DESPRE AUTORIZAREA PESCUITULUI SPORTIV PE ANUL 2008 SI URMAT

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

DESPRE AUTORIZAREA PESCUITULUI SPORTIV PE ANUL 2008 SI URMAT

Mesaj de apsalba » 05 Iun 2008, 07:16

Ieri 4 iunie FNPSR a prezentat planul de management pe bazinele hidrografice in vederea autorizarii pentru practicarea pescuitului sportiv de catre asociatiile afiliate.
Am fost singura organizatie care a solicitat acest aviz.
RNP nu are plan de management si nici alte asociatii nu au facut acest demers obligatoriu pentru fiecare. ANPA a decis data limita pentru depunerea planurilorca fiind 15.06.2008.
Cei care nu depun planuri de management nu vor primi autorizatii.
Tovarasii de la AGVPSR fac partie pe la usa ministrului agriculturii pentru modificarea ordinului. Oare de ce? Nu se gaseste nimeni sa le faca un plan de management?

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 05 Iun 2008, 07:23

imprumutale un plan si lor ... da sa fie unul gresit, sa-l depuna in ultima zi ca sa fie respins :lol:

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 05 Iun 2008, 18:42

Apsalba
Am fost singura organizatie care a solicitat acest aviz.
Crezi??????????? Despre ce aviz vorbesti, de la cine l-ai solicitat si cine te obliga sa ceri aviz? La ce iti foloseste acest aviz? Sa nu-l uiti pe tov. Dady!
Domnul Mihalca ce a zis? S-au Apsalba este arondata la filiala CLUJ NAPOCA?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Iun 2008, 21:00

yupiiiiiii
the show must go one :lol:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

pityu
veteran
veteran

Despre autorizarea pescuitului sportiv pe 2008

Mesaj de pityu » 05 Iun 2008, 23:13

Apsalba! Nu trebuia sa-i trezesti din somn. Lasa-i sa doarma linistiti! :lol:

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 06 Iun 2008, 13:26

Subteranule: "ciocul mic caci se filmeaza!!!!!" Somnul naste monstrii! Tu vezi unul in fiecare dimineata si este de neinteles, caci nu ti-ai dat seama pana in acest moment!

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 07 Iun 2008, 20:52

ANPA nu mai elibereaza Autorizatii de pescuit sportiv catre asociatii.
Arondarea apelor catre Asociatii sar putea sa se dea pe baza de contract in urma planului de management.

LucasH
utilizator nou
utilizator nou

mare problema chestia asta

Mesaj de LucasH » 09 Iun 2008, 14:32

Pana pe 15.06.2008 asociatiile de pescuit recreativ/sportiv trebuie sa depuna planul de management pentru "practicare pescuitului recreativ/sportiv al resurselor acvatice vii din domeniul public al statului..." conform ordinului nr 2678 din 7 mai 2008.

Nu reprezint nici o asociatie cu toate ca sunt membru al AGVPS Oltenita (mare branza daca nu depun planul de management). Vorbesc din lege si nu din auzite.

Concluzia este ca daca asociatiile nu depun planul de management, nu au drepuri asupra apelor pe care le-au detinut pana acum. Vezi www.anpa.ro la capitolul legislatie. Sigur o sa va lamuriti.

Din pacate sunt victima acestui conflict care pare ca se inchieie aici conform noului ordin:

sunt membru AGVPS Oltenita, am platit viza de pescuit - 80 lei anul asta si dupa o conversatie telefonica cu un reprtezentant ANPA, daca AGVPS Oltenita nu depune planul de management SI nu este aprobat, nu am dreptul sa pescuiesc in apele ce au apartinut AGVPS Oltenita si in acest caz trebuie sa platesc taxa pentru permis catre ANPA la trezorerie, cu chitanta la duc la sediul ANPA si imi iau noul permis. Tot din conversatia telefonica, mi s-a spus foarte clar ca permisul emis de catre AGVPS Oltenita nu mai este valid incepand cu 7 mai 2008. Aici ma intreb de ce oare a semnat Politia de Frontiera permisul (pentru pescuit pe apele de granita)? Ei nu stiau de noua lege (aici chiar ma intreb, nu sunt sarcastic sau altceva de genu - nu am nici un interes)?

In fine, vestea buna este ca: cu noul permis de pescuit se poate pescui si pe apele de granita, lucrul spus tot de reprezentantul ANPA. Din cate stiu, aici pe forum exista cineva care lucreaza la Politia de Frontiera (csa sau ceva de genul) si il rog frumos sa-mi confirme sau sa-mi infirme ce am scris adineauri legat de noul permis si pescuitul pe apele de granita.

Saptamana asta au zis ca ies noile permise de la imprimerie si dupa 15 iunie se va face lumina in privinta asociatiilor care fac sau nu management pe apele specificate in proiectul de management inaintat si aprobat de catre ANPA.

In acest moment nu facem decat sa asteptam....

P.S. Pretul noului permis este de aprox. 40 lei, inca nu s-a emis legea (ordinul) care sa spuna suma exacta. Inca o data va rog, confirmati sau infirmati (daca stiti ceva) chestia cu noul permis si pescuitul pe apele de granita.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 09 Iun 2008, 16:42

In M.O.-405 din 29-05-2008 s-a publicat o Hotarire de guvern care stabileste contravaloarea permisului de pescuit sportiv si care se varsa de catre Asociatii la bugetul de STAT. De fiecare membru asociatiile trebuie se dea la STAT 50 de lei. In afara de aceasta suma fiecare Asociatie isi fixeaza si o cotizatie anuala. Deci de la anul va dati seama ce cotizatii vor fii

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Iun 2008, 16:48

Ce cotizatii? Daca se poate lua permisul direct de la ANPA cu 50 lei, cine va mai merge la asociatiile care se fac ca fac? Pot sa aiba orice cotizatie, nu va mai conta!

Scrie răspuns