Cum intepam cleanul?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 25 Dec 2009, 10:51

:oops: YoNutzu eu pentru cele 2 ape m-as muta in tirgoviste dar pentru restu RENUNT ,credema :roll:
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 25 Dec 2009, 10:53

[quote="shimano"]Si eu sunt de acord ca in primul rand conteaza BATZUL, mai putin mulineta, dar intr-un final, daca te respecti, si-ti permiti niste scule calumea, sigur nu-ti vei lua un batz Lamiglas cu o mulineta Baracuda...trebuie totusi sa existe o oarecare compatibilitate intre batz-mulineta-fir-naluci. In acelasi timp, nu uita ca pestele nu te intreaba ce batz sau mulineta ai, il intereseaza DOAR naluca..cum arata, cum vibreaza, cum te joci cu ea...
Din experientele comune cred ca putem spune amandoi in cor ca NU MAI VREM BETZE ULTRALIGHT!!! In schimb, un light sau medium light cred ca-i ok pt clean, si cat mai fast posibil. :wink:[/quote] :oops: SIMANO ,este normal ca daca iti ei logan nu ii pui rotile de la Dacia veche :roll: ,NU :?:
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 25 Dec 2009, 10:55

[quote="payti"][quote="stiuca"][quote="Leuciscus"]Mersi stiuca pentru sfat. Te referi la ancore VMC?

http://www.xxx.ro/produse/129/1309/A ... r--16.html

Ceva de genul?[/quote] Normal
incearcale si astept CONCLUZII.Au gama destul de mare.Le aduc cind si cind GIPO,si le gasesti cu predilectie la mag lor,si partenere. :lol:[/quote]

Toate voblerele yo zuri au ancore vmc, dar mai au si altele; cele argintii mate sunt mai bune pt ca nu stralucesc, mai ales la avat[/quote] :oops: :roll: Nu m-am referit la YOZURII ,ci la ce mai gasesti pe piata CARE TIN LOC DE ANCORE,sau sunt ceva cu 3 cracii

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 25 Dec 2009, 10:57

[quote="YoNutzu"]@payti
"Parerea mea este ca nu e asa important batul cat ansamblul bat+fir+reglare frana"
Sunt de acord cu el: tot ansamblul conteaza.
Pe un bat UL sau L 1,80-2,40 o mulineta o mulineta de 4000 ?! aiurea, nu?
Sau incearca tu sa lansezi o naluca de 1-2g cu fir de 25-30 cu un UL sau L, oare naluca mai evolueaza normal?! sigur nu....[/quote] Din start nu se echilibreaza batul :twisted: In alta ordine de ideie nu poti pune roti de trabant la comion :D NU :?:

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 25 Dec 2009, 11:00

[quote="nasolu"][quote="YoNutzu"]@payti
"Parerea mea este ca nu e asa important batul cat ansamblul bat+fir+reglare frana"
Sunt de acord cu el: tot ansamblul conteaza.
Pe un bat UL sau L 1,80-2,40 o mulineta o mulineta de 4000 ?! aiurea, nu?
Sau incearca tu sa lansezi o naluca de 1-2g cu fir de 25-30 cu un UL sau L, oare naluca mai evolueaza normal?! sigur nu....[/quote]

ioane,pe raurile mari ale patriei,olt-mures-arges,nu prea ademenim cleanul cu dorado magic de1gram :wink: parerea mea.. :lol:[/quote] Deacord cu tine ,dar contactul cu voblerul trebuie avut ,iar un bat ceva m-ai sensibil APROAPE ca nu trebuie intepat ca lucreaza batul 9ASTA pentru incepatorii)

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 25 Dec 2009, 11:03

[quote="Leuciscus"]Ce ziceti de lansetele Daiwa Exceler 3,5-21gr, cum vi se par la clean -daca a scuturat cineva asa ceva - ? Doar o ideie. Totusi sunt curios.[/quote] AVANTAJ la TOT ce inseamna pescuit ,dar daca intra ceva mai IMBRACAT :D trebuie avut MARE grija ,in rest este ok. :lol:

fanelul
veteran
veteran

cleanu

Mesaj de fanelul » 26 Dec 2009, 12:50

Eu folosesc Jaxon Perseu UL, textil + inaintas de FC (SUnline FC SNiper) si de cele mai multe ori o simpla tresarire din varf este de ajuns pentru intepare.
Din ce am vazut mullte atacuri sunt facute pentru a indeparta un intrus din teritoriu si de aceea nu sunt facute cu gura deschisa (cred!). De asemenea, multe atacuri au loc pe aterizarea nalucii cand nici pick-up-ul nu este coborat.
Nu ca oi fii doctor in clean dar asta am remarcat pe Neajlov.
Fire intinse pe 2010!

stiuca
veteran
veteran

Re: cleanu

Mesaj de stiuca » 26 Dec 2009, 12:52

[quote="fanelul"]Eu folosesc Jaxon Perseu UL, textil + inaintas de FC (SUnline FC SNiper) si de cele mai multe ori o simpla tresarire din varf este de ajuns pentru intepare.
Din ce am vazut mullte atacuri sunt facute pentru a indeparta un intrus din teritoriu si de aceea nu sunt facute cu gura deschisa (cred!). De asemenea, multe atacuri au loc pe aterizarea nalucii cand nici pick-up-ul nu este coborat.
Nu ca oi fii doctor in clean dar asta am remarcat pe Neajlov.
Fire intinse pe 2010![/quote] Ok Juniorule esti pe drumul BUN :lol: Lasai pe altii sa dea cu CIOATE .

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 27 Dec 2009, 16:40

REferitor la intepatul aiurea al pestelui si rateuri.
In afara de echipamet mai e o chestiune ..Cand intepi in afara gurii sau cand iti loveste naluca cauza poate fi culoarea sau bataia voblerului, nu toate voblerele bat bine pentru clean sau ma rog, nu ptntru orice zona si pt orice conditii.
Acelasi vobler poate fi extrem de prinzator sau total evitat de cleni.
Culoarea conteaza mult, bataia la fel. cleanul vede bine;)

Cea mai importanta cauza a ciocanelilor sterile si a loviturilor puternice fara sa o ia cum trebuie este ...pescarul.
Se intampla asta si la musca.
Cleanul e un pest extrem de calic dar este extrem de sperios. Cel mai adesea, chiar daca tu ai senzatia ca nu te vede sau ca nu are cum sa simta ca esti acolo, te inseli.

Cand e suspicios, de multe ori nu iese dupa naluca...dar sunt ulte situatii cand iese si loveste puternic fara sa o ia.

Deci, parerea mea: Cand urmareste naluca si o ciocaneste , o loveste repetat...est vorba ori de cleni prea mici ori de faptul ca naluca nu ii place cat sa o ia, sau doar il irita si o atca steril cat sa o indeparteze.
Cand ai lovituri rare si puternice, mai mai ca o ia sau se inteapa foarte aiurea, foarte superficial, etc...este vorba de faptul ca te-a vazut...ii e foame, ar lua-o mai cu incredere dar e speriat...e un echilibru foarte fin, e suficient de stimulat cat sa se repeada sa o ia dar e suficient de stresat asa ca o ia nehotarat, in graba, de obicei pe intoarcere... In cele mai multe cazuri se ridica din albie, dinspre fund, sau vine din mal din adanciturile acestuia sau cel mai des se intampla asta in zone cu obstacole zdravne, care ii ofera un adapost perfect.
Copaci cazuti dupa care exista si gropi, crengi multe sub apa, obstacole pe albie care ii ofera adapost si doar o zona de plecare /vulnerabilitate.

Sta acolo la adapost, e in alerta pentru ca te-a simtit dar e suficinet de stimulat sa plece dupa naluca....nu o ia insa asa cum ar face-=o daca ar fi fost liniste deplina, nici o vibratie in apa (daca intri in apa) nici o umbra pe mal...

Eu spun ca e o mare diferenta intre pestele scapat din vina echipamentului, scapare care se face dupa ce pestele fost intepat, si pestele care nu ajunge sa fie deloc intepat. ambele au legatura cu cele de mai sus dar doar o mica parte din rateurile totale se datoreaza echipamentului si daca stii sa intri pe apa si sa pescuiesti clean, echipamentul inseamna foarte putin in ecuatia finala
Daca e vorba de conditiile apei care genereaza comportamentul, atunci echipamentul conteaza.

fanelul
veteran
veteran

cleanul

Mesaj de fanelul » 28 Dec 2009, 12:33

Corect, Parintele!
De aceea, in locurile "stiute" ultimii metrii ii parcurg cu precautie, uneori chiar pe vine. Astfel am reusit de multe ori de multe ori sa aduc un clean la mal fara graba, cu naluca in gura si insotit de tot familionul. Fiind relaxati, clenii incercau sa ia naluca din gura celui intepat pana in malul pe care ma aflam. Un spectacol pe cinste!

Scrie răspuns