CURATENIA DE PRIMAVARA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 25 Mar 2008, 13:27

salut .
nu e nevoie de nici un agvps .astia sunt pur decor .prezenta agvps sau anp este invocata atunci cand autoritatile au nevoie de scuze pentru a justifica lipsa de implicare .braconajul este infractiune pur si simplu ;se constata infractiunea si se face dosar penal atunci cand se face constatarea legaturii cauzale intre setca si proprietar ,amenzile sunt penale si se face parnaie . daca braconierul recunoaste ca e setca lui e halit .
o sa incerc sa va fac un algoritm de desfasurare a unei astfel de actiuni :constatare +aplicarea legii ca sa fiti in tema .
de exemplu ,pe un lac agvps concesioneaza numai 25 sau 50m de la mal ,asa ca braconierul pune plasa pe mijloc si ii da flit paznicului de vanatoare .
eu am fost controlat sambata de un paznic la permis si cand i-am spus de setca ,s-a facut ca nu aude .dar el si-a facut datoria ,a controlat achitarea taxei anuale .
nu au cum sa fie marlanii astia mai isteti ca noi ,trebuie beliti.
servim patria!!!
walleye

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 25 Mar 2008, 15:55

si asa, incet-incet, discutia degenereaza.

aia sunt cei buni, aia sunt cei rai.
poate nu se incadreaza exact la subiectul asta, insa nu pot sa nu relatez despre un lac, in zona mea, care era foarte frumos pana nu demult si ale carui maluri sunt ciopartite, "chelite" de vegetatie - stuf, salcii, arini, de pescarii care nu-si pot face lanseurile, carora nu le place design-ul pentru ca sa zic asa, aceiasi pescari care instaleaza pripoane ceva mai incolo de locul in care pescuiesc cu batul, de aceiasi pescari care lasa in urma lor mormane de flacoane, ambalaje (de la mancare dar si de la carlige, momeli, naylon etc.)
aceiasi pescari "foarte suparati", intransigenti pe tot felul de forumuri unde vin si bat campii...

nimeni nu are de castigat din asta.
zeii scad din viata oamenilor orele petrecute la pescuit

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 25 Mar 2008, 16:02

tocmai de aceea am vrut sa fac un topic practic si eficient cat se poate fara batut campii dar se pare ca nu se poate. unii chiar nu se pot abtine sa nu bata campii cu prostii.

dl frunza pana ajungeti sa constatati infractiuni pe legea pescuitului cate am facut eu cred ca mai aveti de umblat. si sa stiti ca nu am avem nevoie de algoritmul dvs. vrem fapte clare nu ....
va multumim ptr intelegere

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 26 Mar 2008, 13:46

Poluare accidentala (intentionata, avand in vedere ora la care s-a produs-ora 18). Rezultat:
- 35.000 lei amenda societatea poluatoare;
- 6.000 lei amenda directorul unitatii.
Si nu este decat inceputul, avand in vedere ca aps alba a pus deja in aplicare planul de management al resurselor acvatice vii, unde un capitol se refera la identificarea agentilor poluanti si monitorizarea surselor de poluare. O sa fie sume imense. Din pacate pentru refacerea resurselor primim zero lei, cu toate ca noi sesizam, recoltam probe si facem analizele de laborator.

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 26 Mar 2008, 20:21

bravo apsalba!
inca un lucru bun facut de pescari! amendarea poluatorului, vreau sa zic.

daca tot s-a deschis un topic unde sa fie "colectate" relele ce se intampla pe malurile apelor (in speta braconaj) ce-ar fi sa deschidem un topic unde sa "colectam" si cele bune ce se intampla - in cazul asta, desi e un raspuns la o porcarie si anume poluarea mentionata, totusi cineva a fost amendat. si asta e foarte bine.
poluatorii sigur isi vor aminti...

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 29 Mar 2008, 10:41

apsalba scrie: aps alba a pus deja in aplicare planul de management al resurselor acvatice vii, unde un capitol se refera la identificarea agentilor poluanti si monitorizarea surselor de poluare.
suna frumos, pompos ,... numa' buna afirmatia pentru userii mai noi sa o citeasca !!! desi as putea sa ti-o demolez din toate directiile, nu m-apuc sa o fac pentru ca:
1) ai putea sa-ti intaresti ideea ca am ceva personal impotriva ta... si nu am
2) mi-ar lua prea mult timp si ar ocupa prea mult spatiu aici pe forum ca sa merite efortul...
asa ca ma rezum la un simplu si sincer : HA !!!... :mrgreen:
oricum, trebe sa recunosc ca la propaganda esti bun,... de-a dreptul diabolic ...
apsalba scrie: O sa fie sume imense.
pun pariu ca asta te-a atras teribil ! :D
apsalba scrie: Din pacate pentru refacerea resurselor primim zero lei,
din fericire asa si trebuie sa fie...
refacerea resurselor nu este apanajul si obligatia asociatiilor de pescari,...
ele pot doar sa pastreze, sa conserve si... sa dea concursul (adica sa ajute prin aport personal liber consimtit) autoritatilor statului care au sau ar trebui sa aiba aceasta obligatie...
sub nici un chip, ascunse sub masca simtului civic sau al datoriei civice, nu au voie sa se substituie acestor autoritati...
ca sa nu mai spun ca refacerea resurselor, de cele mai multe ori intra in obligatia poluatorului gasit vinovat... pe langa amenda si alte alea...
apsalba scrie:cu toate ca noi sesizam, recoltam probe si facem analizele de laborator.
de fapt voi numa' sezizati, ceea ce nu minimalizez, este suficient de meritoriu din partea voastra, dar asta o poate face si ar trebui sa o faca orice cetatean responsabil si cu simt civic, nu trebuie sa fie o asociatie de pescari neaparat... iar cei care o fac,... o fac cu mult mai multa modestie :D
cat despre recoltarea probelor... singurele probe care sunt luate in seama sunt cele recoltate de reprezentantii garzii de mediu, sau in prezenta lor...
aceasta prezenta a lor este obligatorie la orice sezizare si nu se face pe cheltuiala celui care sezizeaza...
analizele care se constituie probe la dosar sunt facute tot de garda de mediu, sau la cererea lor in laboratoarele chimice de specialitate (de regula chiar ale agentiei de protectia mediului sau ale agentiei de gospodarire a apelor romane,- baniesc ca stii ca exista si agentia asta- :D), iar contravaloarea acestora se imputa celui care se face vinovat de poluarea respectiva...
pe langa asta, sunt sigur ca nici apsalba si nici federatia nu are asemenea laboratoare specializate...
una peste alta, in directia asta... costurile voastre sunt minime... cu exceptia timpului si al eforturilor tale de a face sezizari si de a plimba prin instante pe oricine poti pe tema asta, ... dar asta iti place, asa ca nu se pune, nu-i asa ? :D
deci:
nice try !... :D
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Mar 2008, 18:37

:lol: :lol: :lol: :lol:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 29 Mar 2008, 19:14

miky...cand ne mai vedem promit si jur solemn k am sa iti umplu sticlutza aia a ta cu tarie, sau dau o bere .........esti bun....acum sa vedem replica aia

" iegzista o iexplicatie" :lol: :lol: :lol:

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 31 Mar 2008, 22:48

astazi am filat pe lacurile de la Sopa o echipa de 4 indivizi care au bagat o plasuta de 100-120m.dupa o ora jumate -doua i-am facut ca la nufarul impreuna cu jandarmii. sunt din judetul Olt.
li sa intocmit dosar penal.
daca iese bine filmul o sa il postez.

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 01 Apr 2008, 07:36

bravo pescuitorule!

catre ceilalti forumisti: dragilor, intotdeauna avem mai multe optiuni: sa facem ceva, sau sa explicam (cu tot felul de argumente mai mult sau mai putin exotice) de ce nu putem face sau de ce ar trebui sa faca altii sau de ce fac altii sau etc etc.

cand se alege a doua optiune, forumul este cel mai bun loc.

numai de bine!

Scrie răspuns