Ce anume , 10%?todi scrie:
Gyorg, in jur de 10%.
de ce apar ratarile in pescuitul salaului la soft plastics ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
Dupa parerea mea umila,daca astepti dupa ce simti tacul,ai toate sansele sa nu prinzi nimic.Sunt salai care "sug"
shadul fara nici o sansa de scapare,jigul e in fundul gatului,la ei poti sa astepti si cateva minute,dar daca numai la "incercat",daca nu l-ai intepat.......
Am incercat sa evit ratarile punand o ancora mica inspre coada shadului in asa fel incat sa nu-i afecteze miscarea.Am legat-o cu fir textil de carligul jigului,nu am avut rezultatele scontate,ptr ca respectivul fir cu ancora nu era in tensiune,in momentul care intepam nu aveam nici un efect asupra ancorei.o sa incerc cu o sarma subtire(de la cablul de frana de la bicicleta)sa agat ancora.O sa anunt rezultatele.

http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
Nick,Nick scrie:.. Am incercat sa evit ratarile punand o ancora mica inspre coada shadului in asa fel incat sa nu-i afecteze miscarea.Am legat-o cu fir textil de carligul jigului,nu am avut rezultatele scontate...
Nu cred ca poti sa-ti faci o parere intrucit nici nu a fost activitate in ziua respectiva.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
- costica_fishing
- veteran
incearca sa bagi ochetul ancorei pe jig si dupa aia sa fizexi ancora cu un brat in twister. Mai castigi 1,5 cm.
Sau, daca twisterul are peste 15 cm, poti pune ancora/ancorele cu niste strune legate chiar de la ochet si infipte dupa inspiratie. De preferat strunele de dimensiuni inegale.
Copyright Razvan M.
Nu mi se pare oportun decat in ultima varianta!
Sau, daca twisterul are peste 15 cm, poti pune ancora/ancorele cu niste strune legate chiar de la ochet si infipte dupa inspiratie. De preferat strunele de dimensiuni inegale.
Copyright Razvan M.

Nu mi se pare oportun decat in ultima varianta!
near the beer
Nu e bine, cu putine exceptii tzapa trebuie sa fie instantanee, altfel se prinde ca ceva e fishy, vorba lui Costica.ovidiu scrie: dupa ce am observat atacul, cobor varful lansetei 15-20cm si apoi intep;
Gyorg, in zonele unde pestele e asezat, fara sa circule, locuri "constante", de obicei in jur de 10% din "prezentari" cum ziceti voi sunt strapazani sau bibani. Cu toate astea asta vara pe un loc virgin unde erau aproape numai dihanosi, aveam 50% rateuri pe cadere, daca nu mai bine, si 100% randament pe recuperare la peste 1 m de fund

-
- veteran
salut .singura miscare care o intarzii ,dar nesemnificativ e la mort manie .la jig intep reflex si nu cred ca intarzierea micsoreaza rata ratarilor.
ancora + jig mi se pare utila doar in pescuitul stiucii,la salau in copaci e inutilizabila .
revin cu o veche intrebare pe acest topic:
care credeti ca este cel mai potrivit mod de abordare a unui sector plin de copaci,in conditii de curent variabil,pentru a avea sanse maxime in drill si agatari cat mai putine ,pe o adancime a apei intre 3-12m.
intrebarea vizeaza : pozitionarea barcii in raport cu copacul,greutatea jigului ,directia lansarilor in raport cu directia curentului,tipul de miscare in evolutia jigului,ce facem cand ne agatam in copac?nu voi mai raspunde primul la aceste intrebari ,las initiativa colegilor avizati din topic.astept cu interes raspunsurile voastre.
ancora + jig mi se pare utila doar in pescuitul stiucii,la salau in copaci e inutilizabila .
revin cu o veche intrebare pe acest topic:
care credeti ca este cel mai potrivit mod de abordare a unui sector plin de copaci,in conditii de curent variabil,pentru a avea sanse maxime in drill si agatari cat mai putine ,pe o adancime a apei intre 3-12m.
intrebarea vizeaza : pozitionarea barcii in raport cu copacul,greutatea jigului ,directia lansarilor in raport cu directia curentului,tipul de miscare in evolutia jigului,ce facem cand ne agatam in copac?nu voi mai raspunde primul la aceste intrebari ,las initiativa colegilor avizati din topic.astept cu interes raspunsurile voastre.
walleye
Eu as folosi varianta anti-bradis ptr jig,daca nu o cunosti o sa incerc sa o explic.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
daca e apa sub 6 m si limpede amortesti in barca degeaba cu pescuitul pe vertical. de regula nu prea e bine sa te pui pe loc, indiferent de pierderi. agatatura o abordezi cat de cat ok pescuind din amonte pe marginea ei, agati, mai lasi din fir in curent, jigul cade mai lent, se ridica mai repede etc. in cazul in care insisti acolo si stii ca e peste. daca vrei sa acoperi multa apa, bagi amonte. pragul liber merge bine luat in lung, pus pe apa mica. am generalizat, dan are dreptate ca te orientezi la fata locului, dar e bine sa stii de unde s'o apuci.