in sufletul meu spun NU ajvpsului pentru ca:
- m-a dezamagit constant de-a lungul timpului prin lipsa de interes fata de pasiunea mea si fata de mine ca si membru cotizant
- m-a furat si mi-a inselat dintotdeauna increderea, inca dinainte de revolutie cand toti banii cotizati de pescari se foloseau in beneficiul vanatorilor, categorie protejata, apanajul nomenclaturii ... de ieri si de azi
- m-a convins ca nici in ziua de azi si nici in viitor, banii pe care incearca sa mi-i smulga nu vor fi folositi in beneficiul apelor, pestilor, pescarilor, pescuitului recreativ in general,... ci in scopuri si masinatiuni marsave de care simt nevoia sa ma delimitez
- este un organism depasit, cladit pe o structura comunista, iar cei aflati la conducerea sa, prin felul in care continua sa puna problema, pentru mine nu sunt decat ramasite, exponenti ai vechilor structuri, obisnuiti ca poporul ... sa se bucure si sa beneficieze prin reprezentantii sai alesi...
- nu simt ca ma reprezinta si nici ca vor putea face asta in viitor
- nu cred deloc in transformarea in bine si in revitalizarea ajvpsului dupa principii europene, ... sau macar umane...
in sufletul meu spun DA unor asociatii nou infiintate,...
DAR NU CU ORICE PRET :
adica:
-daca nu incearca sa copieze modelul agvps, ...de care sunt satul
-aparitia asociatiei sa aiba la baza nevoia reala si dorinta pescarilor de a se organiza, pentru a face ceva bun in folosul pasiunii care-i leaga ... dar asta nu-i un motiv sa strigam in gura mare populismul infiintarii acestora ca pe o cerinta a societatii de a "lupta cu vechile structuri"
-aparitia asociatiei sa nu fie determinata de interese economice ale unor asazisi fondatori si de speculatiile de conjunctura ale acestora...(altfel spus: scopul infiintarii acestor asociatii sa fie altul decat comertul cu permise si lupta pentru ciolanul pe care AGVPS da semne ca l-ar putea scapa din gura)
-sa-si propuna, (si prin felul in care se face vizibila, sa depaseasca aceasta faza), obiective pe care agvps nu le-a avut niciodata in mod real, incepand de la educatia facuta in randul propriilor membri in spiritul dragostei fata de natura si al respectului fata oameni, de la promovarea eticii si fair playului pe maluri si pana la actiuni de ecologizare, pastrare, conservarea mediului, amenajari si repopulari, inclusiv pana la protejarea si pazirea apelor si lupta impotriva braconajului
-nu in ultimul rand ... SA SIMT CA MA REPREZINTA
altfel ... prefer sa pot lua permisul de la chiosc, sau benzinarie... oricat ar costa el,... macar mi se iau numai banii,... nu ma mai simt si inselat sau abandonat,...