund, mulinati pana intariti firul si pluta va fi deci pe fundul apei, langa plumb, apoi eliberati fir de pe mulineta cu frana slabita, in salturi de cate 30 sau 50 cm. Puteti chiar sa aveti o gradatie pe blankul lansetei. Numarati aceste eliberari de fir si cand pluta apare la suprafata apei socotiti adancimea.
Veti afla prin mai multe lansari succesive topografia fundului apei, cu praguri, etc, fara sonar si fara barca.
Cu bine, si sper ca am fost de folos.
Adi.