Alta faza: reusesc anul trecut printr-o imprejurare neinspirata sa cad din baca, incercand sa ma leg de un copac pe Dunare... nu m-am suparat, era cald, apa avea 25'C doar ca in cadere am antrenat si o bancuta pe care aveam anorele (de 8 si 6kg) un aparat foto (era sa mi-o fur de la Andreea pt ala) si alte nimicuri... ecranul sonarului smuls din cabluri s-a dus si el..
bun!
Om de initiativa, apuc barca intr-o mana si dupa o incercare in care mi-am dat seama ca sunt mai mari sanse sa rastorn barca decat sa ma urc in ea am decis sa inot pana la mal cu barca intr-o mana...ceea ce am si facut...
La mal am scos din lucruri am pus la uscat...am facut un inventar al lucrurilor pierdute... imi sun un prieten care-mi spune ca ecranul/monitorul de la sonarul Humminbird este waterproof si mai mult ar si pluti... asa ca sar in barca si ma duc la vale sa imi caut ecranul de la umilul H525. Norocul face ca in zona erau un miliard de copaci iesiti din apa si cei cativa metri de cablu de alimentare erau agatati de un pom si am recuperat si ecranul...
Acum ca v-am bagat in context, sa ne ducem la salau; m-am intors si m-am legat de acelasi pom de care nu reusisem prima oara si am pus un jig gol (adica fara nimic pe el doar bila de 28g cu mustad 5/0) si am inceput sa il plimb pe fund in incercarea de a-mi recupera ancorele pierdute langa pom... La ancore eu folosesc suspanta de parsuta infasurata pe niste H-uri facute din papuci chinezesti...neaparata chinezesti!

problema e ca H-urile alea se scufunda in curent au o portanta prea mica..si sfoara se cam culca pe fund..iar eu incercam sa o agat cu jigul;
bai fratilor si cum incercam sa agat sfoara si fara sa vreau tot in zimti de bonfaier recuperam am un ciocan! trasatura, in jig gol!
Intep il am il urc cativa metri (din cei vreo 5 adancime), destul de viguros strapu..si-i sare dracia din bot!
Am turbat de nervi, pe caldura aia prindeam 1 salau la 2 iesiri , apa fiind foarte calda...ori nu eram eu inspirat ori salaii erau fotuti...
Am pus si un jelibon, am mai insistat, am scos ambele ancore, dar alt salau nu mi-a mai dat.
Acum intreb: ce a vazut salaul ala? O bila oxidata?
Fie teoria lui Toni, ca eu chiar i-am plantat-o pe masea...fie salaul are niste simturi date naibii..fie cate un pic din fiecare...
nu sunt sigur ca vede mai bine decat percepe vibratia; cert e ca orice dracie care intra in apa emite asa ceva: vibratii si e foarte posibil ca in momentul cnad salaul zareste ce va ataca..deja sa fie prea tarziu si sa nu mai dea inapoi...sper sa fie asa