De ce asociatii non AJVPS - ???
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Da, te poate opri oricare dintre ele, daca nu te doresc ca membru. Asta daca nu sunt asociatii gen "chiosc pentru vandut permise."
luci_t
Iti dau o veste buna. ajvps arad minte cand spune ca lacul giroc si celelalte sunt ale lor. Pot sa-ti arate un act de proprietate? Lacurile fac parte din cele furate de la stat si pe care MAPDR le va revendica in curand si le va introduce in circuitul public.
luci_t
Iti dau o veste buna. ajvps arad minte cand spune ca lacul giroc si celelalte sunt ale lor. Pot sa-ti arate un act de proprietate? Lacurile fac parte din cele furate de la stat si pe care MAPDR le va revendica in curand si le va introduce in circuitul public.
Am impresia ca se repeta aceeasi discutie, de catre aceeasi oameni. Se repeta aceleasi idei si argumente. De ce oare?
Cand oare se va pricepe ca intr-o asociatie nu "se intra", platind biletul de intrare, numita cotizatie? Intr-unele se intampla asa, dar astea-s putine si nu asta e ideea de asociere. Sau pentru unii o fi. De ce nu va ganditi, cand mergeti la o asociatie si vreti sa deveniti membru "Vreau sa ma asociez cu baietii astia! Oare ei vor sa se asocieze cu mine? Putem face ceva impreuna sau ne asociem degeaba?" in loc sa ganditi "Vreau sa intru in asociatia asta! Oare ce-o sa faca ei pentru mine?"
Asociere inseamna o relatie bilaterala.
Incercati, va rog, sa va schimbati modul de gandire!
Cand oare se va pricepe ca intr-o asociatie nu "se intra", platind biletul de intrare, numita cotizatie? Intr-unele se intampla asa, dar astea-s putine si nu asta e ideea de asociere. Sau pentru unii o fi. De ce nu va ganditi, cand mergeti la o asociatie si vreti sa deveniti membru "Vreau sa ma asociez cu baietii astia! Oare ei vor sa se asocieze cu mine? Putem face ceva impreuna sau ne asociem degeaba?" in loc sa ganditi "Vreau sa intru in asociatia asta! Oare ce-o sa faca ei pentru mine?"
- PODOSU DOREL
- utilizator constant
pentru ca e un schimb reciproc si daca asociatia are proiecte si nevoie de oameni cauta, deci asociatia in principiu are nevoie de oameni daca pui problema asa, apoi tot ea decide daca cei care vin "cadreaza", deci asociatia daca isi propune ceva si mie imi place ma inscriu la ea, nu trebuie sami ofere nimicMihaiV scrie:Am impresia ca se repeta aceeasi discutie, de catre aceeasi oameni. Se repeta aceleasi idei si argumente. De ce oare?

Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
@Mihaiv
Ai dreptate. Ideal ar fi, dpdv personal ca intrand intr-o asociatie sa existe colaborare din ambele parti. Nu sa astept sa faca asociatia ceva pt mine ci si eu sa fac ceva pt asociatie in afara de plata "cotizatiei" sau cum se mai numeste.
Dar din pacate traim intr-o societate ciudata. Cand i-am spus unui membru destul de important (spune el) al unei asociatii de pescari sa ma anunte cand fac o actiune de ecologizare, raspunsul care m-a indepartat a fost ceva de genul: "nu esti la noi in asociatie, de ce sa vii cu noi?" cand curatenia malurilor este o pb a noastra, a tuturor pescarilor si nu numai. Probabil o mana sau mai multe de ajutor (cab nu as merge singur) strica
@apsalba
ajvps arad astepta sa le vina licenta de acvacultura pt lacul ghioroc (nu giroc, ca ala-i prin timis). Dupa vedem ce se mai intampla.
Eu as vrea ca asociatiile de pescari sa colaboreze cand vine vorba de populari, ecologizare, etc, etc. Nu spuneti ca nu ar fi posibil acest lucru. Din pacate primeaza interesele personale ale celor din conducerea asociatiilor
Ai dreptate. Ideal ar fi, dpdv personal ca intrand intr-o asociatie sa existe colaborare din ambele parti. Nu sa astept sa faca asociatia ceva pt mine ci si eu sa fac ceva pt asociatie in afara de plata "cotizatiei" sau cum se mai numeste.
Dar din pacate traim intr-o societate ciudata. Cand i-am spus unui membru destul de important (spune el) al unei asociatii de pescari sa ma anunte cand fac o actiune de ecologizare, raspunsul care m-a indepartat a fost ceva de genul: "nu esti la noi in asociatie, de ce sa vii cu noi?" cand curatenia malurilor este o pb a noastra, a tuturor pescarilor si nu numai. Probabil o mana sau mai multe de ajutor (cab nu as merge singur) strica

@apsalba
ajvps arad astepta sa le vina licenta de acvacultura pt lacul ghioroc (nu giroc, ca ala-i prin timis). Dupa vedem ce se mai intampla.
Eu as vrea ca asociatiile de pescari sa colaboreze cand vine vorba de populari, ecologizare, etc, etc. Nu spuneti ca nu ar fi posibil acest lucru. Din pacate primeaza interesele personale ale celor din conducerea asociatiilor

Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
[quote="apsalba"]Da, te poate opri oricare dintre ele, daca nu te doresc ca membru. Asta daca nu sunt asociatii gen "chiosc pentru vandut permise."
Aici te "atac" si eu
adica cea ce zici tu aici sun ceva de genu k daca nu ma vrea nici un din cele mentionate i ca si cum imi reneaga dreptu de a practica acest sport......si asta este un drept acordat de constitutie >deci rezulta ca imi incalca dreptu meu de a practica acest sport>.......asta rezulta din cea ce zici u

fama sa inteleg
Aici te "atac" si eu

badie tre sa intelegi ca fiecare asociatie isi rezerva dreptul sa-si aleaga membrii
idea este ca membrii asociati trebuie sa faca ceva pentru asociatia respectiva
nu zice nimeni ca nu iti elibereaza permis
dar ca sa fii membru asociat trebuie sa respecti anumite reguli si mai ales statutul fiecarei asociatii
asta e diferenta intre un simplu posesor de permis si un membru asociat
iti dau un exemplu:
sa zicem ca asociati x are ca obiectiv protejarea fondului piscicol prin diferite masuri specifice si unul dintre membrii asociati se prezinta pe un site anume cu un sac de peste sau cu pesti sub dimensiunea legala sau pesti prinsi in prohibitie
crezi ca un astfel de gest nu pune o pata urata asupra asociatei in cauza
de aici si chestiunea cu alegerea membrilor care fac parte din asociatie
idea este ca membrii asociati trebuie sa faca ceva pentru asociatia respectiva
nu zice nimeni ca nu iti elibereaza permis
dar ca sa fii membru asociat trebuie sa respecti anumite reguli si mai ales statutul fiecarei asociatii
asta e diferenta intre un simplu posesor de permis si un membru asociat
iti dau un exemplu:
sa zicem ca asociati x are ca obiectiv protejarea fondului piscicol prin diferite masuri specifice si unul dintre membrii asociati se prezinta pe un site anume cu un sac de peste sau cu pesti sub dimensiunea legala sau pesti prinsi in prohibitie
crezi ca un astfel de gest nu pune o pata urata asupra asociatei in cauza
de aici si chestiunea cu alegerea membrilor care fac parte din asociatie
Chiar as vrea sa nu mai fie obligatorie aderarea la o asociatie pt a putea pescui legal. Cel mai bine ar fi sa merg la alimentara sau la un "chiosc pentru vandut permise." Sa existe o singura autoritate care sa administreze apele, sa raspunda de populari, ecologizari, etc
Iar asocierea sa fie strict din interese comune: pescuit la rapitori, crap, pescuitul pe un anumit rau, balta, etc.
Iar asocierea sa fie strict din interese comune: pescuit la rapitori, crap, pescuitul pe un anumit rau, balta, etc.
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
Nu! Nici vorba! Membrii asociatiei fac proiecte pe care le pot duce ei la indeplinire. E utopic sa ai 10 membri si sa faci proiecte care necesita 1000 de membri, in ideea ca ii cauti dupa. Nu. Faci proiecte pentru oamenii care s-au aratat dornici sa le realizeze. Daca apoi vin mai multi, ok, nu-i bai, se finalizeaza mai repede si se face altul.pikeman scrie: pentru ca e un schimb reciproc si daca asociatia are proiecte si nevoie de oameni cauta, deci asociatia in principiu are nevoie de oameni ...
Din pacate in momentul de fata, din cauza unor ordine de ministru gresite, care obliga la asociere pentru a avea permis, cele doua notiuni sunt confundate de 99.99% din pescari. Dar gandeste-te ca nu ai nevoie de permis. Stai putin si cugeta la treaba asta. Nu ai nevoie de permis. Ce faci? Mergi la AJVPS? Mergi la alta asociatie? Stai acasa?
Marea majoritate ar sta acasa, fiindca de fapt pe ei ii intereseaza doar permisul si ca cineva sa faca ceva sa fie mai bine, dar nu ei.