De ce asociatii non AJVPS - ???

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pikeman
veteran
veteran

De ce asociatii non AJVPS - ???

Mesaj de pikeman » 03 Mar 2007, 23:15

Mai fratilor, intrucat topicu de pro si contra AJVPS e umplut de art. X, Y, Z si alte dinastea, am deschis unu nou care ar putea suna si "De ce nu AJVPS?"
Iote si dilema mea...toata lumea vorbeste de asociatii ca de cel mai mega mare si bun lucru ptr apele romane, bun ok, dar nu am vazut nimic concret....de ce asociatii? ce fac ele? o ecologizare? buna si asta chiar deloc de neglijat, o populare? buna si asta DAR eu nu vad aici problema ci la braconaj frate, aici e bubanu si momentan nici o asociatie nu am auzit sa fi facut ceva impotriva acestuia!!! pentru mine momentan o asociatie e ceva care "incearca" sa faca ceva si doar atat, numa vorbe si adunari generale , mai populeaza unii sa braconeze altii si ramanem cu o singura chestie care ar fi putut foarte bine sa fie facuta de cei ce primesc ajutor de somaj , ecologizarea, care si aia nare rezultat ca nimeni nu pazeste apa...

De ce asociatii???

Si daca am 3 asociatii in judet care vor gestiona separat diverse resurse acvatice din judet eu cum pescuiesc pe tot judetul?

Pentru mine 1 control cu jandarmii la care am asistat, fie ala si 1 tot o fu mai bun decat niciunu de la alte asociatii :roll:

hai sa vad PRO si CONTRA ASOCIATII non AJVPS

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 03 Mar 2007, 23:51

Asociatiile nou aparute sunt deocamdata prea firave pentru a face mare lucru.
Cu paza e bai mare, nu au fonduri, nu au drept de control, etc.
Bun, facem tandari agvps-ul, luam apele de munte de la Romsilva, ce punem in loc?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 03 Mar 2007, 23:55

e mai ieftin permisul + carnetul la asociatiile alternative, poate fi un motiv :)

iar daca fituica aia cu tricolorul pe ea, pe care scrie CNAFP, este valabila pe toate apele publice mai putin Delta , atunci evindent ca nu tre sa-ti mai pui problema cu apele din judet.....

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 04 Mar 2007, 00:01

Tavi scrie:Asociatiile nou aparute sunt deocamdata prea firave pentru a face mare lucru.
Cu paza e bai mare, nu au fonduri, nu au drept de control, etc.
Bun, facem tandari agvps-ul, luam apele de munte de la Romsilva, ce punem in loc?
apoi pe altii care iau banii si atat, iote o afacere, fac asociatie, imi fac reclama strang 100 de cotizanti, nu fac nimica 3 ani, culeg banu , alora nu le convine si se razvratesc, io plec cu banu si ii las sa puna pe altu in locu meu, eventual mai fac niste cumparaturi si niste chestii in care umflu putin sumele sa am acoperire... asta ii o parte negativa a celor care fac asociatii, sa nu uitam exista si buni si rai, deci exista si asociatii care pot si fac treaba buna, RESPECT lor dar si altele care strang bani si dau permise, si la care lumea se duce ca sa nu mai dea bani la ajvps ca sau saturat de ei, o sa se sature si de aistea, problema e ca la roman trebe 20 de ani pana se prinde ca o fost furat... daca nu pot face controale sunt = 0 nesemnificativ, am zis si eu, pot face si maine asociatie, atata timp cat aceasta nu va face nimic concret mi se pare stupid sa o fac, doar de dragu sa ajut pe altii sa dea jos ajvps si sa aduca in schimb ce...momentan nimic, mi se pare corect sa dai jos ajvps prin controale pe apa, populari si nu prin atacari in instante, lasa omu sa vada ca tu ca asociatie iti meriti banu , nu sa vina la tine doar de dragu de a zice "ba , ajvps nu face nimica, hai la astia mai bine"

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 04 Mar 2007, 00:19

asa sunt tentat sa gandesc si eu..dar

e usor sa stai pe margine si sa critici decat sa faci ceva..

ai rabdare..nu se pot face toate peste noapte

agvps a avut atatia ani si nu a facut nimic...daca ..sa zic peste cativa ani nu se vede nici o schimbare in bine..atunci trebuie sa-ti pui intrebarea daca ai gresit cand ai ales o asociatie diferita de ajvps
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

adiwolf
veteran
veteran

Re: re

Mesaj de adiwolf » 04 Mar 2007, 00:55

ionutz_gr scrie:asa sunt tentat sa gandesc si eu..dar

e usor sa stai pe margine si sa critici decat sa faci ceva..

ai rabdare..nu se pot face toate peste noapte

agvps a avut atatia ani si nu a facut nimic...daca ..sa zic peste cativa ani nu se vede nici o schimbare in bine..atunci trebuie sa-ti pui intrebarea daca ai gresit cand ai ales o asociatie diferita de ajvps
ionutz,
uiti ca au trecut 17ani? ti se pare putin?
hai sa nu zicem 17ani sa zicem 6ani si tot mi se pare enorm de mult timp.
cine i-a oprit pe oameni sa faca asociatii?NIMENI
de ce acuma?doar de un an de zile?vin fondurile UE? si e ceva de ros?
chiar si asa ,tot a trecut un an de zile degeaba si nu se vede nici un rezultat.
numai cateva asociatii au facut populari,controale si ecologizari.cinste lor.
pana la urma asta conteaza cel mai mult in balanta lor,nu concursuri,constientizari ale populatiei riverane,proiecte si alte kkaturi bune sa ia fata comisiilor UE.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 04 Mar 2007, 01:18

in sufletul meu spun NU ajvpsului pentru ca:
- m-a dezamagit constant de-a lungul timpului prin lipsa de interes fata de pasiunea mea si fata de mine ca si membru cotizant
- m-a furat si mi-a inselat dintotdeauna increderea, inca dinainte de revolutie cand toti banii cotizati de pescari se foloseau in beneficiul vanatorilor, categorie protejata, apanajul nomenclaturii ... de ieri si de azi
- m-a convins ca nici in ziua de azi si nici in viitor, banii pe care incearca sa mi-i smulga nu vor fi folositi in beneficiul apelor, pestilor, pescarilor, pescuitului recreativ in general,... ci in scopuri si masinatiuni marsave de care simt nevoia sa ma delimitez
- este un organism depasit, cladit pe o structura comunista, iar cei aflati la conducerea sa, prin felul in care continua sa puna problema, pentru mine nu sunt decat ramasite, exponenti ai vechilor structuri, obisnuiti ca poporul ... sa se bucure si sa beneficieze prin reprezentantii sai alesi...
- nu simt ca ma reprezinta si nici ca vor putea face asta in viitor
- nu cred deloc in transformarea in bine si in revitalizarea ajvpsului dupa principii europene, ... sau macar umane...

in sufletul meu spun DA unor asociatii nou infiintate,...
DAR NU CU ORICE PRET :
adica:
-daca nu incearca sa copieze modelul agvps, ...de care sunt satul
-aparitia asociatiei sa aiba la baza nevoia reala si dorinta pescarilor de a se organiza, pentru a face ceva bun in folosul pasiunii care-i leaga ... dar asta nu-i un motiv sa strigam in gura mare populismul infiintarii acestora ca pe o cerinta a societatii de a "lupta cu vechile structuri"
-aparitia asociatiei sa nu fie determinata de interese economice ale unor asazisi fondatori si de speculatiile de conjunctura ale acestora...(altfel spus: scopul infiintarii acestor asociatii sa fie altul decat comertul cu permise si lupta pentru ciolanul pe care AGVPS da semne ca l-ar putea scapa din gura)
-sa-si propuna, (si prin felul in care se face vizibila, sa depaseasca aceasta faza), obiective pe care agvps nu le-a avut niciodata in mod real, incepand de la educatia facuta in randul propriilor membri in spiritul dragostei fata de natura si al respectului fata oameni, de la promovarea eticii si fair playului pe maluri si pana la actiuni de ecologizare, pastrare, conservarea mediului, amenajari si repopulari, inclusiv pana la protejarea si pazirea apelor si lupta impotriva braconajului
-nu in ultimul rand ... SA SIMT CA MA REPREZINTA

altfel ... prefer sa pot lua permisul de la chiosc, sau benzinarie... oricat ar costa el,... macar mi se iau numai banii,... nu ma mai simt si inselat sau abandonat,...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 04 Mar 2007, 01:33

de la benzinarie este cel mai corect sa-ti iei permisul de pescuit pentru ca traiesti in Romania....
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 04 Mar 2007, 05:20

....Stie cineva cam cate asociatii sunt la momentul actual in tara... :?: ....cu cat vor fi mai multe asociatii ...cu atat vor fi mai putin bani pentru.....repopulari...ecologizare....sa nu mai vorbim de paza .... :(....Sunt curios daca sunt fonduri de la UE pentru asa ceva.....pentru ca "sugative".....sunt o gramada.....si aici nu vorbesc doar de asociatii...........................................

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Mar 2007, 08:55

Din experienta administrarii unei asociatii, care zic eu si zic si altii, s-a implicat activ in schimbarea imaginii despre asociatii, ma vad nevoit sa fac niste precizari.
In primul rand, din constatarile facute, oricat de mare ar fi cotizatia, si oricat de multi membri ar avea asociatia, administrarea acesteia nu se poate face numai cu banii din cotizatii.
Este gresita ideea ca unii fac asociatii pentru a-si vedea sacii in caruta. Ce va impiedica in prima adunare generala sa ii schimbati? Ce va impiedica sa delegati gestionarea asociatiei, pe diferite criterii de selectie, unui personal angajat care sa se ocupe de gestionarea ei?
Nu scapati din vedere scopul asocierii. Asocierea se face fara scop patrimonial, in vederea atingerii unor obiective de interes general sau a unui grup de persoane. Cineva intreba cu ce trebuie sa se deosebeasca de AGVPS noile asociatii. Este foarte simplu. Sa nu faca ce a facut AGVPS.
Sa isi impuna niste obiective, specifice zonei in care subzista si sa le puna in aplicare.
Cineva se referea la fondurile europene. Ei bine, domnul respectiv este dispus sa puna banul din buzunar pentru a realiza obiectivele asociatiei? Sau este dispus sa faca zile de lucru pentru a realiza obiectivele asociatiei? Sau prefera sa faca altul corvoada si el sa iasa la pescuit. Pot sa va spun ca pentru obiectivele asociatiei sunt bani dati si de statul roman prin fondul de mediu, dar n-am vazut nici o asociatie, fie nou infintata fie vreo AJVPS sa se inghesuie sa solicite astfel de fonduri. Noi beneficiem de o astfel de finantare echivalenta cu cotizatia pe trei ani a membrilor asociatiei, si am prins in BVC de anul aceste finantari de 700 mii ron.
Uitati-va si la inconstienta autoritatilor. Aveti o mostra crasa de incompetenta in persoana insasi capului acestei structuri, zis gigi stefan. Paza sa fie facuta de asociatii. Nu spune sursa de finantare pentru acest serviciu, nu spune ce face cu banii incasati din permise, vrea o singura asociatie, etc.
Problemele cu care se confrunta pescuitul acum sunt mult mai grave si nu se pot face cu bani din cotizatii.
Ce lipseste acum sunt simtul civic distrus de cei 50 de ani de comunism, responsabilitatea si competenta, care din pacate ia alte cai.

Precizez pentru cei care cred ca fondurile europene vor fi absorbite de niste sugative, ca nu se insala; pentru asa ceva se si pregateste cadrul legal nou. Ce nu stiu sugativele este ca UE sta cu ochii pe noi ca pe butelie si vor avea surprize neplacute. Sunt fonduri europene imense, de asta se incearca sufocarea asociatiilor nou infiintate ca banii sa ajunga doar unde trebuie. Fara acesti bani, cheltuiti cu chibzuinta, pescuitul sportiv romanesc nu are nici o sansa.

Scrie răspuns