Cum intepam cleanul?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 22 Dec 2009, 21:04

Si eu sunt de acord ca in primul rand conteaza BATZUL, mai putin mulineta, dar intr-un final, daca te respecti, si-ti permiti niste scule calumea, sigur nu-ti vei lua un batz Lamiglas cu o mulineta Baracuda...trebuie totusi sa existe o oarecare compatibilitate intre batz-mulineta-fir-naluci. In acelasi timp, nu uita ca pestele nu te intreaba ce batz sau mulineta ai, il intereseaza DOAR naluca..cum arata, cum vibreaza, cum te joci cu ea...
Din experientele comune cred ca putem spune amandoi in cor ca NU MAI VREM BETZE ULTRALIGHT!!! In schimb, un light sau medium light cred ca-i ok pt clean, si cat mai fast posibil. :wink:

payti
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de payti » 22 Dec 2009, 21:33

stiuca scrie:
Leuciscus scrie:Mersi stiuca pentru sfat. Te referi la ancore VMC?

http://www.xxx.ro/produse/129/1309/A ... r--16.html

Ceva de genul?
Normal
incearcale si astept CONCLUZII.Au gama destul de mare.Le aduc cind si cind GIPO,si le gasesti cu predilectie la mag lor,si partenere. :lol:
Toate voblerele yo zuri au ancore vmc, dar mai au si altele; cele argintii mate sunt mai bune pt ca nu stralucesc, mai ales la avat

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 22 Dec 2009, 22:17

payti scrie:...au ancore vmc...cele argintii mate sunt mai bune pt ca nu stralucesc, mai ales la avat
Scuze !... daca sunt off-topic
...mi se pare interesant
...se poate sa fi mai explicit ?

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 22 Dec 2009, 22:25

@payti
"Parerea mea este ca nu e asa important batul cat ansamblul bat+fir+reglare frana"
Sunt de acord cu el: tot ansamblul conteaza.
Pe un bat UL sau L 1,80-2,40 o mulineta o mulineta de 4000 ?! aiurea, nu?
Sau incearca tu sa lansezi o naluca de 1-2g cu fir de 25-30 cu un UL sau L, oare naluca mai evolueaza normal?! sigur nu....

cristian.ene
veteran
veteran

Lansete pentru clean

Mesaj de cristian.ene » 22 Dec 2009, 22:47

O lanseta Light cu actiune mod-fast, varf elastic si butt puternic pentru naluci de 1.5-5g.

Cel mai versatil blank Cabela`s IM6 model 702, de la G.Loomis Light 6`6``ft. din seria Trout &Panfish, Rogue spinning series.

Blankuri de fibra de sticla Seeker modele Light sau ML.

Cel mai important este ca naluca sa incarce corect varful lansetei in timpul recuperarii(tensiunea din fir sa tensioneze atat cat trebuie varful).
In funcite de voblere si rotative si de cata tensiune aplica firului este nevoie de 2 sau 3 lansete raportat ala marimea nalucilor , raului si a pestilor.

Daca se pescuieste la ,,vale,, clenii se inteapa singuri pescuind ,,amonte,, e nevoie de intepare datorita tensinii mai mici din fir.

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 22 Dec 2009, 22:56

YoNutzu scrie:@payti
"Parerea mea este ca nu e asa important batul cat ansamblul bat+fir+reglare frana"
Sunt de acord cu el: tot ansamblul conteaza.
Pe un bat UL sau L 1,80-2,40 o mulineta o mulineta de 4000 ?! aiurea, nu?
Sau incearca tu sa lansezi o naluca de 1-2g cu fir de 25-30 cu un UL sau L, oare naluca mai evolueaza normal?! sigur nu....
ioane,pe raurile mari ale patriei,olt-mures-arges,nu prea ademenim cleanul cu dorado magic de1gram :wink: parerea mea.. :lol:

Leuciscus
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Leuciscus » 22 Dec 2009, 23:02

Desigur ca tot ansamblul conteaza :D Nici nu se discuta. :wink: Insa pe langa teorii si experientele altora eu cred ca mai e si factorul comoditatii. "Cel mai versatil blank Cabela`s IM6 model 702, de la G.Loomis Light 6`6``ft. din seria Trout &Panfish, Rogue spinning series." - unde pot gasi asa ceva in tara? sau e imposibil? :?

Leuciscus
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Leuciscus » 22 Dec 2009, 23:13

Ce ziceti de lansetele Daiwa Exceler 3,5-21gr, cum vi se par la clean -daca a scuturat cineva asa ceva - ? Doar o ideie. Totusi sunt curios.

payti
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de payti » 22 Dec 2009, 23:33

old_radu scrie:
payti scrie:...au ancore vmc...cele argintii mate sunt mai bune pt ca nu stralucesc, mai ales la avat
Scuze !... daca sunt off-topic
...mi se pare interesant
...se poate sa fi mai explicit ?
Eu cred ca mai ales in pescuitul aproape de suprafata, unde pestii se bazeaza cel mai mult pe vaz, in special la avat dar si la clean, e mult mai bine cand pescuiesc cu voblere ca ancorele sa aiba culoarea argintie mata (argintii pt ca sa se asemene cu cerul si mate ca sa nu straluceasca, ceea ce ar da suspiciuni pestelui); bineanteles ca la pescuitul cu linguri nu se tine cont. Eu si la pescuitul cu pestisor incerc sa pescuiesc doar cu ancore cat mai mate.

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 23 Dec 2009, 08:41

@nasolu
"ioane,pe raurile mari ale patriei,olt-mures-arges,nu prea ademenim cleanul cu dorado magic de1gram parerea mea.. "
Magicul il folosesc mai putin pe rauri gen Arges, Dambovita, Ialomita dar decate ori l-am folosit a facut treaba (numai ca pe Arges si Dambovita sunt putine locuri de clean in zona mea). In majoritatea cazurilor magicul este atacat exact la caderea pe apa (il folosesc pe post de musca :lol: )

Scrie răspuns