DESPRE AUTORIZAREA PESCUITULUI SPORTIV PE ANUL 2008 SI URMAT

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 12 Iun 2008, 08:35

Si daca o asociatie nu primeste ape, deci nu primeste permise, se dau inapoi banii pe cotizatii

poate primi permise o asociatie care nu icheie contract de management pe vreo apa si poate pescui liber pe apele necontractate sau cu respectarea conditiilor impuse de cei ce au contractat ape
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 12 Iun 2008, 10:16

Pityu daca tu nu-l vinzi ai numai de pierdut ... adica daca vine cineva la tine sa faca carnet de membru sau sa scoata bilet de zi , tu numai atuci poti sa faci lui astea daca el deja poseda de "vinieta" ... in caz contrar ai iesit din legalitate ...
in strainatate in majoritatea locurilor unde se da bilete de zi/permise pe apele asociatiei sa da si "vinieta" (asta de fapt e permis de stat) ...
ehi , acum daca tu nu-l dai vinieta ce faci ? spui la omu sa mearga si cumpara de undeva ? stii cand mai vine el la tine sa fie membru ?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Iun 2008, 10:25

ovidiu14 scrie:
Si daca o asociatie nu primeste ape, deci nu primeste permise, se dau inapoi banii pe cotizatii

poate primi permise o asociatie care nu icheie contract de management pe vreo apa si poate pescui liber pe apele necontractate sau cu respectarea conditiilor impuse de cei ce au contractat ape
Corect ovidiu, asa e.
Eu faceam misto pentru ca s-a scris ca:
Asociatiile care nu au ape arondate de catre ANPA nu vor primi si nu vor putea elibera pesmise de pescuit sportiv
Ceea ce nu prea corespunde cu ultimele reglementari privind pescuitul.

gene3004
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gene3004 » 12 Iun 2008, 11:06

bine bine .. clar pana aici ... ce nu stiu este altceva: sambata 14.06 ma pot duce la pescuit pe prut? sau inca e prohibitie?

pityu
veteran
veteran

Despre autorizarea pescuitului sportiv pe 2008

Mesaj de pityu » 12 Iun 2008, 13:34

_Sanya! Am exagerat si eu putin ca sa arat ca daca vreau pot sa fac inclusiv asa. Bineanteles ca nu-l dau afara pe om! Ar fi culmea!
Vroiam sa spun, ca un pescar poate venii la noi si sa spuna:
Domnule, am permis (l-am cumparat unde mi-a cazut bine) pot sa pescuiesc pe apele asociatiei Dv-stra?
Normal ca-l voi poftii la o cafea, suc sau apa minerala si-i voi explica frumos, care sunt conditiile noastre.
Sa fii membru ... poti pescuii tot anul, daca nu taxa pe zi sau saptamana (daca te afli in concediu, sau doresti pe mai multe zile).
Scuze ca nu am fost mai explicit!

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 18 Iun 2008, 14:13

ANPA ne anunta pe website-ul propriu ca,prin decizia presedintelui ANPA nr.243 din 17.06.2008, a fost stabilita procedura de eliberare si obtinere a permiselor de pescuit recreativ/sportiv si de aprobare a planurilor de management pentru bazinele piscicole solicitate de asociatii. Din pacate se pare ca aceasta nu poate fi inca vizualizata.

Ioan S.
veteran
veteran

Re: Despre autorizarea pescuitului sportiv pe 2008

Mesaj de Ioan S. » 18 Iun 2008, 14:39

La un moment dat se discuta ca un membru al unei asociatii sa poata pescui pe apele asociatiei fara permis de pescuit, ci doar avind carnet de membru al acelei asociatii.
Sa inteleg ca s-a renuntat la o atare abordare ?

Intreb deoarece vad pe aici ca ANPA voia sa vinda permisul de pescuit cu 50 lei si la cererea asociatiilor permisul va costa fi 40 lei.
Nu pot sa cred ca asociatiile ar sustine un pret mai mic - pentru ca (cel putin in primii ani) cea mai mare "concurenta" o vor avea din partea apelor libere de asociatii si fara planuri de management.

Si inca o nelamurire. Vad ca permisul de pescuit este nominal si se elibereaza de ANPA. Asta inseamna ca numele fiecarui pescar si datele personale/CNP-ul se imprima de catre ANPA pe "cartonas"?

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 18 Iun 2008, 15:37

Datele personale ale pescarilor vor fi inscrise pe permisul de pescuit de catre Asociatia care la eliberat. Iar voloarea de 50 de lei este in stadiu de propunere si se varsa la bugetul de STAT. Cotizatia de membru va fi suplimentara si va difere de la Asociatie la alta

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 18 Iun 2008, 22:12

Pai ... iar nu e bine ! :idea:

Vine asociatia (cu planul de management) si ia in "stapinire" citiva zeci de km pe un curs al unui riu.
Daca numai asociatia pazeste (sau - mai curind - nu) acea bucata de apa ... la ce mama ciorilor sa mai dea si permise membrilor pe linga carnetele de membru ... poate doar asa ... sa se afle in treaba ... si sa dea mai multi bani la bugetul de stat.
Parca e mai comod sa dea citeva permise ... si restul sa le re-vinda solicitantilor ne-membri ai asociatiei.
Nu zic ca vor face toti asa ... insa nu cred ca vor fi doar cazuri izolate.
Ca sa nu mai zic ca unii (cu retea nationala) vor aplica si "reciprocitatea" ... trai nene din banii care nu mai ajung acolo unde trebuie (conform legii).

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 19 Iun 2008, 19:40

Luni 23-06-2008 ANPA imparte apele pe asociatii in functie de planul de management pe care le-au depus.
Dupa informatiile mele nu toate Asociatiile au depus Planul de Management. Cele care nu l-au depus au pierdut dreptul de mai administra ape mai precis s-au auto desfiintat.
AGVPS-ul si RNP-ul au depus si ele Plan de Management :help: :respekt: :bere: :headbash: :cooler:

Scrie răspuns