Cum intepam cleanul?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Leuciscus
utilizator nou
utilizator nou

Cum intepam cleanul?

Mesaj de Leuciscus » 21 Dec 2009, 00:59

Pescuiesc de un an cu voblere la clean, si am o nedumerire, poate-mi dati un raspuns: cum sa intep cleanul ca sansele de agatari sigure sa fie cat mai mari si rateurile cat mai rare. Stiu ca de multe ori cleanul doar loveste cu buza sau cu nasul voblerul dar am avut niste rateuri de nota 10. Am pescuit cu o Catana UL de 2.10 (parerile unora: sa fie batul moale sa nu-i smulgi carligul din buza, - ceeace cred ca e cam exagerat), dar pentru anul viitor m-am echipat cu un bat mai tare (Excalibur, 2.10, M) si m-am hotarat sa fac intepari ferme de acum (anul trecut n-am intepat aproape deloc). Problema e ca nu stiu daca este indicat acest lucru. :? Totusi cleanul nu e stiuca. Voi ce ziceti?

Sebicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sebicu » 21 Dec 2009, 01:08

Viata este grea. Avem noroc ca se termina repede...

razvi
utilizator constant
utilizator constant

.

Mesaj de razvi » 22 Dec 2009, 00:44

@ Leuciscus
Prietene, de cele mai multe ori, cleanul se AUTOinteapa :) Deci nu e mare stressul ;) FIRE `NTINSE si naluci productive 8)
Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.

razvi
utilizator constant
utilizator constant

Re: .

Mesaj de razvi » 22 Dec 2009, 00:49

@ Leuciscus
Daca vrei sa fii mai sigur, poti sa-i dai si tu o mana de ajutor din varful "nuielusei" 8)

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 22 Dec 2009, 03:46

Un bat tare inseamna cel mai adesea mai multe rateuri... nu e problema la intepare, in sensul ca nu e nevoie sa intepi asa cum faci la alte specii, salau, stiuca, etc...pt capitolul asta nu ai nevoie de un bat tare sau de putere mai mare.
In functie de zona in care pescuiesti insa, un bat moale e neproductiv, intepi bine dar fara nerv in varga se cam baga la adapost si nu-l mai scoti de acolo ....
Eu as zice ca un compromis bun este un bt UL, deci de putere mica, dar cat de cat fast...intre medium fast si fast...
CEva care sa nu fie prea puternic sau prea rigid cat sa traga naluca din gura cleanului, dar in acelasi timp in momentul in care faci miscarea de intepare da nu se indoaie ca un covrig si sa permita pestelui sa ozbugheasca incotro vrea el...

Adica un UL moderat fast spre fast in principiu.

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 22 Dec 2009, 08:56

subscriu si eu la ce o zis parintele, un bat medium fast
am dat cu bat moale dupa clean (alivio 2,4 5-25g) cu multifilament si am avut si eu multe rateuri.

se mai intampla uneori sa ai rateuri la cleanul deoarece este f mic.
ca sa verific chestia asta puneam o rotativa mica nr 0 si dispareau rateurile si prindeam numai pixuri de 10-12 cm
trecand inapoi la rotativa nr 2 iarasi rateuri, asadar cand am rateu la clean eu consider ca e destul de mic.
in general el se autointeapa, daca reuseste sa prinda macar un varf de ancora.
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 22 Dec 2009, 09:06

misulian scrie:un bat medium fast
poate moderate fast

payti
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de payti » 22 Dec 2009, 10:06

Nu cred ca doar cei mici nu se agata, am avut o gramada de rateuri la bucati care dadeau in vobler de era sa mi ia batul din mana, ceea ce nu au cum sa faca cei mici!

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 22 Dec 2009, 10:24

Eu am avut rateuri si la atacuri de-mi sarea lanseta din mana (lanseta 3-15g fast vobler 1,8 maxim 3,5 cm cu monofilament 0,12), am ajuns la concluzia ca tatoneaza foarte mult naluca pana cand finalizeaza atacul (asta la exemplarele mari, am vazut chestia asta de mai multe ori..l-am vazut cum venea si ii dadea decat cu botul plus ca daca simtea fro contra sau o miscare ma brusca a nalucii fugea de manca apa :). In anul care va sosi curand vreau sa incerc un bat mai "moale" sa nu mai simta el nici o "contra" din partea mea respectiv a batului).
Intepatura dau foarte rar si atunci se intampla cad distanta dintre mine si peste este prea mare si lansarea a fost in amonte.

razvi
utilizator constant
utilizator constant

:0

Mesaj de razvi » 22 Dec 2009, 12:05

@ misulian ... Amigo, incearca sau cauti CLEANUL cu rotative mici 00 - 0 - 1 si AXAT #2 de la BerTI sau TAINFUL #1 (argintiu), jucarii armate pe un monofilament de 0,14mm, chiar si 0,12mm 8) O sa vezi o schimbare... :wink:

P.S. Pe muli' 1000 FA, eu am un tambur cu 0,14 si un tambur cu 0,12 8) Stroft ABR & SIGLON .. Let's do it :D

FIRE `NTINSE !!!

Scrie răspuns