Cum e cu PG'ul ???
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- exu...
- utilizator constant
Cum e cu PG'ul ???
A o viza pe carnetu' de pescar, de la politia de frontiera Oltenita...acel "PG", imi da dreptu' sa pescuiesc doar in zona de granita, Oltenita? Daca sunt catre Giurgiu, trebuie sa'mi iau PG si d'acolo?da' in alt judet de frontiera?...cei de la agvps nu vin in control, insa vine presa de frontiera...ma puteti lamuri cum vine asta, sau unde sa ma interesez? Credeam ca PG'ul este ceva valabil peste tot, ca si permisu' de pescuit 

ÃŽmi plac peştele...
- exu...
- utilizator constant
Da frate, ai dreptate...sunt niste cifre inscrise, aiurea, fara nici o insemnatate, pentru mine, da' sigur asta reprezinta...374,5-452...treaba e cum aflu, de unde'ncepe zona si unde se termina...poate m'ajuta cineva...lerua scrie:Pe viza se noteaza valabil de la km xxx la km yyy adica portiunea de Dunare din judetul respectiv . Daca pescuiesti in alt judet suporti consecintele . asa ca mine
ÃŽmi plac peştele...
- exu...
- utilizator constant
Aha...dupa spatiul in care este inscrisu' respectiv, in carnetu' de pescar, nu se poate scrie mai mult...insa, cu siguranta cifrele respective, reprezinta zona in care sunt agreat sa pescuiesc?...poate de la fata locului, am sa aflu mai multe amanunte...acolo, o sa stau de vb cu granicerii, care vin tot la doua ore in control...
ÃŽmi plac peştele...
-
- senior
PG-ul practic nu mai exista. ceea ce exista este taxa de pescuit respectiva.
distantele respective cred ca sunt in mile marine si reprezinta zona unde se poate pescui in contul taxei respective. nu are legatura cu limitele administrative dintre judete ci cu limitele de responsabilitate intre pichetele de graniceri.
distantele respective cred ca sunt in mile marine si reprezinta zona unde se poate pescui in contul taxei respective. nu are legatura cu limitele administrative dintre judete ci cu limitele de responsabilitate intre pichetele de graniceri.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !
- exu...
- utilizator constant
Asa, nu zic nu...in carnetul meu, de membru pescar sportiv (diana), este o rubrica ce se numeste: <<vize de pescuit recreativ / sportiv in apele de frontiera>>adrian ionascu scrie:PG-ul practic nu mai exista. ceea ce exista este taxa de pescuit respectiva.
Acuma, pe mine ma intereseaza sa dau pe "Dorobantzu", iar dintre cunoscuti, unu' m'a indrumat sa merg la Oltenita, sa iau PG'ul...n'am platit nici o taxa pt PG, se pare ca vor doar sa te ia in evidenta, sa faca statistici, ca altfel nu vad de ce'ar face asta... Daca insa tre' sa mergi la politie in fiecare judet de granita, asta nu prea e corect...mai bine ar fi sa te lase sa te legitimezi atunci cind vin granicerii in control...
Am vazut citiva dintre cei care fac si desfac, una-alta pe la agvps, ca se tot iau de una-alta p'aci...poate ne lamuresc ei cum stau lucrurile

ÃŽmi plac peştele...
-
- senior
pai AGVPS, respectiv AJVPS-urile nu sunt decat niste ONG-uri. nu reglementeaza ei pescuitul in zonele de granita.
probabil ca daca-i intrebi o sa-ti spuna ca tre sa-ti faci permis la ei ca sa poti sa pescuiesti in aceste ape.
probabil ca daca-i intrebi o sa-ti spuna ca tre sa-ti faci permis la ei ca sa poti sa pescuiesti in aceste ape.

I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !
- exu...
- utilizator constant
Am fost la pescuit, pe canalu' Dorobantu, ieri am venit...nici daca stai 6 luni acolo, n'ai sa vezi pe cineva de la agvps...sunt politistii de frontiera, care n'au treaba cu tine, ei umbla doar "sa'i verifice", pe cei care baga plase, si sunt destui tata, sa vada ca totu' e OK, cu tine, ca si pescar, n'au treaba...se poate pescui si fara pemis agvps, nemaivorbind de viza PG...se pare ca doar fraierii isi fac permise la agvps si umbla dupa diverse vize pg...sunt curios daca cineva, dintre pescari, poate spune ca intr'o zona de granita sau vreun baraj, sau aiurea, intr'o apa a agvps'ului, vine cineva in control...
Poate ii vine cuiva o idee, sa faca o asociatie a pescarilor platitori de taxe si revoltati, de ceea ce se'ntimpla pe locurile de pescuit, s'ar putea sa fie multi aderenti..."agevepeseii" care se bat cu pumnu' in piept, ca fac si dreg, bat cimpii...imi pare rau ca mi'am facut permis de pescuit, desi vineri am dat chiar pe Dunare, nu te controleaza nime' niciodata...poate prin Tulcea, sau prin delta sa ti se'ntimple asta, da' sunt convins c'o poti "da la pace cu cei care te controleaza"...altfel, m'as bucura teribil, daca imi pot explica, colegii adepti ai ajevepeseurilor, cum stau treburile...
Poate ii vine cuiva o idee, sa faca o asociatie a pescarilor platitori de taxe si revoltati, de ceea ce se'ntimpla pe locurile de pescuit, s'ar putea sa fie multi aderenti..."agevepeseii" care se bat cu pumnu' in piept, ca fac si dreg, bat cimpii...imi pare rau ca mi'am facut permis de pescuit, desi vineri am dat chiar pe Dunare, nu te controleaza nime' niciodata...poate prin Tulcea, sau prin delta sa ti se'ntimple asta, da' sunt convins c'o poti "da la pace cu cei care te controleaza"...altfel, m'as bucura teribil, daca imi pot explica, colegii adepti ai ajevepeseurilor, cum stau treburile...
ÃŽmi plac peştele...