De ce asociatii non AJVPS - ???

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 04 Mar 2007, 10:50

mda, normal, apsalba ii da iar cu fondurile lui si cu anti ajvps, te rog frumos sa dai replici la pro si contra ajvps dinastea si cu jiji stefan si cu ce vrei, si tot acolo sa insiri articolele de lege , aici intrebarea e DE CE asociatie, momentan vad ca lumea vrea asociatie ca nu ii place ajvps , la fel sa vrut si democratie ca nu sa placut comunismu au fost chestii bune dar si rele in treaba asta si sunt sigur ca vor fi bune dar si rele in asociatii noi, DAR atata timp cat nu se vede nimic si iar se zice "asteptati" tot degeaba , astea le obtii si daca iei permisu de la benzinarie :roll:

miky
veteran
veteran

Re: re

Mesaj de miky » 04 Mar 2007, 11:07

ionutz_gr scrie: e usor sa stai pe margine si sa critici decat sa faci ceva...
si daca ma duc benevol si dau banii la o asociatie despre care nu stiu absolut nimic, ... nici cum se numeste,...doar ca permisul e mai ieftin cu 10 lei, ... inseamna ca... "AM FACUT CEVA ?",...pentru binele pescuitului ?,...spre deosebire de ceilalti care isi vizeaza tot la ajvps si prin asta nu fac nimic ? :shock:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 04 Mar 2007, 11:13

postare gresita... sorry ! :D
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 04 Mar 2007, 13:22

Mai degreaba se poate discuta despre pro sau contra asociatii

Ideea de asociatie e gresita.La noi asociatia e un loc unde te duci sa te inscrii in mod obligatoriu altfel nu poti avea permis de pescuit.

De fapt o asociatie ar trebui sa fie un loc unde sa merg de placere nu din obligatie.Ar trebui sa merg pt ca acolo ma intilnesc cu persoane care au acelasi mod de a gindi cu mine si pt ca toti membrii asociatiei sint dispusi sa faca un anumit tip de activitati.Pt a putea pescui trebuie sa platesc o taxa statului iar in cadrul unei asociatii ma inscriu pt a participa la diferite activitati complementare pescuitului.In asociatii nu trebuiesc cuprinsi toti pescarii pt ca unii vor numai sa pescuiasca pe cind altii vor sa se implice si in alte activitati.Cred ca mai sint si alte motive pt care se poate spune ca asociatiile asa cum sint ele la noi nu au nici cea mai mica legatura cu adevaratul inteles al ideii de asociatie.

De ce nu vrea renuntarea la obligativitatea inregimentarii fortate a pescarilor in asociatii ? Pt mine e simplu .Nu poti cere nimanui nimic in numele a 10-20 de membrii dar cind spui "in asociatia noastra( mea :lol: )sint n membri atunci trebuie sa fi bagat in seama
Acest lucru l-au inteles si AGVPS si noile asociatii si cei care fac legile si impart tortul :mrgreen: si de aceea nu se renunta la aceasta obligativitate .Sint convins ca in relatiile cu UE se spune ca toti membrii asociatiilor s-au inscris benevol si vor participa activ :wallbash: la realizarea diferitelor programe finantate din fondurile UE

Chiar daca s-ar produce cum spun unii un haos prin renuntarea la aceasta obligativitate eu cred ca tot merita .Libertatea aplicata cu jumatate de masura e la fel de daunatoare ca si dictatura.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 04 Mar 2007, 14:12

adiwolf scrie:
ionutz_gr scrie:asa sunt tentat sa gandesc si eu..dar

e usor sa stai pe margine si sa critici decat sa faci ceva..

ai rabdare..nu se pot face toate peste noapte

agvps a avut atatia ani si nu a facut nimic...daca ..sa zic peste cativa ani nu se vede nici o schimbare in bine..atunci trebuie sa-ti pui intrebarea daca ai gresit cand ai ales o asociatie diferita de ajvps
ionutz,
uiti ca au trecut 17ani? ti se pare putin?
hai sa nu zicem 17ani sa zicem 6ani si tot mi se pare enorm de mult timp.
cine i-a oprit pe oameni sa faca asociatii?NIMENI
de ce acuma?doar de un an de zile?vin fondurile UE? si e ceva de ros?
chiar si asa ,tot a trecut un an de zile degeaba si nu se vede nici un rezultat.
numai cateva asociatii au facut populari,controale si ecologizari.cinste lor.
pana la urma asta conteaza cel mai mult in balanta lor,nu concursuri,constientizari ale populatiei riverane,proiecte si alte kkaturi bune sa ia fata comisiilor UE.
Adi, 17 e putin zic eu, pentru ca suntem un popor cu o inertie serioasa. SUntem comozi, dam din gura si nu facem nimic. - Dovada revolutia impotriva comunismului si in plus starea economica in care ne aflam dupa revolutie
Oricum, nu vad sa imi pierd timpul ( ca sperantele s-au consumat demult) sa mai merg cu o asociate care nu face absolut nimic pentru membrii ei pescari si care, cu nesimtire si tupeu ii jecmanesc mai departe.
Asa ca mai bine le dai sanse asociatiilor tinere, cluburilor ce vor sa faca asa ceva.
Iar daca ma va intreba cineva ca ce o sa faca in plus cei noi fata de AJVPS, ii voi raspunde ca vor face orice cat de putin, si asa cei de la AJVPS nu fac nimic ci doar distrug.
Si dupa mine, elementul de selectie a asociatiilor va fi eliberarea permiselor prin posta, benzinarii sau orice chiosc de ziare. Atunci se va vedea ce asociatii de pescari vor mai exista- doar cele cu activitate reala in pescuitul sportiv

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 04 Mar 2007, 14:37

[quote="musKloiu"]de la benzinarie este cel mai corect sa-ti iei permisul de pescuit pentru ca traiesti in Romania....[/quote]

Si pe mine ma distreaza chestiile astea , da astia sintem .

Fir Intins!!!

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 04 Mar 2007, 14:50

ok pro ajvps pt k ar trebui sa i luam un pic de "tricou" si sa le zicem ...asta vrem.....asa sa facem....hais afacem si aia.....si poate daca stam de capu lor isi vor da drumu si vor face tot ce vrem sa faca doar sa infiintat inspre binele nostru nu?? Acum sa vedem eu unu (k doar is din sb) am sa ma duc pana la ei si am sa vb cu Dl Varga(daca imi amintesc u bine cum il chema) daca nu si mai bine hai sa vb cu pescuitorul doar el reprezinta ajvps-sibiu pe aici(din cate am vazut eu) deci cine mai este din Sibiu???

Daca nu vorbiti acum sa nu va mai aud k nu va convine k cutare a facut aia si cutare...GATA AJUNGE CU VORBA SA MAI TRECEM SI LA FAPTE

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 04 Mar 2007, 15:33

Luci scrie: Adi, 17 e putin zic eu, pentru ca suntem un popor cu o inertie serioasa. SUntem comozi, dam din gura si nu facem nimic. - Dovada revolutia impotriva comunismului si in plus starea economica in care ne aflam dupa revolutie

Luci,poate pt tine 17ani reprezinta putin,insa pt mine e foarte mult
stiu ca daca ne raportam la cei 50ani de comunism e f putin,dar nu mai sunt dispus sa acord circumstante atenuante pe baza acestui criteriu,e o chestie cu care incercam sa ne mintim si asta nu v-a duce nicaieri si la nimic constructiv

Oricum, nu vad sa imi pierd timpul ( ca sperantele s-au consumat demult) sa mai merg cu o asociate care nu face absolut nimic pentru membrii ei pescari si care, cu nesimtire si tupeu ii jecmanesc mai departe.
Asa ca mai bine le dai sanse asociatiilor tinere, cluburilor ce vor sa faca asa ceva.
Iar daca ma va intreba cineva ca ce o sa faca in plus cei noi fata de AJVPS, ii voi raspunde ca vor face orice cat de putin, si asa cei de la AJVPS nu fac nimic ci doar distrug.

Am incercat si asta,dar atata timp cat nu vezi nici macar un rezultat,de ce trebuie sa merg cu cei noi sau cei vechi?
cum bine zicea miky mai demult,o asociatie trebuie sa faca ceva care sa ma(ne) merite sa simtim cu adevarat ca ne reprezinta,deabia atunci v-a obtine de la noi tot sprijinul nostru fie el fizic,financiar sau macar moral.

Si dupa mine, elementul de selectie a asociatiilor va fi eliberarea permiselor prin posta, benzinarii sau orice chiosc de ziare. Atunci se va vedea ce asociatii de pescari vor mai exista- doar cele cu activitate reala in pescuitul sportiv

pai exact asta este si crezul meu,numai ca eu sunt putin mai nuantat si consider ca acest lucru nu ar rezolva decat pe jumatate problema,ar trebui ca sa fie insotit si de garantarea accesului la resursa acvatica,fiindca altfel o sa fie doar un foc de paie si "bajetii destepti" ne vor face acest hatar mai devreme sau mai tarziu insa nu vom avea unde pescui si ne trezim cu ochii in soare.
am afirmat mereu ca liberalizarea permisului de pescuit v-a fi temelia de plecare a normalitatii in pescuitul romanesc

podosu dorel scrie: De ce nu vrea renuntarea la obligativitatea inregimentarii fortate a pescarilor in asociatii ? Pt mine e simplu .Nu poti cere nimanui nimic in numele a 10-20 de membrii dar cind spui "in asociatia noastra( mea )sint n membri atunci trebuie sa fi bagat in seama
Acest lucru l-au inteles si AGVPS si noile asociatii si cei care fac legile si impart tortul si de aceea nu se renunta la aceasta obligativitate .Sint convins ca in relatiile cu UE se spune ca toti membrii asociatiilor s-au inscris benevol si vor participa activ la realizarea diferitelor programe finantate din fondurile UE
foarte bine nuantata problema
exact asta nu inteleg foarte multi dintre noi,faptul ca aderi fortat la o asociatie si ingrosi randurile lor ,le confera acestora si legitimitatea de a cere ceva vorbind in numele membrilor ei,de aceea este foarte bine sa analizam si sa cantarim ,cui dam girul nostru
consider ca in conditiile actuale prin obligativitatea asocierii,actualele asociatii (fie ele si facute benevol) nu sunt reprezentative si nu pot sa vorbesca in numele pescarilor pe care ii "reprezinta"
cred ca deaceea nici nu sunt luate in seama si nici nu sunt tratate ca niste exponenti viabili ai societatii civile.
pt binele lor acele asociatii care cred si vor sa faca ceva in pescuitul romanesc ar trebui sa fie capabile sa sustina neobligativitatea asocierii si garantarea accesului la resursa acvatica si deabia atunci vor dovedii ca sunt niste parteneri

p.s. de curiozitate,a intrebat cineva cati membri au asociatiile nou infintate?
asta ca o contrapondere la ce se scria pe un alt topic referitor la prezentarea asociatiilor nou infintate

nu vreau sa se inteleaga gresit,nu am nimic cu noile sau vechile asociatii,numai ca sistemul actual nu ma multumeste si nu simt ca ma reprezinta in vreun fel
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Mar 2007, 16:27

Cineva a scris:

"Am incercat si asta,dar atata timp cat nu vezi nici macar un rezultat,de ce trebuie sa merg cu cei noi sau cei vechi?
cum bine zicea miky mai demult,o asociatie trebuie sa faca ceva care sa ma(ne) merite sa simtim cu adevarat ca ne reprezinta,deabia atunci v-a obtine de la noi tot sprijinul nostru fie el fizic,financiar sau macar moral".

Ce ai facut tu, ceva deosebit, ca o asociatie sa aiba onoarea sa te merite? Chiar crezi ca tu ai pus coada la pruna? Faceti voi cei care trageti sa iasa ceva bun pentru pescuit si veti avea onoarea sa ma inscriu in randurile voastre. Pardon. Nu are nimeni nevoie de asemenea membri.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 04 Mar 2007, 16:37

apsalba scrie:Cineva a scris:

"Am incercat si asta,dar atata timp cat nu vezi nici macar un rezultat,de ce trebuie sa merg cu cei noi sau cei vechi?
cum bine zicea miky mai demult,o asociatie trebuie sa faca ceva care sa ma(ne) merite sa simtim cu adevarat ca ne reprezinta,deabia atunci v-a obtine de la noi tot sprijinul nostru fie el fizic,financiar sau macar moral".

Ce ai facut tu ceva deosebit ca o asociatie sa aiba onoarea sa te merite? Chiar crezi ca tu ai pus coada la pruna? Faceti voi cei care trageti sa iasa ceva bun pentru pescuit si veti avea onoarea sa ma inscriu in randurile voastre. Pardon. Nu are nimeni nevoie de asemenea membri.
lasa bre ca faci tu, dai jos ajvps sa preiei tu randurile, cand va aud mi se face sila, mega realizare, ai dat ajvps jos :lol: :lol: :lol: astea is aere, nu ai fi pus mana sa duci o lupta impotriva braconajului, la ce tiai facut domnu asociatie, ca sa dai jos ajvps? imi pare un cretinism total, pentru mine asociatia ta este egal zero in schimb pentru braconieri momentan esti o mana cereasca :wink: aia se tin cu tine in procese si tu cu ei, si baietii curata apele ... hai numa bine ca ai asociatie dejaba , dinaia pot sami fac si eu cu 2 pretini si 7 milioane , dar daca stiu ca nu aduc nimic bun pe apa concret ci doar hartii si hotarari judecatoresti alea is fix pix, eu vreau sa stiu daca se gandeste lumea ca exista posibilitatea sa plangem dupa ajvpseul asta care nu face nimic? cand vor aparea 10000 asociatii in tara si vei dori sa pescuiesti in 30 de locuri diferite si vei plati 30 de taxe diferite?

Scrie răspuns