taicanoe scrie:- Sa se faca o delimitare intre pescuitul recreativ-sportiv si pescuitul sportiv de competitie.
- Sa se scoata obligativitatea inscrierii in asociatii pentru pescuitul recreativ - inscrisi in asociatii sa fie doar cei care doresc sa participe la competitiile de pescuit - permisul de pescuit pentru toate apele (ses, colinare, munte, si Dunare) sa se poata cumpara de la benzinarii etc - iar vigneta pentru pescuit in toate judetele sa fie la un pret romanesc (max. 20$ pe an)
- Sa fie eliminate restrictiile la pescuitul de noapte
- Sa fie eliminate taxele de PG - pescari nu sunt altfel de cetateni ai Romaniei - fara undita nu te intreaba nimeni de ce stai pe malul apei de frontiera - nu vrem sa fugim din tara - vrem sa pescuim.
- " introducerea unei "agende" in care sa fie notate capturile retinute, care se predau si centralizeaza la sf anului. Te-a prins cu peste in punga fara sa fie notat - zbang! Va rezulta o evidenta cit de cit a ce se "scoate" din apa"
- si ... NIMENI SA NU FIE MAI PRESUS DE LEGE!
cum v-ar place sa fie reglementat pescuitul sportiv ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
vise placute !!!
cum var place sa fie reglementat pescuitul sportiv ?
Mai fratilor !!!.
Ma doare capul cand citesc ce scrieti voi.La noi an Maramures pe Tisa,nui voie deloc accesul an frontiera an prohibitie.Dapoi sa mai pescuiesti.Mia zis un cadru de la Politia de Frontiera ca nui valabil articolul din Monitorul Oficial care zice cai permis pescuitul stiucii cu momeli artificiale.De pescuit pe noapte nici nu vine vorba,ca nu se aproba deloc (numai celor cu relatii sau angajatii politiei de frontiera),ca doar nu dau socoteala la nimeni.Deci numai "smecherii" si braconierii au voie an prohibitie si pe timpul noptii.Si am uitat de vecinii nostrii ucrainieni:la aia,le este permis orice.Fac baie,se cara cu barca,stau cu corturile pe malul tisei ca tiganii,cat vor ei si pescuiesc numai noaptea.Ucrainienii nu au nici prohibitie.Deci noi traim an romania lui 46,dar an maramures cred ca santem an anul1940 

vezi ca "in" se scrie cu i nu cu a
tine numai de voi sa schimbati acest lucru
du-te la pescuit la stiuca, si daca iti dau amenda ea nu va fi valabila
daca fac acest abuz, incearca sa gasesti pe cineva la un cotidian local unde sa se poata scrie un articol frumos
trimite adrese la politia de frontiera, local, dar si la sediul centra, daca se comite abuz
explica-i cadrului respectiv ca daca legea este in monitorul oficial atunci a intrat in vigoare cu aplicare imediata, si cine nu o respecta comite un abuz in serviciu
pescuitul noaptea nu este inca legal, dar cand va fi nu vor mai avea ce sa comenteze
tine numai de voi sa schimbati acest lucru
du-te la pescuit la stiuca, si daca iti dau amenda ea nu va fi valabila
daca fac acest abuz, incearca sa gasesti pe cineva la un cotidian local unde sa se poata scrie un articol frumos
trimite adrese la politia de frontiera, local, dar si la sediul centra, daca se comite abuz
explica-i cadrului respectiv ca daca legea este in monitorul oficial atunci a intrat in vigoare cu aplicare imediata, si cine nu o respecta comite un abuz in serviciu
pescuitul noaptea nu este inca legal, dar cand va fi nu vor mai avea ce sa comenteze
cum var place sa fie reglementat pescuitul sportiv?
Cum sa ma exprim sa nu fiu inteles gresit?......Nu mie teama cam de nimic an lumea asta,dapoi de AGVPS
.In plus de cand pescuiesc eu ,cam de 22 de ani,nu mam antalnit cu AGVPU-ul pe ape curgatoare colinare si de ses numai de 3 ori.Activitate intensa nu?Dar problema mea este ca, cam 95%din pescuit mil desfasor pe raul Tisa,care este situat la frontiera cu Ucraina,si politia de frontiera,te cam seaca cu controalele,ca doar asta e meseria lor si acum au angajat o transa noua de Sergenti proaspeti care se tem de serviciul lor,atat de tare ancat anainte de prohibitie cu cateva zile mau scos afara din apa pe motiv ca " pescuitul se desfasoara de pe mal sau din barca". Si cum astia nu glumesc cu procesele verbale,am iesit afara.Maine voi merge la AGVPS si voi sta de vorba cu ala de acolo,sa nu zica ca nu iam zis ,ca eu oricum merg la stiuca cu momeli metalice,dar mie groaza de PF.Si daca totusi ma amendeaza ,o sa mai auziti de mine,ca fac un scandal de se satura de mine toate ziarele din zona.

Sa ai permis in regula de la AGVPS , in rest , lasa-i pe ei sa-si bata capul cu altii , cu tine oricum nu mai au treaba nici una din institutiile autorizate de control , in cazul in care vor sa para mai "isteti " , recurge la presa si la tot ce-ti sta in puntinta , oricum nu au ce sa-ti faca , legea e da partea ta si...nu esti singur !!!
cum var place sa fie reglementat pescuitul sportiv?
Mersi mult de incurajare, eu oricum o sa merg la pescuit.mai vedem noi ce iese de acolo....in afara de vreo stiuca. 

sa nu zica altii ca vrem prea multe,in primul rand as vrea ca fiecare autoritate si organ de control sa stie carei sarcina lor si sa poata sati dea un raspuns ferm,atunci cand ai nevoie de o lamurire,pentru ca daca fiecare si-ar face treaba corect,atunci toate ar merge bine in tara asta de c...t.cu taxa de zii nu sant de acord in nici un fel,pentru ca la noi permisul +PG-ul costa cam 800 000 rol pe rauri colinare si de ses si cum eu umblu cam zilnic la pescuitwoblerman scrie:si totusi, cum v-ar place sa fie reglementat pes
cuitul sportiv?...

Sa nu mai platim aiurea vignete si alte chestii din astea ca sintem satui de biruri venite din toate partile !!! hobiul pescuitului scapase la un moment dat , dar cred ca pina la urma au sa puna taxe si pentru "tragerea in teapa" a virmusilor , sau si mai grav :- 3virmusi executati... 3ore munca in folosul comunitatii !!! de-ar fi date pe marginea lacului , sigur uni dintre noi nu s-ar supara !
Plata vignetelor pentru mine este asemanatoare cu taxa platita pentru apa de ploaie care cade pe acoperisurile caselor noastre , numai ca asta nu este niciunde stipulata vizibil in lege , pe cind pe cea de-a doua , au numit-o sonor...VIGNETA !!! si ...nu e singura taxa pe care pina la urma va trebui sa o platim fie ca vrem s-au nu , tre' platit si gata !
Plata vignetelor pentru mine este asemanatoare cu taxa platita pentru apa de ploaie care cade pe acoperisurile caselor noastre , numai ca asta nu este niciunde stipulata vizibil in lege , pe cind pe cea de-a doua , au numit-o sonor...VIGNETA !!! si ...nu e singura taxa pe care pina la urma va trebui sa o platim fie ca vrem s-au nu , tre' platit si gata !