Cum intepam cleanul?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

avatzel
junior
junior

Re: Cum intepam cleanul?

Mesaj de avatzel » 22 Dec 2009, 17:40

Leuciscus scrie:Pescuiesc de un an cu voblere la clean, si am o nedumerire, poate-mi dati un raspuns: cum sa intep cleanul ca sansele de agatari sigure sa fie cat mai mari si rateurile cat mai rare. Stiu ca de multe ori cleanul doar loveste cu buza sau cu nasul voblerul dar am avut niste rateuri de nota 10. Am pescuit cu o Catana UL de 2.10 (parerile unora: sa fie batul moale sa nu-i smulgi carligul din buza, - ceeace cred ca e cam exagerat), dar pentru anul viitor m-am echipat cu un bat mai tare (Excalibur, 2.10, M) si m-am hotarat sa fac intepari ferme de acum (anul trecut n-am intepat aproape deloc). Problema e ca nu stiu daca este indicat acest lucru. :? Totusi cleanul nu e stiuca. Voi ce ziceti?

ma otto prietene trebuie sa legi vreo 6 ancore p damil si sigur no sa mai ai rateuri :lol: :lol: :lol: :lol: glumesc

Leuciscus
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Leuciscus » 22 Dec 2009, 18:04

Multumesc dragi camarazi de raspunsurile abundente si in tema. Atunci ma tin de ce a spus parintele (compromis bat medium fast - fast). Alt fenomen interesant: am luat foarte putini cleni intepati in interiorul gurii, de cele mai multe ori intepaturile erau aplicate pe bot, pe langa buze, pe obraji etc, si indiferent de marimea exemplarului si de minusculitatea voblerului (de ex. combinatie clean 700 gr - salmo tiny). Am ratat bucati de peste un kil pe Mures si pe Tarnava in acest mod. Nu stiu pur si simplu ce bat sa-mi iau chiar daca de un an dau la clean cu desavarsire, atat de bolnavicios incat mi-am pierdut si prietena :oops: dar nu ma deranjeaza, oricum nu era cu de ale spineritului :twisted: . In fine azi am fost pe la magazinele din zona mea si am pipait un Daiwa Procyon UL de 1.80, si nu mi se parea rau totusi faza cu rezerva de putere... nu stiu, cam cred ca lasa de dorit la modelul respectiv. Si e si scurt. Mi-am schimbat planul. Nu folosesc excaliburul pentru clean, e prea tare. Il voi folosi pt. stiuculicii din baltisoarele pe care le frecventez, rareori gasesti stiucozauri pe acolo. Si am si decorat-o cu un zauber sa fie mortos :lol: . Deci sa raman pe acelasi principiu cu intepatul (aproape deloc), si sa iau o lanseta mai corespunzatoare? In afara de extrem de recomandatul Maver Stralis (despre care am auzit chestii interesante in ultima vreme si nu doresc s-o achizitionez) puteti sa-mi recomandati ceva ideal la clean? Sunt receptiv si spre gama Skill sau (mai ales) Spin Blade de la Energo, cu toate ca nu le-am pipait. Si de ce nu pipai nu prea ma indragostesc (e ca si cand faci cunostinta cu o fata faina pe net si cand te intalnesti cu ea e varza - no offense fetelor, doar metafora :) )

Avatzel avatzel.. 6 ancore plus un scafandru sa si apuce cleanul de branhii sa fie sigur ca-l scot :D

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 22 Dec 2009, 18:16

[quote="Leuciscus"]Pescuiesc de un an cu voblere la clean, si am o nedumerire, poate-mi dati un raspuns: cum sa intep cleanul ca sansele de agatari sigure sa fie cat mai mari si rateurile cat mai rare. Stiu ca de multe ori cleanul doar loveste cu buza sau cu nasul voblerul dar am avut niste rateuri de nota 10. Am pescuit cu o Catana UL de 2.10 (parerile unora: sa fie batul moale sa nu-i smulgi carligul din buza, - ceeace cred ca e cam exagerat), dar pentru anul viitor m-am echipat cu un bat mai tare (Excalibur, 2.10, M) si m-am hotarat sa fac intepari ferme de acum (anul trecut n-am intepat aproape deloc). Problema e ca nu stiu daca este indicat acest lucru. :? Totusi cleanul nu e stiuca. Voi ce ziceti?[/quote] Te salut.In primul rind,nu stiu ce inaltime ai fapt pentru care,nu stiu ce este ok pentru tine .2 La clean DOAR o singura contra trebuie cind simtii ,ca bate in orce momeala,DOAR SA TI BATUL UN PIC MAI VIGUROS,si apoi poti sal aduci,daca ai cirlige,ancore ok .Recomand VMC,si un bat de 2,70,actiune 5gr la 25 gr aruncate . :lol:
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 22 Dec 2009, 18:19

[quote="avatzel"][quote="Leuciscus"]Pescuiesc de un an cu voblere la clean, si am o nedumerire, poate-mi dati un raspuns: cum sa intep cleanul ca sansele de agatari sigure sa fie cat mai mari si rateurile cat mai rare. Stiu ca de multe ori cleanul doar loveste cu buza sau cu nasul voblerul dar am avut niste rateuri de nota 10. Am pescuit cu o Catana UL de 2.10 (parerile unora: sa fie batul moale sa nu-i smulgi carligul din buza, - ceeace cred ca e cam exagerat), dar pentru anul viitor m-am echipat cu un bat mai tare (Excalibur, 2.10, M) si m-am hotarat sa fac intepari ferme de acum (anul trecut n-am intepat aproape deloc). Problema e ca nu stiu daca este indicat acest lucru. :? Totusi cleanul nu e stiuca. Voi ce ziceti?[/quote]

ma otto prietene trebuie sa legi vreo 6 ancore p damil si sigur no sa mai ai rateuri :lol: :lol: :lol: :lol: glumesc[/quote] REcomand una dar VMC,incearcale
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

Leuciscus
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Leuciscus » 22 Dec 2009, 18:32

Mersi stiuca pentru sfat. Te referi la ancore VMC?

http://www.xxx.ro/produse/129/1309/A ... r--16.html

Ceva de genul?

payti
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de payti » 22 Dec 2009, 20:02

Leuciscus scrie:Multumesc dragi camarazi de raspunsurile abundente si in tema. Atunci ma tin de ce a spus parintele (compromis bat medium fast - fast). Alt fenomen interesant: am luat foarte putini cleni intepati in interiorul gurii, de cele mai multe ori intepaturile erau aplicate pe bot, pe langa buze, pe obraji etc, si indiferent de marimea exemplarului si de minusculitatea voblerului (de ex. combinatie clean 700 gr - salmo tiny). Am ratat bucati de peste un kil pe Mures si pe Tarnava in acest mod. Nu stiu pur si simplu ce bat sa-mi iau chiar daca de un an dau la clean cu desavarsire, atat de bolnavicios incat mi-am pierdut si prietena :oops: dar nu ma deranjeaza, oricum nu era cu de ale spineritului :twisted: . In fine azi am fost pe la magazinele din zona mea si am pipait un Daiwa Procyon UL de 1.80, si nu mi se parea rau totusi faza cu rezerva de putere... nu stiu, cam cred ca lasa de dorit la modelul respectiv. Si e si scurt. Mi-am schimbat planul. Nu folosesc excaliburul pentru clean, e prea tare. Il voi folosi pt. stiuculicii din baltisoarele pe care le frecventez, rareori gasesti stiucozauri pe acolo. Si am si decorat-o cu un zauber sa fie mortos :lol: . Deci sa raman pe acelasi principiu cu intepatul (aproape deloc), si sa iau o lanseta mai corespunzatoare? In afara de extrem de recomandatul Maver Stralis (despre care am auzit chestii interesante in ultima vreme si nu doresc s-o achizitionez) puteti sa-mi recomandati ceva ideal la clean? :D
Parerea mea este ca nu e asa important batul cat ansamblul bat+fir+reglare frana, asa ca poti compensa din elasticitatea nailonului orice fel de bat!!!!!!!

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 22 Dec 2009, 20:40

[quote="Leuciscus"]Mersi stiuca pentru sfat. Te referi la ancore VMC?

Ceva de genul?[/quote] Normal
incearcale si astept CONCLUZII.Au gama destul de mare.Le aduc cind si cind GIPO,si le gasesti cu predilectie la mag lor,si partenere. :lol:

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 22 Dec 2009, 20:42

[quote="Leuciscus"]Mersi stiuca pentru sfat. Te referi la ancore VMC?

Ceva de genul?[/quote] :oops: Am uitat ca de pretul nui ca la STIFTURII,ceva peste MUSTAD,dar nu mult . :oops:

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 22 Dec 2009, 20:47

[quote="payti"][quote="Leuciscus"]Multumesc dragi camarazi de raspunsurile abundente si in tema. Atunci ma tin de ce a spus parintele (compromis bat medium fast - fast). Alt fenomen interesant: am luat foarte putini cleni intepati in interiorul gurii, de cele mai multe ori intepaturile erau aplicate pe bot, pe langa buze, pe obraji etc, si indiferent de marimea exemplarului si de minusculitatea voblerului (de ex. combinatie clean 700 gr - salmo tiny). Am ratat bucati de peste un kil pe Mures si pe Tarnava in acest mod. Nu stiu pur si simplu ce bat sa-mi iau chiar daca de un an dau la clean cu desavarsire, atat de bolnavicios incat mi-am pierdut si prietena :oops: dar nu ma deranjeaza, oricum nu era cu de ale spineritului :twisted: . In fine azi am fost pe la magazinele din zona mea si am pipait un Daiwa Procyon UL de 1.80, si nu mi se parea rau totusi faza cu rezerva de putere... nu stiu, cam cred ca lasa de dorit la modelul respectiv. Si e si scurt. Mi-am schimbat planul. Nu folosesc excaliburul pentru clean, e prea tare. Il voi folosi pt. stiuculicii din baltisoarele pe care le frecventez, rareori gasesti stiucozauri pe acolo. Si am si decorat-o cu un zauber sa fie mortos :lol: . Deci sa raman pe acelasi principiu cu intepatul (aproape deloc), si sa iau o lanseta mai corespunzatoare? In afara de extrem de recomandatul Maver Stralis (despre care am auzit chestii interesante in ultima vreme si nu doresc s-o achizitionez) puteti sa-mi recomandati ceva ideal la clean? :D[/quote]
Parerea mea este ca nu e asa important batul cat ansamblul bat+fir+reglare frana, asa ca poti compensa din elasticitatea nailonului orice fel de bat!!!!!!![/quote] :roll: Nu sunt deacord cu tine .Batul este cel mai important,pentru ca : il ti in mina poate o zi intreaga,actiunea,la o ciota nu poate sa intepe toate categoriile de peste la care mergem,mulineta pentru mine este SUPORT de fir ,si nu troliu.iar firul sa fie cit mai SUBTIRE,si nsa tie cit mai mult . :roll: .Acesta este punctul meu de vedere si de pescuiesc de peste45 de ani.Ceu bun pentru mine nui obligatoriu sa fie bun si pentru altii. :oops:

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 22 Dec 2009, 20:48

[quote="payti"][quote="Leuciscus"]Multumesc dragi camarazi de raspunsurile abundente si in tema. Atunci ma tin de ce a spus parintele (compromis bat medium fast - fast). Alt fenomen interesant: am luat foarte putini cleni intepati in interiorul gurii, de cele mai multe ori intepaturile erau aplicate pe bot, pe langa buze, pe obraji etc, si indiferent de marimea exemplarului si de minusculitatea voblerului (de ex. combinatie clean 700 gr - salmo tiny). Am ratat bucati de peste un kil pe Mures si pe Tarnava in acest mod. Nu stiu pur si simplu ce bat sa-mi iau chiar daca de un an dau la clean cu desavarsire, atat de bolnavicios incat mi-am pierdut si prietena :oops: dar nu ma deranjeaza, oricum nu era cu de ale spineritului :twisted: . In fine azi am fost pe la magazinele din zona mea si am pipait un Daiwa Procyon UL de 1.80, si nu mi se parea rau totusi faza cu rezerva de putere... nu stiu, cam cred ca lasa de dorit la modelul respectiv. Si e si scurt. Mi-am schimbat planul. Nu folosesc excaliburul pentru clean, e prea tare. Il voi folosi pt. stiuculicii din baltisoarele pe care le frecventez, rareori gasesti stiucozauri pe acolo. Si am si decorat-o cu un zauber sa fie mortos :lol: . Deci sa raman pe acelasi principiu cu intepatul (aproape deloc), si sa iau o lanseta mai corespunzatoare? In afara de extrem de recomandatul Maver Stralis (despre care am auzit chestii interesante in ultima vreme si nu doresc s-o achizitionez) puteti sa-mi recomandati ceva ideal la clean? :D[/quote]
Parerea mea este ca nu e asa important batul cat ansamblul bat+fir+reglare frana, asa ca poti compensa din elasticitatea nailonului orice fel de bat!!!!!!![/quote] :roll: Nu sunt deacord cu tine .Batul este cel mai important,pentru ca : il ti in mina poate o zi intreaga,actiunea,la o ciota nu poate sa intepe toate categoriile de peste la care mergem,mulineta pentru mine este SUPORT de fir ,si nu troliu.iar firul sa fie cit mai SUBTIRE,si nsa tie cit mai mult . :roll: .Acesta este punctul meu de vedere si de pescuiesc de peste45 de ani.Ceu bun pentru mine nui obligatoriu sa fie bun si pentru altii. :oops:

Scrie răspuns