cum v-ar place sa fie reglementat pescuitul sportiv ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

cum v-ar place sa fie reglementat pescuitul sportiv ?

Mesaj de danr » 21 Apr 2006, 10:28

haideti sa vorbim despre cum credem noi ca ar trebui reglementat pescuitul sportiv

cum mi-ar place mie sa fie:

- sa fie eliminate restrictiile legate de pescuitul noaptea si pescuitul in prohibitie
- sa fie pastrata limita de dimensiune la pesti, iar cota sa fie stabilita in numar de exemplare retinute si nu in kilograme

- taxa de permis sa se plateasca zilnic, la locul de pescuit, pentru a-i sili pe cei care ne vor banii sa stea pe malul baltii si sa o pazeasca
nu comentez suma, aceasta trebuie sa fie, normal, acceptabila

- sa existe un singur organism responsabil cu paza si respectarea legii, cu acoperire zonala, la care sa existe dispecerat cu program non stop unde sa poata fi sesizate actele de braconaj, pe sistem similar 112, cu numar de inregistrare primit pentru sesizarea respectiva si obligativitate existententei unei rezolutii cu privire la cazul respectiv

- in mod evident, sa fie eliminat pescuitul industrial pe apele publice si in rezervatii, este o tampenie sa exploatezi industrial niste resurse naturale unde multe specii de pesti sunt la limita supravietuirii......

mihaimircea
veteran
veteran

Re: cum v-ar place sa fie reglementat pescuitul sportiv ?

Mesaj de mihaimircea » 21 Apr 2006, 10:47

In primul rand vreau sa se scoata pescuitul recreativ din aceeasi oala cu pescuitul comercial.

Apoi mi-as dori sa nu mai existe trei gestionari pentru tot felu de ape.

Apoi ceva masuri, nu-mi vine acum in minte, sa nu vezi cetateni cu 15 lansete in fata.

danr scrie: - sa fie eliminate restrictiile legate de pescuitul noaptea si pescuitul in prohibitie
cu noaptea a ajuns legea la presedentie la secretariat dar pana la promulgare este un termen de depunere de contestatii (doar pe motive de neconstitutionalitate).

Cu prohibitia sunt de acord, dar poate cu eliberarea obligatorie sau o cota mai mica. Trebuie cumva sa fie protejati
danr scrie: - taxa de permis sa se plateasca zilnic, la locul de pescuit, pentru a-i sili pe cei care ne vor banii sa stea pe malul baltii si sa o pazeasca
nu comentez suma, aceasta trebuie sa fie, normal, acceptabila
Ti-o placea tie dar este cea mai simpla metoda ca banii sa fie deturnati in alta parte. Este principiul bugetului. Daca colectezi bani pe abonamente ai un buget, daca nu nu ai un cashflow, nu ai forecast nu ai nimic. Eu unul as plati o taxa de max 100 lei pe an si sa pescuiesc oriunde. Eventual (si asta mi se pare reozonabil) sa dai +10-20% in plus daca vrei sa ai accces pe apele din rezervatii.
danr scrie: - sa existe un singur organism responsabil cu paza si respectarea legii, cu acoperire zonala, la care sa existe dispecerat cu program non stop unde sa poata fi sesizate actele de braconaj, pe sistem similar 112, cu numar de inregistrare primit pentru sesizarea respectiva si obligativitate existententei unei rezolutii cu privire la cazul respectiv
aleluia!

dar stai putin... vorbim de legea in romania? stai ma dane ca in romania nu avem sistem de centralizare a datelor pentru situatii de urgenta (cum ar fi inundatiile)..... si e mai important.
danr scrie: - in mod evident, sa fie eliminat pescuitul industrial pe apele publice si in rezervatii, este o tampenie sa exploatezi industrial niste resurse naturale unde multe specii de pesti sunt la limita supravietuirii......
infractiune... cod penal...

strangem samnaturi?
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 21 Apr 2006, 10:48

De acord cu dan, cu urm comentarii
- taxa zilnica nu se poate realiza - astia nu-s in stare (si nici nu au cu ce/cine) sa controleze "la drumul mare", unde sa mai controlezi/taxeze printre tufele de pe vreun riulet
- introducerea unei "agende" in care sa fie notate capturile retinute, care se predau si centralizeaza la sf anului. Te-a prins cu peste in punga fara sa fie notat - zbang! Va rezulta o evidenta cit de cit a ce se "scoate" din apa. Se vor putea justifica si cei 40 euroi ai vinietei :x
Si degeaba orice lege, daca nu se aplica nici cea existenta. Sau, cum s-a mai scris, se aplica "selectiv". E evidenta si obligatorie eliminarea pescuitului comercial de pe apele naturale. Sunt curios totusi din ce o sa mai traiasca locuitorii din satele de pe malul Dunarii

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 21 Apr 2006, 11:20

- Sa se faca o delimitare intre pescuitul recreativ-sportiv si pescuitul sportiv de competitie.
- Sa se scoata obligativitatea inscrierii in asociatii pentru pescuitul recreativ - inscrisi in asociatii sa fie doar cei care doresc sa participe la competitiile de pescuit - permisul de pescuit pentru toate apele (ses, colinare, munte, si Dunare) sa se poata cumpara de la benzinarii etc - iar vigneta pentru pescuit in toate judetele sa fie la un pret romanesc (max. 20$ pe an)
- Sa fie eliminate restrictiile la pescuitul de noapte
- Sa fie eliminate taxele de PG - pescari nu sunt altfel de cetateni ai Romaniei - fara undita nu te intreaba nimeni de ce stai pe malul apei de frontiera - nu vrem sa fugim din tara - vrem sa pescuim.
- " introducerea unei "agende" in care sa fie notate capturile retinute, care se predau si centralizeaza la sf anului. Te-a prins cu peste in punga fara sa fie notat - zbang! Va rezulta o evidenta cit de cit a ce se "scoate" din apa"
- si ... NIMENI SA NU FIE MAI PRESUS DE LEGE!
S'altare și bunăstare !

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 21 Apr 2006, 11:37

Coooooooreeeeeeeeect
Am uitat de nenorocitul de PG - JOS CU EL!!!!

Mai, pina la urma cred ca poate sa iasa o chestie buna din asta, poate gasim pe cineva sa faca si o propunere legislativa :wink:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 21 Apr 2006, 11:45

PG-ul nu e o problema..... din cate stiu costa vreo 5 RON, eu unul mi-as dori sa se poata pescui pe timp de noapte :D :D ( stiu eu de ce), desigur cu respectarea legislatiei.

ss
senior
senior

Mesaj de ss » 21 Apr 2006, 11:53

PG e cea mai tare inventie de la roata patrata!
Apropo de concursul de spin de la Iasi, Iasiul e LOCALITATE DE FRONTIERA ( cica ), imi imaginez ce dicstractie ar fi fost sa vina la concurs granicerii sa ceara PG in centrul orasului!!!
-Alo, domnu' cu colacul roz, acostati imediat si prezentati PG-ul si stiucile la control!
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE

essos74
utilizator constant
utilizator constant

ar fii beton sa se poata pescuii pe noapte pe frontiera

Mesaj de essos74 » 21 Apr 2006, 12:44

andrei-ovidiu scrie:PG-ul nu e o problema..... din cate stiu costa vreo 5 RON, eu unul mi-as dori sa se poata pescui pe timp de noapte :D :D ( stiu eu de ce), desigur cu respectarea legislatiei.

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 21 Apr 2006, 12:51

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 21 Apr 2006, 13:36

Sa ne ia banii mai omeneste si sa nu ajunga chitanta la pretul halatului doamnei din spital ca pina mai ieri mi-au trecut prin cap fel de fel de ginduri stranii !!! La preturile actuale ca sa pot sa merg la pescuit tot anul ma gindeam sa-mi... vind un rinichi (ma durut acum vreo doi ani) s-au un copil de la vecinu ca ia dat Dumnezeu mai multi si nu-i numara in fiecare seara... :twisted: pina sa bage de seama...uita :wink:

Scrie răspuns