Cum vede salaul ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 18 Mai 2010, 12:42

In zonele unde pescuiesc eu ( pe Mures )salau nu prea se prinde , intra ocazional , accidental . Este un lac de acumulare in apropiere (Bezid 40 km ) unde se prinde la shaduri albe si verzi papagal frecvent .Am fost si eu de cateva ori chiar am organizat cateva concursuri intre colegi , dar capturile fiind in general mici nu ma tenteaza mai bine caut pe mures stiuca si mustaciosul .
Eu cred ca inainte de toate trebuie cunoscut foarte bine locul si pragurile pe unde dai la salau ,apoi daca tragi in fata lui se repede la orice , multe exemplare am vazut agatate din exterior si cu jiguri si cu voblere scufundatoare cineva mi a explicat ca incearca sa zdrobeasca victima de substrat ...oare o fi asa ?

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 18 Mai 2010, 13:12

Cam asa ceva, salaul e atat de agresiv incat de la 1,5 kg in sus umbla cu bate dupa el, ascunse cel mai frecvent sub aripa dorsala. Cum vede un pestisor, cum JAP! una dupa cap. Pe bune, primul ala mai mare cauta'l bine, sigur are ascunse arme albe sau obiecte contondente.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 18 Mai 2010, 13:16

...mda...hai ca sunteti haiosi!
:lol: :lol: :lol:
...si mai umbla si cu o proteza dentara speciala pentru bibani spinosi....

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 18 Mai 2010, 13:17

:lol: O parte dintre ei erau agatae de gura din exterior .... care ar fi explicatia :?:

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 18 Mai 2010, 13:18

:lol: :lol: :lol:

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 18 Mai 2010, 13:22

...pai ala n-a invatat sa deschida gura cand ii dadea mama-sa cu liguritza...
simadicos pustanu'

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 18 Mai 2010, 13:33

:lol:

aquaelement
junior
junior

Mesaj de aquaelement » 18 Mai 2010, 14:02

Este off topic aici ,dar am prins noaptea somn cu vobler negu complet ,(black beatle parca de la Predatek ) si nu odata si nu agatat din coada sau stiu eu de unde .....probabil ar merge si la salau daca am incerca la salau ....[/quote]

Kzoli...negru e o culoare foarte buna noaptea ,ramane secretul nostru ,da ? :D

si va rog frumos sa nu mai deviati de la subiect , multumesc .

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 18 Mai 2010, 14:10

Intrebare....."Cum vede salaul ?"
raspuns .....Bine...

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 18 Mai 2010, 15:22

zander scrie:Intrebare....."Cum vede salaul ?"
raspuns .....Bine...
da... la aceiasi concluzie am ajuns si eu... desi am prins unul care avea un ochi lipsa si o cicatrice ceva..si ala a vazut bine...
cred ca ne putem da cu presupusul mult si bine referitor la cum vede musiu salau...
ma bucur ca vede/simte si mai mult ma bucur cand trage ;)

totusi o intamplare: pescuiam cu niste jeliboane (supershaduri de 4") culorea Firetiger si unul dintre ele nu avea burta portocalie, era verde foarte inchis cu spate aproape negru si burta foarte putin , dar putin de tot batea intr-un verde mai deschis... coada si ea verde inchis...
am dat cu guma aia de mai multe ori, nimic.
O scoteam, taiam firul, legam alta colorata cu burta portocalie... parca imi venea inima la loc, dadeam mai cu viata asa :D si pac aveam trasatura... pac salaul...
Si cum ocoleam eu "pocitania" verde inchis cu spate aproape negru...zic sa o arunc intr-un copac fioros cu gandul de a-i da un destin maret :D adica sa o martirizez definitiv intr-un copac... lansez, apa adancuta (peste 10m), ajunge jos, misc putin, fara chef si-mi da un ciocan, de era cat pe ce sa-mi sara primele 3 inele customizate de mine :shock: , intep viguros, si i-o dau stintific intre ochi unui salau de 5,5kilo...
acu' sincer vorbind nu stiu ce a vazut salaul ala... apa era tulburica bine, (fiind viitura pe Dunare) guma aia avea o culoare, cum ar zice un francez "horrible"... si totusi nebunaticul ala a tras.
de precizat ca nu erau conditii ideale; sfarsit de decembre, apa rece si tulbure, dinamica scazuta...etc

cum ziceam: bine ca vede/simte
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Scrie răspuns