[quote="payti"][quote="Leuciscus"]Multumesc dragi camarazi de raspunsurile abundente si in tema. Atunci ma tin de ce a spus parintele (compromis bat medium fast - fast). Alt fenomen interesant: am luat foarte putini cleni intepati in interiorul gurii, de cele mai multe ori intepaturile erau aplicate pe bot, pe langa buze, pe obraji etc, si indiferent de marimea exemplarului si de minusculitatea voblerului (de ex. combinatie clean 700 gr - salmo tiny). Am ratat bucati de peste un kil pe Mures si pe Tarnava in acest mod. Nu stiu pur si simplu ce bat sa-mi iau chiar daca de un an dau la clean cu desavarsire, atat de bolnavicios incat mi-am pierdut si prietena

dar nu ma deranjeaza, oricum nu era cu de ale spineritului

. In fine azi am fost pe la magazinele din zona mea si am pipait un Daiwa Procyon UL de 1.80, si nu mi se parea rau totusi faza cu rezerva de putere... nu stiu, cam cred ca lasa de dorit la modelul respectiv. Si e si scurt. Mi-am schimbat planul. Nu folosesc excaliburul pentru clean, e prea tare. Il voi folosi pt. stiuculicii din baltisoarele pe care le frecventez, rareori gasesti stiucozauri pe acolo. Si am si decorat-o cu un zauber sa fie mortos

. Deci sa raman pe acelasi principiu cu intepatul (aproape deloc), si sa iau o lanseta mai corespunzatoare? In afara de extrem de recomandatul Maver Stralis (despre care am auzit chestii interesante in ultima vreme si nu doresc s-o achizitionez) puteti sa-mi recomandati ceva ideal la clean?

[/quote]
Parerea mea este ca nu e asa important batul cat ansamblul bat+fir+reglare frana, asa ca poti compensa din elasticitatea nailonului orice fel de bat!!!!!!![/quote]

Nu sunt deacord cu tine .Batul este cel mai important,pentru ca : il ti in mina poate o zi intreaga,actiunea,la o ciota nu poate sa intepe toate categoriile de peste la care mergem,mulineta pentru mine este SUPORT de fir ,si nu troliu.iar firul sa fie cit mai SUBTIRE,si nsa tie cit mai mult .

.Acesta este punctul meu de vedere si de pescuiesc de peste45 de ani.Ceu bun pentru mine nui obligatoriu sa fie bun si pentru altii.

Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.