CURATENIA DE PRIMAVARA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 22 Mar 2008, 00:50

Mda...am urmarit topicul cu interes si vreau sa va spun, cu riscul ca ma repet(am mai spus-o intr-un alt topic) ca cea mai buna solutie este sa sunati la jandarmerie(cel putin cei care pescuiesc in preama orasului Fagaras) Nu am vazut reactie mai promta in viata mea, nici macar din partea pompierilor sau a politiei... Asta va poate scuti de timp si bani pierduti in urmarirea braconierilor...nici macar nu trebuie sa fiti in echipa...un telefon si gata...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 22 Mar 2008, 13:29

" Pescuitorule" Si atunci cine m-a controlat pe mine,ca au scos legitimatiile inainte.Intreaba si tu baietii din avrig ,turnu,porumbac,cand ajungi pe acolo cu cine se imparte prada(daca va vrea lumea sa vorbeasca).Ca simplu pescar aflii mai multe,iar daca dai un "buna ziua" la localnici vei afla mai multe decat intr-o noapte la panda.Anul trecut,am povestit cu batranul de la "capre",la Porumbac(cei din zona stiu locul)si mi-a spus cam tot ce se intampla.Unde se baga plasa,cand o baga,chiar si ce am zis mai sus,cine a beneficiat de asta.Am vrut sa vad daca minte,si cu un coleg am intrat pe insula din stg.podului,iar in apa in dreapta insulei intre dig si aceasta am gasit doua randuri de plasa,plina de caras.Si nu aveam pe nimeni in spate,eram doar noi doi,in caz de ceva,o puteam pati usor.Dar le-am scos si am eliberat mare parte din pesti,care mai traiau,ca unii s-au infasurat de si-au pierdut si solzii.Inca o data am mai riscat pe balta la Turnu,sa nu mai zic de sforile pentru pripoane de pe Avrig din golfurile spre Porumbac.Asa ca daca am dormit noaptea,poate am facut cu mult mai mult ca altii ziua.Sper ca ce faci tu acuma sa nu fie doar un foc de paie,sa continui ce ai inceput,sa fii "lasat"sa faci pana la capat lucrul asta.Cat despre Eco,ai dreptate eu nu i-am vazut o data pe apa,o data macar in doi ani,si merg cam de 3,4 ori pe sapt.la pesti in sezon.Dar sa nu uitam anii trecuti cand nici pe voi nu va vedea lumea prea des.Scuza-ma, dar mai este mult de munca pana departe.Fir intins si ape mai curate. :wink:

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 22 Mar 2008, 17:35

miky scrie:
pescuitorul scrie:... nu stam sa ne gandim la asta.trebuie facuta si gata.
cum adica ?... asaaa... fara niste fonduri nerambursabile, si un plan de management, bine structurat pe hartie ?????... :lol: :lol: :lol:
fara 2-3 proiecte, cu titluri pompoase, atasate la CV, gata sa fie depuse pentru si in numele nostru ? unde te crezi ? :lol: :lol: :lol:
un sincer bravo pentru actiune.

miky - super comentariul tau :lol:
S'altare și bunăstare !

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 23 Mar 2008, 20:50

pescuitorul scrie:tristian :

ceea ce am facut eu este doar un simplu lucru.am facut asta de ani de zile numai ca nu am filmat.ideea e sa se vrea sa se faca ceva.am spus multe pe forum si toate din experienta nu ca sa impresionez cum au facut altii.
din pacate poate nu peste tot se vor primii raspunsuri sau sprijin in astfel de cazuri.nu acuz pe nimeni nu ascund pe nimeni dar si eu traiesc in tara asta si stiu.
uite tot ce pot face eu e sa va spun , dupa mine, cam ce ar trebuii facut in anumite situatii.fiecare o prezinta si o sa il ajut cat pot.din pacate nu am putere sa intervin practic acolo unde e cazul.
uite hai sa incercam ideea ta cu un toopic nou dar sa nu aveti impresia ca eu sunt ......cel mai tare.ce pot e sa im dau cu parerea si atat.

si in final sa stii ca treaba nu e chiar assa de usoara sa ii prinzi , cel putin aici in sibiu care s-au invatat ca venim la orice ora , de oriunde si cu orice mijloc(masina, daciesau jeep, barca , pe jos).

ps: deja am informatii noi de pe forum si promit ca atunci cand se vor concretiza va voi informa.
topicul fa-l tu ca e ideea ta
Eu spuneam sa deschizi tu topicul tocmai in ideea de a ne prezenta intr-un prim mesaj ce fel de informatie e utila. Adica ce sa scriem efectiv ca sa nu devina numai un subiect de palavrageala. Sa spunem data, ora, locul, cum, cine, ce? Aici nu ma prea pricep si da, aici am si avem nevoie de experienta ta de care vorbeai. Fa un mesaj la obiect si pe intelesul tuturor si restul il facem noi, sau incercam.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 24 Mar 2008, 22:44

ilie
" Pescuitorule" Si atunci cine m-a controlat pe mine,ca au scos legitimatiile inainte
am o rugaminte la tine si o lamurim : deci tu sustii ca unii care s-au dat drept angajati ajvps sibiu au primit bani sau peste sau ai fost martorul unei asemenea fapte .te rog sa imi spui si daca e asa iti voi propune sa vii la prima sedinta cu angajatii si sa imi arati omul care a facut acel lucru.
cel mai simplu lucru este , si le-am spuso si pescarilor pe balta, daca vine cineva si te intreaba cere legitimatie, ia numele si atunci vb la concret.chiar astept mesajul tau sau daca vrei spuneo aici sau pe privat unde te simti tu in siguranta.

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 24 Mar 2008, 23:26

duminica dimineata am avut actiune de prindere a hotilor.
am facut 2 filtre (scorei si porumbacu)incepand cu ora 4:30 dar nu am gasit nimic.
la ora 10:00 tot barajul scorei pana la carta am periat Oltul cu barca dar nu am gasit nicio plasa dupa care in jurul orei 15 am periat zona Porumbacu -Glamboaca dar nu am gasit nimic nici aici. si asta ca sa ne covingem ca nu au fost plase bagate si hotii ne-au simtit si nu au mai venit dupa ele.
vom continua ca sa nu aiba liniste si cu siguranta vor avea surprize din partea noastra.

http://www.rapitori.ro/forum/about6182.html

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 24 Mar 2008, 23:29

ma bucur ca in sfarsit cineva a dat cu pumnu in masa actiuni ca acestea ar trebui sa aiba loc in toata tara

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 25 Mar 2008, 09:55

duminica dimineata am avut actiune de prindere a hotilor.
am facut 2 filtre (scorei si porumbacu)incepand cu ora 4:30 dar nu am gasit nimic.
la ora 10:00 tot barajul scorei pana la carta am periat Oltul cu barca dar nu am gasit nicio plasa dupa care in jurul orei 15 am periat zona Porumbacu -Glamboaca dar nu am gasit nimic nici aici. si asta ca sa ne covingem ca nu au fost plase bagate si hotii ne-au simtit si nu au mai venit dupa ele.
daca cineva vrea intr-adevar sa faca ceva concret, face.
daca nu vrea, nu face. eventual ne explica cum devine...
zeii scad din viata oamenilor orele petrecute la pescuit

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 25 Mar 2008, 12:12

salut .
proceduri pentru combaterea braconajului .
1.ati observat braconieri (cu setca ,curent electric,japcari-la ultimele 2
infractiuni s-a inasprit legislatia );sesizati brigada de jandarmi locala direct sau prin 112.
trebuie sa intelegeti ca jandarmii TREBUIE SA ISI JUSTIFICE ACTIVITATEA SI AU NEVOIE DE ACTIUNI DE COMBATERE A INFRACTORILOR .in nici un caz nu va vor refuza .
pentru o activitate eficienta au nevoie de barci ,dar pot face observatii si de pe mal .in fiecare unitate exista un jandarm special desemnat pentru astfel de actiuni.
indiferenta sau inactivitatea va vor costa scump .
daca nu gasiti plase in apa in perioda asta ,inseamna ca aveti scurgeri de informatii in sistem sau braconierii sunt mai isteti ca voi .
walleye

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 25 Mar 2008, 13:04

adrian frunza scrie:salut .
proceduri pentru combaterea braconajului .
1.ati observat braconieri (cu setca ,curent electric,japcari-la ultimele 2
infractiuni s-a inasprit legislatia );sesizati brigada de jandarmi locala direct sau prin 112.
trebuie sa intelegeti ca jandarmii TREBUIE SA ISI JUSTIFICE ACTIVITATEA SI AU NEVOIE DE ACTIUNI DE COMBATERE A INFRACTORILOR .in nici un caz nu va vor refuza .
pentru o activitate eficienta au nevoie de barci ,dar pot face observatii si de pe mal .in fiecare unitate exista un jandarm special desemnat pentru astfel de actiuni.
indiferenta sau inactivitatea va vor costa scump .
daca nu gasiti plase in apa in perioda asta ,inseamna ca aveti scurgeri de informatii in sistem sau braconierii sunt mai isteti ca voi .
No kul!!!! Asta da informatie buna! Deci putem suna si la 112! Asa e mult mai simplu. Si presupun bine ca acel jandarm care raspunde de astfel de actiuni e la curent cu OG23/5martie2008 si cu Ordinul ministrului privind prohibitia? Si are competenta sa sanctioneze la regimul pescuitului fara a fi prezent si un reprezentant AJVPS?
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns