de ce apar ratarile in pescuitul salaului la soft plastics ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

adrian frunza
veteran
veteran

de ce apar ratarile in pescuitul salaului la soft plastics ?

Mesaj de adrian frunza » 07 Oct 2005, 13:09

salut .deschid acest topic pt ca a sosit anotimpul ratarilor care te scot din mana si te fac sa-ti pierzi cumpatul.nimic nu e mai important in pescuitul la cauciuce decat o decizie buna si nervi de otel.in plus a crescut frecventa tac-urilor de o finete deosebita ,in care blank-ul nu spune nimic doar usoara tresarire a liniei indica un salau ff prudent.
final :care sunt pricipalele cauze ale ratarilor in pescuitul la soft plastics?
voi raspunde bazandu-ma pe experientele ultimei veri.
1.carlig tocit de scoica (imitatie barbarian VMC energofish negre) au in schimb avantajul ca basculeaza greu,mult mai greu decat mustad care pe piata romaneasca sunt cred facaturi.
2.pozitia lansetei in jigging,in barca.
3.frana inadecvat reglata .zecile de agatari pe partida ,ma obliga sa utilizez frana in exces.
4.drill-ul salaului direct in copac.
5 .neutilizarea minciocului.
fata de anul trecut procentul ratarilor a scazut considerabil in principal datorita shimbarii carligelor de jig .am folosit jiguri storm pe carlige barbarian VMC ,sunt ff bune .
walleye

iulicutz
utilizator nou
utilizator nou

hmmm

Mesaj de iulicutz » 07 Oct 2005, 17:32

pai deja stii raspunsurile..... :D

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 08 Oct 2005, 06:57

d-le adrian frunza,din cite am inteles pescuiti pe barajul beresti,din barca.cum mai merge salaul in ultima perioada? noi am mai luat pe canal la racaciuni dar numai pe inserat.pe baraj e al fel?acum ei tin apa mai mult pe zero :cry: si nivelul e mult mai mare ca anul trecut.am cumparat o barca anul trecut de la galati cu 800 de euro dar nu am peridoc.merita sa stau doua ,trei zile in barca pe salau?din experienta dv. cum maninca mai bine,ziua sau noaptea?fir intins victor

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 08 Oct 2005, 09:32

Vizavi de chestia cu anotimpul te contrazic, ratarile toamna survin decat intr'o anumita perioada a zilei, in orele pranzului, cu exceptia zilelor cu nor cand perioada asta dispare aproape in totalitate. Iarasi, toamna trasaturile sunt dintre cele mai ferme, nu violente, dar totusi foarte sesizabile. Exista si un dus-intors, cand il ia de pe fund si atunci clar n'ai ce sa simti in bat, dar tot mananca bine.
Mi s-a intamplat chiar si in pranz cand la 8-10 cm aveam aproape numai rateuri, sa trec pe shaduri mai mici, 6 cm pe VMC 1/0 tot in acelasi gramaj, si sa nu mai ratez aproape deloc, dar cu o frecventa mai scazuta a trasaturilor. Iarasi jigurile stand-up m'au mai scos din astfel de situatii, cand cu capete rotunde ii luam de burta sau deloc, cu stand-up ii luam numai de clantza. Daca nu schimbi marimea shadului, poti incerca si carlige mai mici, scoase chiar la o treime din lungimea shadului fata de cap. Iarasi cu asta am redus cu mult procentul ratarilor, dar luam si strapazanii.
Foarte importanta e pozitia lansetei, dusa prea mult pe spate = rateu, dar zdrangane bine :lol: trebuie gasit compromisul. O frana tare te scoate mult mai bine din agatatura, daca ai mana. Carligele alea sunt foarte bune, dar fara gresie esti mancat, in plus sunt si casante, acolo ramane.
Prefer varianta mustad in orice alta situatie.

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 10 Oct 2005, 08:30

O intrebare de incepator (adica eu): ar micsora rata ratarilor utilizind un cirlig ajutator pus pe coada shad-ului ? A incercat cineva ?
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Oct 2005, 09:12

fratilor, eu nu stiu depre ce anotimp al rateurilor vorbiti

eu personal am putine rateuri, suficient de putine cat sa nu ma ingrijoreze
la mine s-a simtit cand am trecut pe owner, cine-a pus botu misca mort
cu exceptiile de rigoare, desigur

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 10 Oct 2005, 10:54

Depinde la ce te referi la "rateu". La intzepare? Am incercat sa pun o tripla suplimentara in coada shadului, a crescut cu ceva rata capturilor. Si a agataturilor, dar nu semnificativ. Si ai dreptate adriane in privinta "anotimpului" rateurilor. Am prins toamna trecuta 2 buc (una pe la 3 kile, alta de vo' 2 juma), care au atacat aproape imperceptibil, muscind viermoiul din lateral. Daca nu ii curentam instant, se duceau. Ambii i-am prins agatzatzi dinspre exteriorul gurii, i-am plesnit de le-am perforat "obrazul" => frina strinsa bine si ochii in 14 :shock: . La salau nu folosesc minciog decit cu rare exceptii, ii scot cu mina. F. putini imi scapa. Ouch! :lol: Dar poti strecura supa cu palmele mele :lol: In partea asta a Dunarii inca nu prea misca salaul, la jig nu am avut nimic, dim si seara mai merge la vobler, dar nesemnificativ. Acum s-a mai racit afara, o sa vad in weekend daca s-a schimbat ceva.
Dpdv al cirligelor, ramin adeptul celor care se pot indrepta. Si asa pierd cu kilele. La VMC sau Owner, cind a pus botu', intr-adevar "misca mort", da si cind dai intr-o ragalie sau bolovan ...:cry:

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 10 Oct 2005, 12:08

salut danr .te felicit, esti aproape robofisherman. nu ma refer la partidele cu 30 de tac-uri si 1 rateu.discut despre 4 tac-uri si 2-3 rateuri,in care intra numai grosi.
nu cunosc expresia "exceptiile de rigoare " in pescuitul salaului.detaliaza te rog.
o sa exemplific eu primul :5 lanseuri consecutive in acelasi copac fara rezultat .la al saselea ,fac jigging sub barca ,pe apa de 5m.dupa 10 miscari pe verticala ,tac violent,il ridic pana sus , il vad (aprox 2,5 kg)ma intorc dupa minciog,ii sare din gura .stiu pe cineva in situatii de astea care se apuca cu mainile de cap sau da cu lanseta de apa .vreau sa-l vad si eu pe ala care e indiferent dupa faze de astea ;oricum nu e pescar de jig .
walleye

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Oct 2005, 12:25

exceptiile de rigoare inseamna cand ai atac ( nu tac ), dai teapa si ori nu-l iei, ori il tii cateva secunde
cam 1 la 7-10 atacuri as zice eu ca se intampla la mine
nu le-am numarat, desigur

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 10 Oct 2005, 13:42

salut dan .pai atunci cade faza cu "misca mort".adica owner sparge placa osoasa dintre caniniii salaului ,sau maxilarul inferior? ma indoiesc.
oricum ,ai revenit intre oameni,cu rata ratarilor prezentata .
cand ai atacuri multe ,un rateu -doua te mai trezesc,dar cand ai 200 de lanseuri si nici un tac iti pui problema:dau la salau?stiu sa pescuiesc la jig?
o intrebare :cand ai un tac moderat -subtil ,intepi si dai in gol,ce crezi ca s-a intamplat sub apa?astept parerea ta si iti voi spune ce mi se intampla cand pescuiam la mort manie.
walleye

Scrie răspuns