Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
fff
- senior

apscaras scrie:
1.anpa
2.ungaria si romania
1. in lipsa unui studiu de specialitate (intocmit de catre un institut de cercetare abilitat) da-mi voie sa nu cred ca a(veti)i aprobare ci doar v-ati prevazut/declarat intentia de a face populari in contractul incheiat cu ANPA (asta nu inseamna APROBARE!!!)
2. Ungaria si Romania? Ce specii de pastrav? Intentionati sa folositi pesti recoltati din mediul natural sau din crescatorii/amenajari? Vor fi pesti din specii "ameliorate", "incrucisari"? Ceva exemplare modificate genetic? ATENTIE, orice populare nesabuita (basca daca e facuta fara aprobare) poate duce la dezastre ecologice si e pasibila de pedepsele prevazute de lege!!!
N.B. ti-as sugera ca inainte sa faci o astfel de miscare sa te asiguri atat ca au fost respectate TOATE prevederile legale, cat si ca ai/aveti TOATE aprobarile si avizele necesare ...
P.S. unii mai si vegheaza
P.P.S. nu, nu sunt "mai rau" (beat/baut parca zicea pytiu) si nici nu pun "piedici" ...
-
apscaras
- utilizator constant

-
fff scrie:apscaras scrie:
1.anpa
2.ungaria si romania
1. in lipsa unui studiu de specialitate (intocmit de catre un institut de cercetare abilitat) da-mi voie sa nu cred ca a(veti)i aprobare ci doar v-ati prevazut/declarat intentia de a face populari in contractul incheiat cu ANPA (asta nu inseamna APROBARE!!!)
2. Ungaria si Romania? Ce specii de pastrav? Intentionati sa folositi pesti recoltati din mediul natural sau din crescatorii/amenajari? Vor fi pesti din specii "ameliorate", "incrucisari"? Ceva exemplare modificate genetic? ATENTIE, orice populare nesabuita (basca daca e facuta fara aprobare) poate duce la dezastre ecologice si e pasibila de pedepsele prevazute de lege!!!
N.B. ti-as sugera ca inainte sa faci o astfel de miscare sa te asiguri atat ca au fost respectate TOATE prevederile legale, cat si ca ai/aveti TOATE aprobarile si avizele necesare ...
P.S. unii mai si vegheaza
P.P.S. nu, nu sunt "mai rau" (beat/baut parca zicea pytiu) si nici nu
pun "piedici" ...
ai impresia ca nu cunoastem legea?iar cand spun aprobare crede-ma ca e aprobare.nu am stat cu mainile in san,toate repopularile se fac strict urmarite de inspectorii anpa,de la achizitionare,pina la introducerea pestelui in apa
-
fff
- senior

1. daca tot cunosti legea spune-mi EXACT ce prevede ref la (re)populari (eu ti-am spus cate ceva deja

)
2. poti sa demonstrezi cu documente ca apscaras are aceasta aprobare de la anpa? daca da sper ca n-ai nimic impotriva a le face publice. in plus ar trebui facut public si nr. studiului si cine l-a intocmit ...
-
anem
- veteran

fff scrie:1. daca tot cunosti legea spune-mi EXACT ce prevede ref la (re)populari (eu ti-am spus cate ceva deja

)
2. poti sa demonstrezi cu documente ca apscaras are aceasta aprobare de la anpa? daca da sper ca n-ai nimic impotriva a le face publice. in plus ar trebui facut public si nr. studiului si cine l-a intocmit ...
degeaba astepti un raspuns pentru ca ma indoiesc ca il vei primi ... e ceva caracteristic aps ... spun multe si nu sunt in stare sa demonstreze nimic ... tocmai pentru ca asta si fac ... nimic, doar strang cotizatiile membrilor ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
stefi oprea
- veteran

fratilor iarasi apscaras
astia repopuleaza lacurile la greu
cu peturi
asta cu repopularea e o afacere tare
vii cu o galeata de puiet de la o balta din apropiere si faci un film tapan si parca ai bagat peste ca pentru ocean
anul trecut scria in ziarul local; ca au populat cu stiuca pana la 3 kg lacul secu
cine dracu crede ca fac ei asta cand nici unul nu au prins asa ceva
doar nu or fi prosti sa arunce asa captura in apa
asta se cheama repopulare de juvelnic(propriu)
"Diplomatia este arta de a spune cutu-cutu,pana pui mana pe o piatra sanatoasa"
-
stefi oprea
- veteran

faza cea mai tare e ca au inceput topicul cu vesnica poveste ---atac asupra ajvps caras sev
astia pe langa ca nu fac nimic mai dau si cu batul in altii
sa spuna cati membri au pierdut de anul trecut
-
stefi oprea
- veteran

si despre faza cu aprobarile de repopulare care au fost bine chestionate de cei dinaintea mea dezastru e putin spus
au sa faca o abureala
aduc peste de balta in apa de munte,cat va rezista si daca se aclimatizeaza?
aprobare poate dau niste numiti politici care nu au vazut pestele decat in palsa celor de la apscaras,
-
stefi oprea
- veteran

baieti, apscaras dupa cum spunea un membru al acestui chat mai devreme aps tace si nu mai reactioneaza.
poate ca in sfarsit si-au dat seama ca au calcat pe un teren mimat si acum cauta dovezi sa ne scoata ochii sau organizeaza un set de concursuri de pescuit ca cele mult laudate de pana acum sa prinda pestele pe care l-au bagat in lacuri.
ps la cat rapitor e in lacurile alea pestisorii de balta nu au sanse de supravietuire mai mult de o luna
-
APSHD
- veteran

Cu ani in urma am vrut si eu sa respect legile in viguare si am cerut oficial de la ANPA aprobare ca sa populez lacul CINCIS cu peste .
Prin raspunsul dat de ei mi-au comunicat ca sunt de acord cu popularea daca optin aprobare de la Mediu . Cind am luat legatura cu cei de la Mediu au intrat in panica spunindumi ca pentru asa ceva nu trebuie aprobarea lor .
Dupa acest raspuns am revenit la ANPA si le-am aratat ce raspuns mi-au dat cei de la Mediu.
Raspunsul lor a fost halucinant : Baga si dumneata acolo pestele , ce tot umbli dupa aprobari .
Toata aceasta procedura a durat 4 luni de zile .
Iar de atuncea fac exact ce mi-au spus cei de la ANPA in fiecare an populez lacul CINCIS cu peste fara a mai solicita aprobare de la ANPA .
Dar totusi ca masura de preventie la fiecare populara este prezent si inspectorul piscicol care raspunde de judetul Hunedoara
-
anem
- veteran

APSHD scrie:Cu ani in urma am vrut si eu sa respect legile in viguare si am cerut oficial de la ANPA aprobare ca sa populez lacul CINCIS cu peste .
Prin raspunsul dat de ei mi-au comunicat ca sunt de acord cu popularea daca optin aprobare de la Mediu . Cind am luat legatura cu cei de la Mediu au intrat in panica spunindumi ca pentru asa ceva nu trebuie aprobarea lor .
Dupa acest raspuns am revenit la ANPA si le-am aratat ce raspuns mi-au dat cei de la Mediu.
Raspunsul lor a fost halucinant : Baga si dumneata acolo pestele , ce tot umbli dupa aprobari .
Toata aceasta procedura a durat 4 luni de zile .
Iar de atuncea fac exact ce mi-au spus cei de la ANPA in fiecare an populez lacul CINCIS cu peste fara a mai solicita aprobare de la ANPA .
Dar totusi ca masura de preventie la fiecare populara este prezent si inspectorul piscicol care raspunde de judetul Hunedoara
da, fain asa ... fiecare face ce ii trece prin minte si uite asa in lacurile unde candva era plin de pastrav acum se poate pescui la pluta dupa caras si pastravul se prinde o data cam la doi ani ... e superba chestia asta nu-i asa?
lasati-va de condus asociatii si luat decizii in numele altora pentru ca nu sunteti buni de nimic si nu va intereseaza deloc soarta pestiilor sau a apelor ... singurul interes este acela de a umple traistuta cat mai usor si cat mai rapid ...
de toata jena ...
in locul vostru macar as tacea ascuns in vreo vizuina unde sa nu dea nimeni de voi ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...