Curent electric

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Gerula
veteran
veteran

Curent electric

Mesaj de Gerula » 05 Aug 2008, 13:11

Un tânăr din Bistriţa-Năsăud a murit electrocutat în timp ce încerca să pescuiască cu fire electrice

BISTRIŢA (MEDIAFAX) - "Un tânăr din localitatea Bistriţa Bârgăului a murit electrocutat, în timp ce încerca să pescuiască folosind fire electrice, încercarea lui de a se conecta la reţeaua de înaltă tensiune ducând şi la sistatea alimentării cu energie electrică a satului, care a rămas în beznă mai bine de zece ore.

Potrivit Biroului de Presă al IJP Bistriţa-Năsăud, cadavrul lui S.G.A (20 de ani) a fost găsit, marţi dimineaţa, lângă albia râului Bistriţa Ardeleană, unde s-a dus, cel mai probabil, luni seara, să pescuiască cu ajutorul unor fire electrice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tânărul a încercat să conecteze firele cu care dorea să omoare peştii din râu la reţeaua de înaltă tensiune, dar curentul propagat prin acestea, de 20.000 de volţi, l-a ucis pe loc.

Potrivit poliţiştilor de la postul de Poliţie Bistriţa Bârgăului, evenimentul s-ar fi petrecut luni seara, la ora 22.00, când localitatea a rămas în beznă totală, iar ulterior electricienii veniţi să remedieze defecţiunea au afirmat că tentativa tânărului de a se conecta la reţea a dus la căderea liniei.

Deşi a fost însoţit de câţiva prieteni, aceştia s-au speriat de flama care s-a creat la contactul firelor şi au fugit, astfel încât cadavrul a fost descoperit abia marţi dimineaţa de un localnic.

Potrivit poliţiştilor, tânărul decedat provenea dintr-o familie cu şapte copii, destul de săracă şi, cel mai probabil, a încercat să pescuiască din râu păstrăv pentru masa de seară.

Cadavrul tânărului a fost transportat la morgă în vederea autopsierii. Localitatea Bistriţa Bârgăului a fost realimentată cu energie electrică abia marţi, în jurul orei 10.00."

Adevarul e ca foamea ii indeamna pe oameni la multe tampenii, dar asta parca le intrece pe toate.
Cu lacrimi Bastus!

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 05 Aug 2008, 13:24

Am vazut cu ochii mei 2 cazuri asemanatoare pe raul Buzau, in localitatea Vama Buzaului, si pe paraul Acris, un afluent al acestuia... Particularitatea consta in faptul ca in fiecare incident au murit cate 2 persoane...pescuitul cu curent electric este inca un sport, fie ca ne place sau nu.... :roll:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 05 Aug 2008, 13:30

totusi, parca e prea mare pretul... :(
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 05 Aug 2008, 13:34

Adi_ scrie:totusi, parca e prea mare pretul... :(
Asta este clar.... dar nu ai ce face... multa lume este inconstienta...

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 05 Aug 2008, 14:32

sunt sigur ca au vazut cu gliter inainte sa ..... se inalte la cer.. mult gliter!

e o treaba riscanta si cred ca si ei o stiau...dar saracia... poate i-a impins la asta...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 05 Aug 2008, 14:38

Eu nu contest ,ca in unele locuri "saracia este lucie",dar parca inconstienta, o depaseste!!!!!!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 05 Aug 2008, 15:11

Din pacate, la noi, cele mai distructive forme de braconaj (curent, carbid, plase monofilament) au de cele mai multe ori justificari sociale. Sunt si mari braconieri care vand peste la greu, dar de cele mai multe ori se braconeaza pentru masa zilnica, iar astora nu prea ai ce sa le faci. E cam greu sa vii cu burta plina si sa-i faci morala unuia cu obrajii supti de foame, explicandu-i, cu argumente ecologiste, impactul curentului electric asupra faunei acvatice.
Cu lacrimi Bastus!

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 05 Aug 2008, 15:29

Astia care o fac de nevoie sunt cazuri destul de izolate. Majoritatea sunt tot mafioti si ....chiar oameni de la PF.

Eu dand mai mult pe Dunare am vazut multe. Un exemplu:

In zona Braila, i-am vazut pe unii cum dadeau cu curent pe malul celalalt si am sunat la PF. Nu a venit nimeni. Peste cateva zile vad salupa PF, ce faceau baietii?!... adunau pestii de pe suprafata cu un minciog mare ca sa fiu soft...dadeau cu curent idotii dreaq, vedea-i-as ancora de barca si momeala de somn. Atunci nu exista DNA.

Acuma cand sun la PF le spun ca am sunat la toti inclusiv la DNA si vin ca altfel si-o iau... :lol:

E o situatie de kkt, pentru ca stiu ca multora nu le fac nimic, ca de...si la gura lor le e foame...

Cei mai responsabili i-am vazut pe cei din sud TR. Magurele - Corabia unde chiar s-a lasat cu dosare...in fine...majoritatea tot cu NUP in final...asta e...nu se vor schimba treburile prea curan, si asta nu pentru ca sunt eu pesimist din fire, din contra...banu` e ochiul dracului...
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 05 Aug 2008, 19:55

Dragos Cretu

Din pacate iti dau dreptate aici. Si eu am colegi care practica sportul numit braconaj piscicol. Uite, un coleg ofiter de la PF Oltenita cu userul "csaa" chiar a deschis un subiect . tot aici pe Discutii generale: ABUZURI ALE POLITISTILOR DE FRONTIERA. Deci, totusi exista oameni care vor sa stopeze treaba asta. Dar..Si ei sunt mici. Caci procurorul este cel care da NUP, si apoi il vezi pe braconier ca ii cara peste la poarta. S iti si rade in fatza! :( Mare pacat ca nici un baconier (japcar, plasar, etc) nu a facut macar vreo 3 luni de parnaie. Sa vezi cum ar fi functionat telefonul fara fir!!! :shock: Dar.. traim in Romania. Restul stii tu.. :(
...... ><(((@> .......

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 05 Aug 2008, 20:09

Gerula scrie:Din pacate, la noi, cele mai distructive forme de braconaj (curent, carbid, plase monofilament) au de cele mai multe ori justificari sociale. Sunt si mari braconieri care vand peste la greu, dar de cele mai multe ori se braconeaza pentru masa zilnica, iar astora nu prea ai ce sa le faci. E cam greu sa vii cu burta plina si sa-i faci morala unuia cu obrajii supti de foame, explicandu-i, cu argumente ecologiste, impactul curentului electric asupra faunei acvatice.
Adica nu este de lucru in Romania?Sa fim seriosi,doar cine nu vrea nu are ce manca,nu o sa fiu niciodata de acord cu braconatul gen curent.Stii ce inseamna asta?Mai mult decat poti manca cu tot satul la un loc.Mai am eu cu unii,aia care se suie pe stalp.bloc,etc ca nu au ce bea,sau au baut tot ce au avut. :evil:

Scrie răspuns