Cum sa prind stiuca??

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
Masterclen Adi
senior
senior

Re: Cum sa prind stiuca??

Mesaj de Masterclen Adi » 15 Oct 2014, 08:36

grizzly scrie:
Masterclen Adi scrie:Cand am fost eu stiuca sub 30 cm statea langa mal,semn ca undeva in mijlocul apei un pradatoor incerca sa le faca felul,aka o stiuca mai mare.
hai ca poate usor, usor, mai inveti si tu cate ceva. stiuca mica mananca pesti mici. pestii mici stau in apa mica. ergo, stiuca mica vine la apa mica pentru mancare, nu de frica. e mult mai usor sa te ascunzi in apa mai mare decat in apa mai mica. pestisorii cei mici stau in apa mica deoarece acolo e planctonul mai concentrat, plus ca se incalzeste mai repede. si pradatorii urmeaza.
O teorie care nu se aplica in balta asta ;).
Lacul se incalzeste constant,langa mal nu ajunge niciodata soarele ;),nu mai vorbiti daca nu cunoasteti,crezi ca ma dau asa mare si nu stiu ca apa se incalzeste la mal,iar asta atrage pestii mici?
Pestii mici nu stau langa mal,aproape ca nu exista pesti mici pe balta,cred ca stiuca se hraneste cu propriile exemplare,de cand a fost introdusa au scapat doar pestii peste 15 cm,cei mici probabil ca sunt primavara,pana toamna sunt mancati aproape toti.
In apa abea daca mai vezi vreun biban de 5 cm.Planctonul are o concentatie deosebit de scazuta,apa este extrem de limpede,asta reda o apa cu putine suspensii si "slaba" in materie organica continuta,nu te lua cu mine,la biologie sunt foarte bun.

Pif.
veteran
veteran

Mesaj de Pif. » 15 Oct 2014, 09:18

MuskMd scrie:Adita, te-ai intors, nu ne-ai parasit ! :lol: :lol:

asa-i ca bulangeala asta constanta de pe rapitori da dependenta ? te mananca sa mai demonstrezi la un psihopat ca tu de fapt esti in deplinatatea facultatilor ? :twisted: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:

XquiZZiT
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de XquiZZiT » 15 Oct 2014, 10:50

Masterclen Adi scrie:
grizzly scrie:
Masterclen Adi scrie:Cand am fost eu stiuca sub 30 cm statea langa mal,semn ca undeva in mijlocul apei un pradatoor incerca sa le faca felul,aka o stiuca mai mare.
hai ca poate usor, usor, mai inveti si tu cate ceva. stiuca mica mananca pesti mici. pestii mici stau in apa mica. ergo, stiuca mica vine la apa mica pentru mancare, nu de frica. e mult mai usor sa te ascunzi in apa mai mare decat in apa mai mica. pestisorii cei mici stau in apa mica deoarece acolo e planctonul mai concentrat, plus ca se incalzeste mai repede. si pradatorii urmeaza.
O teorie care nu se aplica in balta asta ;).
Lacul se incalzeste constant,langa mal nu ajunge niciodata soarele ;),nu mai vorbiti daca nu cunoasteti,crezi ca ma dau asa mare si nu stiu ca apa se incalzeste la mal,iar asta atrage pestii mici?
Pestii mici nu stau langa mal,aproape ca nu exista pesti mici pe balta,cred ca stiuca se hraneste cu propriile exemplare,de cand a fost introdusa au scapat doar pestii peste 15 cm,cei mici probabil ca sunt primavara,pana toamna sunt mancati aproape toti.
In apa abea daca mai vezi vreun biban de 5 cm.Planctonul are o concentatie deosebit de scazuta,apa este extrem de limpede,asta reda o apa cu putine suspensii si "slaba" in materie organica continuta,nu te lua cu mine,la biologie sunt foarte bun.

Cred ca am elucidat misterul! Daca ne gandim ca in apa aia sunt o gramada de stiuci, majoritatea fiind stiuci mari iar hrana naturala lipseste cu desavarsire se pot trage doua concluzii:
1. Stiucile sunt hamesite de foame si tot ceea ce trebuie sa faci este sa legi o naluca si sa pescuiesti.
2. Stiucile nu sunt hamesite de foame .

Daca presupunem ca prima varianta ai incercat-o si ca nu ai avut nici un rezultat, nu iti ramane decat sa iti alegi un loc pe balta aia si sa nadesti constant cateva zile inainte sa te apuci de pescuit cu mamaliga, porumb sau mai stiu eu ce or manca amurii aia pe care tu ii confunzi cu stiuca. :lol1: :lol1: :lol1:

Nu-ti face probleme, te iertam, ai gresit doar specia , forumul, topicul si eventual propriul tau nume, presupun ca ai vrut sa te autointitulezi Masterclean.
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!!

My Videos , My Photos

Masterclen Adi
senior
senior

Mesaj de Masterclen Adi » 15 Oct 2014, 12:57

[/quote] Cred ca am elucidat misterul! Daca ne gandim ca in apa aia sunt o gramada de stiuci, majoritatea fiind stiuci mari iar hrana naturala lipseste cu desavarsire se pot trage doua concluzii:
1. Stiucile sunt hamesite de foame si tot ceea ce trebuie sa faci este sa legi o naluca si sa pescuiesti.
2. Stiucile nu sunt hamesite de foame .

Daca presupunem ca prima varianta ai incercat-o si ca nu ai avut nici un rezultat, nu iti ramane decat sa iti alegi un loc pe balta aia si sa nadesti constant cateva zile inainte sa te apuci de pescuit cu mamaliga, porumb sau mai stiu eu ce or manca amurii aia pe care tu ii confunzi cu stiuca. :lol1: :lol1: :lol1:

Nu-ti face probleme, te iertam, ai gresit doar specia , forumul, topicul si eventual propriul tau nume, presupun ca ai vrut sa te autointitulezi Masterclean.[/quote][/quote]

N-ai sa vezi in viata ta ca fac eu confuzii intre specii.
Amurii si crapii oglinda sunt in lac de cand era crescatorie,unii au depasit 10 kg,avand varste de peste 50 de ani,unii.
Vara ii poti observa,au o zona cu apa mica unde vin la mal printre nuferi.
Sunt si pescari dedicati de crap,care folosesc nade si pufuleti caracteristici pentru pescuitul crapului,media este de 4-5 kg.
Stiuca a mancat mult peste mic in balta aceea,dupa parerea mea o balta care nu are macar 1 km lungime si tot atat latime,sa bagi stiuca acolo este ca mai mare prostie,asta daca nu repopulezi mereu cu peste mic.
Daca te aduc vara la ora 6 dimineata faci in pantaloni cand ai sa vezi cum ataca "monstrii" printre frunzele nuferilor,au ore la care ies in atac in grup,precum clenii.
Repet,nu cunosti lacul personal,nu te baga tu ca p.la.
Pentru cultura ta geniala,ca voi ati trecut de mult peste cea generala,
Intr-o balta stiuca nu se va inmulti niciodata excesiv!!
Numarul ei va ramane mic.
Atunci cand nu mai are ce manca isi mananca suratele,astfel numarul lor fiind autoredus.
Probabil ca in balta asta cateva exemplare au sarit de 5 kg si mananca tot ce ii iese in cale,si s-ar putea sa fie in balta doar cateva stiuci foarte mari,si nu sute de pui de stiuca sub 1 kg,asa as explica eu ca mananca rar.
Fiind un lac foarte des vizualizat de "bonlavii" de acolo multi spun ca vara stiucile se hranesc cu pasarile care vin pe lac.
Pe lac nu exista serpi de apa,sobolani,soareci de apa,doar unele pasari mai vin.
Lipsa serpilor poate fi un semn al voracitatii pestilor pradatori.Asta pentru ca in balta 2 serpii colcaie.

XquiZZiT
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de XquiZZiT » 15 Oct 2014, 14:38

Ti-am mai zis ca ai deschis topicul prea devreme si ca ar fi fost bun de citit drept fabula la gura sobei pe timp de iarna, si doar atunci cand gheata nu e destul de groasa ca sa intri pe ea la copca. Si pe aeeasi copca se duce si ce a mai ramas din urma de coerenta pe care la un moment dat o aveai. Deci la ora 6 dimineata stiucile se aduna in grupuri si incep sa atace tot ce misca, ceea ce te-a facut sa faci pe tine??? N-ai avut hartie ta tine si ai fugit acasa sa-ti schimbi scutecu' , sau de ce nu ai reusit sa prinzi nimic la momentul respectiv? Sfatul meu e sa te duci la pescuit cand esti constipat!
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!!

My Videos , My Photos

D2O
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de D2O » 15 Oct 2014, 15:09

:lol: :lol: :lol: :lol:

Masterclen Adi
senior
senior

Mesaj de Masterclen Adi » 15 Oct 2014, 19:05

XquiZZiT scrie:Ti-am mai zis ca ai deschis topicul prea devreme si ca ar fi fost bun de citit drept fabula la gura sobei pe timp de iarna, si doar atunci cand gheata nu e destul de groasa ca sa intri pe ea la copca. Si pe aeeasi copca se duce si ce a mai ramas din urma de coerenta pe care la un moment dat o aveai. Deci la ora 6 dimineata stiucile se aduna in grupuri si incep sa atace tot ce misca, ceea ce te-a facut sa faci pe tine??? N-ai avut hartie ta tine si ai fugit acasa sa-ti schimbi scutecu' , sau de ce nu ai reusit sa prinzi nimic la momentul respectiv? Sfatul meu e sa te duci la pescuit cand esti constipat!
http://www.youtube.com/watch?v=Vjq6RmOs ... DA&index=4

Asa ceva traieste in micul loch ness.

Eu nu imi dau seama de ce nu acordati macar un minim de seriozitate macar?
Printre glume si scalambaieli cel putin eu imi dau interesul,daca acele videoclipuri sunt ale tale,bravo tie.
Am observat ca stiucile din video sunt prinse in Finlanda,tu chiar crezi ca in Romania nu exista printre gunoaie si distrugeri pesti capitali?
Eu personal nu am ce lectii sa va dau la stiuca sau alt rapitor mare,nu am pescuit si nu stiu situatia lor la zi in tara.

Dar la clean am dat,si DA,fata de unii dintre voi sunt mic ca si capturi,eu am prins cel mai mare clean de 1,2 kg,poate unii au prins de 4-5 kg,nici nu ma intereseaza,ceea ce ma intereseaza este ca am vazut cu ochii mei cum rauri pline de gunoaie si de dimensiuni haios de scazute pot adaposti exemplare de clean de peste 3 kg,cum este si cazul raului sabar,cel mai rau imi pare ca nu am avut ocazia sa pescuiesc macar o data acolo,desi stau la maxim 20 km de el.

Eu nu am sculele necesare sa prind exemplare foarte mari,nu am folosit niciodata "fir greu" la pescuit,nu am folosit niciodata lanseta de spining,si totusi am prins cel mai mare clean pe o arie de 30 km din rau din ultimii 10 ani,adica 48 cm si 1,2 kg,cel ,mai mare caras pe aceeasi arie a Neajlovului,adica 30 cm si 1 kg,sunt singurul care a prins stiuca in zona Neajlovului de unde sunt eu din ultimii 5 ani,am prins cel mai mare biban din comuna de 1 kg si 32 cm lungime.
Daca eram asa prost pescar cu sculele care le am crede-ma ca nu prindeam nici oblete cu taparina.

Asta nu are de aface cu topicul,dar vreau sa fiu luat in serios,nu conteaza varsta.
Sunteti atat de profesionisti ca nu ati fost in stare sa raspundeti la cateva intrebari despre clean,aici ma adresez celor care pescuiesc la acest peste,si totusi imi spuneati ca nu sunt demn de luat in serios.

Cand nu postez eu,cred ca odata la 5 ani se deschide un topic aici,oare de ce?
Pentru ca sunteti "prea buni " sa dati explicatii,si sunteti prea "importanti" voi astia de prindeti pesti de zeci de kg,doar daca apa va permite,asta nu inseamna ca sunteti batranii pescuitului,am exemple cu pescari de "rasul lumii" care au prins somn cu mult peste 20 kg.
Sa fii pescar inseamna altceva,imi vorbiti mie ca retin stiuci de 38 cm,cand voi ati uitat demult ce inseamna pescuitul,cu sinceritate cred ca eu trebuie sa va invat pe voi ce inseamna "pasiunea" de a pescuii.
La voi este ceva mecanic,adica prinzi,eliberezi si gata pleci acasa.
Aditza,asa cum imi ziceti voi chiar are pasiune,mie imi pare rau,nu ca imi spuneti ca sunt un pescar oribil,sau ca la 2 postari va luati de mine ca am 20 de ani,parca am 5,nu oi fi eu vreun tataie nebun de 80 de ani,dar nici copil nu mai sunt.
Poate o saziceti:
"De unde reaqu stii bah tu de pasiune noastra?"
Daca o aveati nu imi mai poluati mie topicul cu glume,care nu isi mai au hazul demult!
Imi pare rau ca oameni ca voi ajung sa se numeasca pescari,si aici nu vorbesc de faptul ca stiu sa prinda peste,oricine poate invata sa prinda orice specie existenta pe fata pamantului,dar adevarata pasiune putini o au,poate voi de maturi ce sunteti v-ati pierdut-o,stiti cum e la omu' matur nici potenta nu mai merge,poate ca si cu pasiunea-i la fel.

Nu vreau sa mai comenteze nimeni aici,este dorinta mea"imatura".

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 15 Oct 2014, 19:12

Masterclen Adi scrie:
Nu vreau sa mai comenteze nimeni aici,este dorinta mea"imatura".

topic inchis !

:lol: :lol:

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 15 Oct 2014, 20:50

Imagine
masterclen la pescuit

nasolu
veteran
veteran