cum v-ar place sa fie reglementat pescuitul sportiv ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 21 Apr 2006, 14:52

- eliminarea obligatiei de a fi membru intr-o asociatie de pescuit, pentru a putea pescui.

- permis pe diverse perioada (de la o zi la un an) ce poate fi cumparat de la orice chiosc/posta/benzinarie etc.
cu acest permis sa am dreptul sa pescuiesc pe orice apa publica din judetul de unde l-am cumparat - in felul asta banii platiti pe permis se intorc in bugetul unei institutii (nivel judetean) de exemplu o agentie judeteana de paza, ingrijire si control piscicol a apelor din judetul respectiv.
taxele de la un judet la altul ar putea sa varieze, insa asta ar crea si competitie. agentia care va ingrij mai bine apele judetene va castiga astfel mai multi bani, de la pescari.

nu stiu ce statut ar putea avea aceasta agenti - pe langa consiliul judetean sau direct sub autoritatea vreunui minister, ideea mea este insa ca aceasta institutie sa fie cat mai putin posibil de influentat din partea statului si de asemenea sa poata fi controlata cat mai bine (corect si obiectiv) de societatea civila (asociatii de pescari cat si pescari neasociati, din judetul respectiv).

eu propun o asemenea institutie la nivel judetean deoarece am o vesnica problema cu banii publici colectati "in provincie" care merg la centru iar de acolo, cand trebuie sa se intoarca "in provincie" - canci! pe diferite motive idioate.

- agentiile din judete vecine sa aibe un acord (referitor la taxa) pentru situatia in care pescuiesc pe un rau ce curge dintr-un judet in celalalt si in aceeasi zi de pescuit trec dintr-un judet in celalalt.

- sunt de acord sa platesc o suma (decenta!) suplimentara la taxa de pescuit (de pe apele de ses si colinare) pentru pescuitul in ape de munte,
cu conditia ca acesti bani sa se regaseasca in investitiile pentru paza, populare si ingrijire a apelor de munte.

- paza, control si ingrijire a apelor sub coordonarea agentiei judetene de care vorbeam mai sus. cum spunea danr, sa existe un dispecerat unde pot reclama braconajul si care dispecerat sa intervina si sa-i pedepseasca pe braconieri.

- sa existe o perioada de prohibitie care sa fie respectata! fixate dimensiuni minime legale ale pestilor si numar maxim de capturi (sigur ca sunt specii de pesti unde nu e cazul, dar sunt si specii unde cred ca aceasta prevedere cred ca ar fi binevenita).

- evident, clar delimitat pescuitul sportiv (si aici din nou - cel de competitie de cel de amatori) de cel comercial.

parerea mea.

si inca ceva. mi se pare excelenta ideea acestui subiect!
zeii scad din viata oamenilor orele petrecute la pescuit

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 21 Apr 2006, 15:58

PG-ul e moca anu' asta!

Cel putin la Constanta si Oltenita.

Partea naspa e ca la Oltenita il depui la poarta (oricand) si nu il ridici decat vineri intre 12,00 si 14,00. Ceea ce nu s-a putut pana acu!

La Constanta e ok. Intre 12 si 14,30 (parca) la sediul AGVPS (in spatele Casei de Cultura) e cineva de la Politia de Frontiera. Faci permisul si ti-l si vizezi cu PG in 5 min. Elegant dar inutil!
near the beer

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 21 Apr 2006, 16:18

In Radauti PG nu costa mult, 7 lei
Problema e ca dureaza o luna pana pleaca permisul la unitate si vine inapoi.
De aia il vizez obligatoriu in ianuarie ca sa aiba timp sa se mai si intoarca.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 21 Apr 2006, 20:41

- categoric neconditionarea obtinerii permisului de pescuit recreativ de apartenenta la o asociatie
- permis unic pe tara ( ses si munte! ca nu poti fi in ambele locuri deodata) care sa poata fi obtinut de la orice chiosc, benzinarie, oficiu postal sau magazin de articole de pescuit de pe tot teritoriul tarii
-permis eliberat pe perioada de la 1 zi la un an, la un pret neaparat decent si gandit astfel incat sa stimuleze obtinerea lui pe perioada cat mai mare (anuala)...sa-i fie mai lesne omului sa-si ia permis decat sa pescuiasca cu frica in ceafa
-interfata statului vizavi de pescarul contribuabil (asociat sau nu) sa fie o singura institutie (clara), care sa-si asume raspunderea organizarii, de la colectarea taxelor si pana la paza, inclusiv intretinerea si regenerarea fondului piscicol, apeland la organismele statului abilitate pentru fiecare scop in parte.
-posibilitatea de control al acestei institutii de catre societatea civila
-separarea pescuitului recreativ-sportiv de pescuitul comercial
-separarea pescuitului recreativ de pescuitul sportiv
-stabilirea dimensiunilor minime de retinere si a numarului limita de capturi pastrate pentru toate speciile importante d.p.d.v. al pescuitului sportiv nu al valorii culinare !
stabilirea perioadei de prohibitie, pescuitul fiind permis in aceasta perioada numai in sistem C&R
- sanctiuni drastice pentru orice fel de acte de braconaj ...care sa se si aplice !!!...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 21 Apr 2006, 22:34

Ce pana mea ne mai trebue acest PG?..... cand Europa se straduie sa stearga granitele?....sau este nevoie de el pentru ca romanashii nostri functionari de stat simt ca-si pierd obiectul activitatii? ......inutil dealtfel dar platit din banii dati de fiecare prin impozitele platite......
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 21 Apr 2006, 22:42

imi pare rau sa te dezamagesc, dar inca exista frontiere de stat iar PG-ul nu costa nimic
doar timp.... :lol:
este foarte adaverat ca neexistand nici o cerinta speciala ca sa te califici la obtinerea PG-ului, mie mi se pare inutil
pentru a obtine PG-ul ai doar nevoie de copie dupa buletin si permisul vizat

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 21 Apr 2006, 22:45

Ar trebui sa se limiteze la a le pazi.......sa nu ne ceara noua sa stam capre numai asa pentru ca ei pot si noi nu.......cum ai zis si tu nu mi se pare vreo masura care sa apere tara de cotropitori faptul k astia de la politia de frontiera au copia mea de la buletin.....sa fim seriosi este o practica heirupista care nu are nimic deaface cu lumea moderna......birocratie tata birocratie si nevoia abjecta a functionarului public de a cultiva coercitivul.... :cry:

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 21 Apr 2006, 23:08

Danele daca am pasaportul la mine si ceva euro la chimir pot sa plec unde-mi cashuna mie...pot trece orice granita din comunitate....sau pot sa stau pe ea pe granitza fara permis de granitza alias PG......de ce ar trebui sa mi se aplice o masura restrictiva aci in tara mea?...... :x

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 22 Apr 2006, 00:33

danr scrie:PG-ul nu costa nimic [...] pentru a obtine PG-ul ai doar nevoie de copie dupa buletin si permisul vizat
Nu e chiar asa. Iti trimit si copiile dupa chitante daca vrei. Taxeaza cum vor muschii lor. In TM si CS e 50 mii, in MH e gratis :? Nu banii sunt problema. Ce nu intzeleg eu, ce drak mai vor PG daca si asa trebuie sa te anunti la pichet daca vrei sa stai peste noapte. Si mai mishto, am fost cu un prieten austriac la Dunare, lui nu-i trebuie PG (are permis de pesc de RO) :? Mai dragut e ca au controlat noaptea toate masinile, acte etc., noi dormeam dusi in masina cu nr. de Austria, nici nu s-au oprit linga noi. Tura urmatoare de Dunare ii cer masina imprumut :lol:

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 22 Apr 2006, 07:22

Stiiam si eu ca la musafirii straini nu le trebuie PG cand ii duci la Dunare,dar faza cu masina n-am stiut-o,o sa o tin minte ptr. urmatoarea iesire! :wink:

Scrie răspuns