Cum e cu PG'ul ???
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- Bogdan_Alex
- veteran
e intors pe toate partile si pe acest forum si peste tot, subiectul implicarii ajvps-ului in fondul piscicol roman sau mai bine spus neimplicarii. Din pacate nush daca poti obtine PG fara viza de la ei. In jud. Giurgiu te cam intreaba de vorba granicerii. Ca o parere personala i-as baga in puscarie pe astia cu plasele i-as uda cu apa rece si i-as bate cu biciu. sunt prea bland? 

Fara pescuiala viata e pustiu
Ce sens are acest permis de granita zis si PG?.....oare nu este o reminiscenta fara sens?...toata lumea vorbeste de PG ca si despre un bilet in paradis.....dar de fapt eu cred ca este un lucru inutil caruia i se da prea mare importanta .......ani de zile am fost in delta si mi-am luat tot felul de permise si am platit tot felul de taxe fara rost si fara logica .....anul asta nu-mi mai iau nici un permis de nici un fel .......uite asa vrea muschiu meu sa nu mai "sponsorizeze" aberatiile unor rahati ce se perinda pe la guvernare
....nu sunt anarhist dar nu-mi vad banii....

Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....
- exu...
- utilizator constant
Pai cam are...intre timp am fo' pe dorobantu...acolo te controleaza politia de frontiera...viza pg, nu ti'o dau decit pe permisu' de pescuit...lantu' slabiciunilor...pe politisti ii intereseaza doar pg'ul...nu'l poti obtine fara celalalt...musKloiu scrie:Ce sens are acest permis de granita zis si PG?.....oare nu este o reminiscenta fara sens?...
ÃŽmi plac peştele...
in ultima vreme am fost saptamanal la pescuit la giurgiu
daca n-ai PG iti iei amenda, doar printr-u nororc scapi
amenda este 800 mii lei
PG-ul exista si este real si adevarat, si este reprezentat de acea stampila de la politia de frontiera, unde este trecut anul si kilometrii intre care ai acces
atentie: daca nu ai permis de pescuit dar vrei totusi sa stai pe malul Dunarii, si vrei sa stai legal, se obtine de la pichetul zonal o autorizatie de acces pentru pescuit si agrement, sau numai pentru agrement, care este valabila tot anul
o alta modalitate este sa te anunti la seful de zona, la pichet si sa specifici unde stai si pentru cat timp, si ei se anunta intre ei si stai cat vrei fara probleme, doar cu buletinul
cine pescuieste trebuie totusi sa aiba permis si PG
daca n-ai PG iti iei amenda, doar printr-u nororc scapi
amenda este 800 mii lei
PG-ul exista si este real si adevarat, si este reprezentat de acea stampila de la politia de frontiera, unde este trecut anul si kilometrii intre care ai acces
atentie: daca nu ai permis de pescuit dar vrei totusi sa stai pe malul Dunarii, si vrei sa stai legal, se obtine de la pichetul zonal o autorizatie de acces pentru pescuit si agrement, sau numai pentru agrement, care este valabila tot anul
o alta modalitate este sa te anunti la seful de zona, la pichet si sa specifici unde stai si pentru cat timp, si ei se anunta intre ei si stai cat vrei fara probleme, doar cu buletinul
cine pescuieste trebuie totusi sa aiba permis si PG
-
- senior
probabil ca dupa aderare va dispare, cel putin pentru frontierele cu tarile UE. repet practic PG-ul nu mai exista, doar taxa a ramas valabila. probabil baietii zic ca daca tot faca paza de ce sa nu fie platiti pentru asta.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !
Hai sa va zic cum am inteles eu ca ar fi cu PG-ul :
Este o lege care stabileste tarifele percepute de unitatile apartinind ministerului de interne pentru "prestatiile" sale. Acolo in afara de taxa pentru eliberare carte de identitate sau pentru permis de conducere veti gasi si taxa pentru aviz pescuit in apele de frontiera.
Cred ca asta e motivul pentru care ni se pretinde acesta taxa ... care desi nu este mare ... este totusi exagerata daca avem in vedere ca platim 5 RON pentru a ni se pune o stampila intr-un carnet.
Mai este legea frontierei de stat care prevede ca pescuitul in apele de frontiera se face numai cu avizul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera.
Atentie ca acest aviz nu exclude necesitatea de a avea permis de pescuit valabil.
Insa pina la urma aceasta taxa e "saminta de scandal". Pentru ca fisia de protectie a frontierei de stat cade in sarcina autoritatii locale. Acesta ar trebui sa are si sa discuiasca fisia ... care primarie nu are nevoie de aceasta fisie si nici nu are banii necesari. Asa ca unii primari au "pus ochii" pe banii pe care pescarii ii platesc politiei de frontiera pentru acest PG.
Si stau cu ochii pe pescari ... cum sa faca sa le ia bani pentru bugetul local ? In definitiv, dupa gindirea lor, daca toti (adica CNAFP, AGVPS, IJPF) iau bani de la pescari ... de ce nu i-ar taxa si primaria ? (motivat de obligatia legala de a intretine fisia)
Sunt curios cum va fi dupa 1.01.2007, daca nu cumva pentru unii romani nu va fi mai convenabil sa pescuiasca pe celalalt mal al Dunarii ?

Este o lege care stabileste tarifele percepute de unitatile apartinind ministerului de interne pentru "prestatiile" sale. Acolo in afara de taxa pentru eliberare carte de identitate sau pentru permis de conducere veti gasi si taxa pentru aviz pescuit in apele de frontiera.
Cred ca asta e motivul pentru care ni se pretinde acesta taxa ... care desi nu este mare ... este totusi exagerata daca avem in vedere ca platim 5 RON pentru a ni se pune o stampila intr-un carnet.
Mai este legea frontierei de stat care prevede ca pescuitul in apele de frontiera se face numai cu avizul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera.
Atentie ca acest aviz nu exclude necesitatea de a avea permis de pescuit valabil.
Insa pina la urma aceasta taxa e "saminta de scandal". Pentru ca fisia de protectie a frontierei de stat cade in sarcina autoritatii locale. Acesta ar trebui sa are si sa discuiasca fisia ... care primarie nu are nevoie de aceasta fisie si nici nu are banii necesari. Asa ca unii primari au "pus ochii" pe banii pe care pescarii ii platesc politiei de frontiera pentru acest PG.
Si stau cu ochii pe pescari ... cum sa faca sa le ia bani pentru bugetul local ? In definitiv, dupa gindirea lor, daca toti (adica CNAFP, AGVPS, IJPF) iau bani de la pescari ... de ce nu i-ar taxa si primaria ? (motivat de obligatia legala de a intretine fisia)
Sunt curios cum va fi dupa 1.01.2007, daca nu cumva pentru unii romani nu va fi mai convenabil sa pescuiasca pe celalalt mal al Dunarii ?